به گزارش قم نا به نقل از مهر ، تغییر مدیریت در شهرداری قم و روی کار آمدن مدیر ۱۲ ساله شهر اصفهان بسیاری را به تغییرات مثبت در شهر امیدوار کرده است.
آوازه سید مرتضی سقائیاننژاد موجب شده انتظارات در دوره جدید مدیریت از شهرداری قم بالا رود اما پیش از آنکه توقعاتمان را بیش از اندازه رشد دهیم باید ببینیم شهردار سابق اصفهان در قم با چه شرایطی روبهرو شده است.
سقائیاننژاد در ابتدای ورود خود به قم با چند عدد روبهرو شد که شاید روی کاغذ ساده به نظر بیایند اما در عمل کنار آمدن با آنها چندان هم کار آسانی نیست. یکی از این اعداد هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بدهی بانکی شهرداری قم است که این روزها البته حرف و حدیث بر سر آن کم نبوده.
برای اطلاع از ریز این بدهیها سراغ مرد بودجهای شورای شهر قم رفتیم. حجتالاسلام سید محمد آتشزر در گفتگو با مهر، عدد هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان را تائید کرد.
به گفته وی از این رقم ۷۲۴ میلیارد تومان مربوط به بدهی شهرداری از سود و اصل اوراق مشارکت بلوار پیامبر اعظم(ص) است که در زمان شهرداری محسن عابدینیپور گرفته شده است. یک رقم ۲۶۴ میلیارد تومانی مربوط به اوراق مشارکت فاز پنج عمار یاسر است.
آن طور که رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم میگوید شهرداری قم در سالهای گذشته در چند نوبت تسهیلاتی از بانک شهر با سود ۲۸ درصد و ۳۰ درصد گرفته که با معوقات آن به ۲۸۴ میلیارد تومان میرسد.
وام ۱۵.۵ میلیارد تومانی از موسسه کوثر دیگر بدهی شهرداری قم است که با معوقات به ۲۰ میلیارد تومان رسیده است. بانک آتیه هم ۱۸میلیارد تومان از شهرداری قم طلبکار است.
حجتالاسلام آتشزر با اشاره به اینکه اکثر این بدهیها سر رسید شده و جریمه و دیرکرد به آن تعلق میگیرد، گفت: مبلغ سود اوراق و وامها و همچنین جرایم بانکی شهرداری قم به روزانه ۵۶۰ میلیون تومان میرسد که تقریبا برابر با درآمد شهرداری قم است.
وی در عین حال میگوید اقداماتی برای تهاتر بدهیهای بانکی با املاک شهرداری قم انجام شده تا این روند بیش از این ادامه پیدا نکند.
به گفته رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم پس از امضای توافقنامهای میان شهردار سابق قم و مدیرعامل بانک ملی کار کارشناسان دو طرف برای انتخاب املاکی که بتوان به عنوان معوض آنها را در نظر گرفت، آغاز شده و تا کنون تهاتر حدود ۱۰۰ میلیارد تومان قطعی شده است.
او که ۱۶ سال بر صندلی ریاست شورای شهر قم تکیه زده بود، میگوید اگر روشی برای تسویه بدهیها تا یک سال آینده از طریق تهاتر املاک، جذب سرمایهگذار و... پیدا شود، میتوان گفت بدهکار کردن شهرداری قم و گرفتن مبالغ بزرگ قرضهای بانکی در مجموع به نفع شهر قم شده چرا که در طرحهایی مانند احداث بلوار پیامبر اعظم(ص) یا فاز پنج عمار یاسر که موجب بخش اعظم بدهیهای شهرداری قم هستند ارزش افزودهای برای املاک ایجاد شده که پاسخگوی بدهیها است.
حجتالاسلام آتشزر میافزاید: حتی در مورد آن مبلغی که صرف پروژههای عمرانی شده باز هم صرفه اقتصادی در کار است چرا که اگر با قیمت امروز بخواهیم آن پروژهها را انجام دهیم باید بیش از سود این پولها پرداخت میکردیم.
وی ادامه داد: با این حال در مواردی که مبالغ استقراض شده صرف هزینههای جاری شهرداری قم شده نمیشود گفت که سودی در کار بوده هر چند بخش عمده بدهیها اینگونه نبوده است.
او در عین حال میگوید در دو سه سال اخیر روند سرمایهگذاری در شهر قم کند بوده و اقداماتی مثبتی برای پرداخت بدهیها انجام نشده است.
آتشزر با اشاره به سابقه درخشان شهردار جدید در اصفهان در زمینه جذب سرمایهگذار و بهکار گیری بخش خصوصی اظهار امیدواری کرد حضور وی بتواند مشکلات ایجاد شده در سالهای اخیر را مرتفع کند.