به گزارش قم نا به نقل از ستاد خبری همایش حکومت علوی نگاهی پس از 14 قرن، حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی شاهآبادی درباره ضرورت برپایی چنین همایشی اظهار کرد: درباره زندگینامه حضرت علی(ع)، خلافت آن حضرت و جایگاه ایشان سخن بسیار گفته شده است اما درباره سیره حکومتی آن حضرت در ادبیات اسلامی بسیار کم بلکه اصلا کار نشده است.
وی تصریح کرد: امیرالمومنین(ع) به وسیله رسول خدا در 18 ذیالحجه سال دهم هجری به عنوان جانشین معرفی شد و 25 سال بعد درست در همین تاریخ یعنی 18 ذیالحجه سال 35 هجری مردم با ایشان بیعت کردند و از این تاریخ حکومت ظاهری حضرت آغاز شد.
دبیر همایش حکومت علوی نگاهی پس از 14 قرن با اشاره به گذشت 14 قرن از این وقایع بیان کرد: از دیگر تقارنهای ایام زندگی حضرت علی(ع) این است که ایشان 12 رجب 36 هجری وارد کوفه یا نجف امروزی شدند و آنجا را پایتخت خود قرار دادند ولی اکنون که ما در 12 رجب 1436 هجری قمری مقارن میلاد آن حضرت هستیم در حقیقت چهاردهمین قرن مرکزیت حکومت حضرت علی(ع) در نجف اشرف است.
وی تصریح کرد: همه این مقارنتها انگیزهای شد که بار دیگر بتوانیم حکومت علی(ع) را بررسی کرده و سیره حکومتی ایشان را تبیین کنیم.
شاهآبادی با بیان اینکه این همایش در پنج محور مبانی مشروعیت، وظایف حکومت، اخلاق سیاسی و حکومتی و رهیافتها و آیین حکومت به بررسی سیره حکومتی امام اول شیعیان میپردازد، خاطرنشان کرد: با برپایی این همایش دنبال آن هستیم که پیشنهادهای جدیدی در تئوریهای حکومتی از خاستگاه حکومت علوی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: برای این همایش شش کمیته علمی در موضوعات اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، حقوقی و تاریخی فعال شدهاند و مقالات رسیده در این کمیتهها مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.
دبیر این همایش از نهادهای مختلفی چون جامعةالمصطفی(ص) العالمیه، پژوهشگاه علوم انسانی مطالعات فرهنگی، دانشگاه کوفه، بیوت مراجع عظام تقلید در قم و نجف اشرف، آستانه مقدسه امیرالمومنین(ع)، مرکز تحقیقات کامپیوتری نور، پژوهشگاه مطالعات اسلامی وابسته به دانشگاه فردوسی مشهد، بنیاد نهجالبلاغه و مرکز تحقیقات امام علی(ع) به عنوان نهادهای همکار دانشگاه مفید در برپایی این همایش نام برد.
همایش بینالمللی حکومت علوی نگاهی پس از 14 قرن روزهای 9 و 10 اردیبهشتماه با حضور مهمانان داخلی و خارجی در دانشگاه مفید قم برگزار میشود.