
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم ، حجتالاسلام سيدمحمد آتشزر شامگاه يكشنبه در صد و پنجاهمين جلسه علني و رسمي شوراي اسلامي شهر قم به ارائه گزارشي از عملكرد ۶ ماهه شهرداري قم پرداخت و گفت: از هزار و ۱۰۰ ميليارد بودجه امسال شهرداري در ۶ ماه نخست سال جاري تنها ۲۲۲ ميليارد محقق شده است.
وي با بيان اينكه از اين مبلغ ۱۲۸ ميليارد نقد و ۹۴ ميليارد غيرنقدي و فروش اموال است، خاطرنشان كرد: از كل بودجه شهرداري در سال ۹۴ تنها ۲۰ درصد بودجه محقق شده است كه در درآمد نقدي عوارض خوب عمل شده و بيشتر عدم تحقق بودجه در غيرنقديها است.
رئيس كميسيون برنامه و بودجه شوراي اسلامي شهر قم در عين حال تأكيد كرد: چند پرونده بزرگ براي تهاتر بدهيهاي بانكي در شهرداري در حال پيگيري است كه در صورتي كه اين پروندهها محقق شود به تحقق بودجه سال ۹۴ نزديك ميشويم.
وي ميزان وصول ماليات بر ارزش افزوده شهرداري را در نيمه نخست سال جاري ۲۸ ميليارد تومان اعلام كرد و گفت: در اين مدت ۴۳ درصد بودجه در اين بخش محقق شده است.
آتشزر اظهار داشت: در عوارض ساختمان، تغيير كاربري و پروانه ساخت نيز ۸۶ ميليارد تومان محقق شده كه ۴۰ درصد پيشبيني ساليانه تحقق پيدا كرده است.
وي ابراز داشت: با توجه به اينكه دو ماهه نخست سال معمولاً در اين زمينه دچار ركود هستيم، تحقق ۴۰ درصد مناسب است و شهرداري در اين زمينه از بودجه عقب نيست.
رئيس كميسيون برنامه و بودجه شوراي اسلامي شهر قم عوارض حذف پاركينگ را نيز در ۶ ماه نخست سال جاري ۲ ميليارد عنوان كرد و گفت: عوارض ايستگاههاي آتشنشاني و فضاي سبز و فرهنگي، كمتر از پنج درصد بوده است كه بايد در اين زمينه دقت بيشتري صورت گيرد.
وي يادآور شد: در فروش اموال كمتر از ۱۰ درصد بودجه محقق شده است كه اگر دو سه پرونده به سرانجام برسد به پيشبيني مورد نظر نزديك ميشويم.
آتشزر با بيان اينكه شفافسازي آمار نيروي انساني شهرداري از سياستهاي شوراي شهر است، خاطرنشان كرد: در اين زمينه كار زيادي صورت گرفته اما هنوز به شفافيت لازم نرسيده است.
وي با بيان اينكه نيروهاي سازمانها كه در شهرداري كار ميكنند و بالعكس، بايد به جايي كه بودهاند بروند، گفت: اگر اين اتفاق رخ نميدهد بايد سازماني كه ۱۰ نيروي آن را شهرداري حقوق ميدهد، اين حقوق را به حساب شهرداري واريز كند.
رئيس كميسيون برنامه و بودجه شوراي اسلامي شهر قم خواستار پيگيري جدي آمار عوارض توسط شهردار شد و اظهار كرد: عدم شفافيت در اين زمينه مشكلاتي را براي شهرداري ايجاد كرده؛ به عنوان مثال نيم درصد كتابخانهها با وجود اينكه عوارضي كه دريافت كرديم نصف آن هم نيست اما پول را از حساب شهرداري برداشت ميكنند.
وي در ادامه به تشريح گزارشي از هزينههاي عمراني شهرداري پرداخت و با بيان اينكه ۸۶۳ ميليارد تومان بودجه عمراني شهرداري براي سال ۹۴ بوده است، خاطرنشان كرد: ما در پروژههاي عمراني ۱۵ درصد پيشرفت ريالي و ۳۰ درصد پيشرفت فيزيكي داريم.
آتشزر اظهار كرد: در ۶ ماهه نخست سال جاري ۱۰۲ توافقنامه تنظيم و تصويب شده است كه جمعاً اين توافقنامهها ۱۰۵ ميليارد تومان است كه از نظر عقد توافقنامه ۳۷ درصد و از نظر ريالي تنها ۱۴ درصد پيشرفت ريالي داشتيم كه دليل اصلي عدم پيشرفت در اين زمينه هم عدم تحقق نقدينگي شهرداري است.
وي با اشاره به تصويب ۶۰ طرح مطالعاتي در بودجه سال ۹۴ شهرداري گفت: در ۵۰ درصد اين طرحها هنوز هيچ اقدامي صورت نگرفته و در ۵۰ درصد مابقي نيز تنها ۱۰ درصد بودجه ريالي محقق شده است.
رئيس كميسيون برنامه و بودجه شوراي اسلامي شهر قم همچنين با اشاره به اينكه هر بخش از بلوار زائر در يكي از مناطق شهرداري قرار دارد، خواستار نگاه واحد به اين بلوار در اجراي طرحها شد.
وي با بيان اينكه بخشي از پروژههاي كلان به دليل عدم تعريف ارتباط مشخص ميان سازمان عمران و نوسازي و شهرداري بلاتكليف است اظهار داشت: با توجه به اينكه بخشي از پروژهها از خارج از منابع داخلي شهرداري در حال اجرا است، شهرداري بايد ۵۰ درصد سهم خود را به صورتي ساماندهي كند كه بتواند به وظايف خود در اين زمينه به درستي عمل كند.
منبع: شهر نیوز