کد خبر ۳۰۸۹۲ انتشار : ۶ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۲۱
در دیداری انجام شد؛

تکریم آیت‌الله صافی گلپایگانی از شاعران دردآشنای اهل بیت(ع)

یکی از مراجع تقلید پس از قرائت شعری عاشورایی توسط استاد مجاهدی گفت: به احترام شاعران دردآشنای اهل بیت علیهم السلام از جای بر می‌خیزم و می‌ایستم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم، دیدار اعضای هیئت مدیره کانون مداحان و شاعران آئینی با آیت‌الله العظمی لطف‌الله صافی گلپایگانی که در سرودن اشعار آئینی زبانزد هستند، در فضایی صمیمی برگزار شد.

در ابتدای این دیدار، استاد محمدعلی مجاهدی رئیس هیئت مدیره کانون مداحان و شاعران آئینی استان قم که به پدر شعر آئینی کشور مشهور است، با اشاره به حادثه منا گفت: رسالت شاعران متعهد آئینی در این مقطع حساس تاریخی ایجاب می‌کند که آلام تحمیل شده بر جهان اسلام را در نهایت قوت و قدرت به تصویر کشند و ظلم‌هایی که بر امت اسلامی یمن، سوریه، عراق، لبنان و فلسطین توسط دست نشاندگان استعمار جهانی و ایادی مسلمان نمای صهیونیسم خونخوار در کشورهای به ظاهر اسلامی روا داشته می‌شود، به شدت محکوم کنند.

شاعران آئینی به تعهد خود عمل کنند

وی افزود: شاعران آئینی باید به تعهد تاریخی خود در برخورد تمام عیار با حرکت مشکوک و مزورانه آل سعود و شاهزاده‌های مزدور و جنایت پیشه این نظام اسلام ستیز منطق گریز عمل کنند.

دبیر شعر آئینی کشور با استناد به چند حدیث نبوی و روایت متقن از منابع دست اول و معتبر شیعه و اهل سنت یادآور شد که شعر جهت بخش اعتراض و پایداری و بیداری در قلمرو موضوعی شعر آئینی ریشه‌های وحیانی و روایی دارد و رسول گرامی اسلام(ص) به شاعران دردآشنای هم‌روزگار خود نهیب می‌زدند که «ابهت و سیطره پوشالی دشمنان را در هم بکوبید»، «سوگند به آن خدایی که جان من در کف باکفایت اوست تحمل سروده‌های دشمن شکن شما برای آنان از تحمل زخم تیر دشوارتر است.» و «مومن واقعی کسی است که همزمان با سه حربه برای پاسداری از ایمان می‌جنگد: جان و شمشیر و زبان. »

مجاهدی در ادامه سخنان خود گفت: اگر حدود ۴۵ سال پیش در زمان ستمشاهی، امثال مرا به جرم صدور مجوز چاپ و انتشار بیانیه تاریخی مرحوم آیت‌الله العظمی گلپایگانی در محکومیت به آتش کشیدن مسجد الاقصی توسط رژیم صهیونیستی، حدود ۱۸ ساعت در ساواک تحت بازجویی و شکنجه‌های روانی قرار می‌دادند و به محل چاپخانه علمیه قم هجوم می‌بردند و مدیر و کارگران چاپخانه را به دلیل انتشار یک اعلامیه ساعت‌ها بازداشت و شکنجه می‌کردند که چرا به اسرائیل توهین کرده‌اند و موجبات سرافکندگی نظام ستمشاهی را فراهم ساخته‌اند، امروز به برکت این انقلاب و خون‌های پاکی که در دفاع از اسلام و حاکمیت نظام اسلامی ریخته شد، دیگر غاصبان جنایتکار سرزمین فلسطین از واکنش‌های ارزشی و مکتبی من و شما خواب امن و راحت ندارند.

وی ادامه داد: باید شکر این نعمت بزرگ الهی را با اشعار توفنده و سروده‌های کوبنده ادا کنیم و به ندای مظلومانه امت اسلامی در جای جای این جهان با اشعار رهایی بخش خود، پاسخ در خوری بدهیم.

به احترام شاعران دردآشنا بر می‌خیزم

مجاهدی در پایان به قرائت یک قطعه شعر عاشورایی پرداخت که آیت‌الله صافی گلپایگانی را تحت تأثیر قرار داده و این مرجع تقلید گفت: من به احترام شما که شاعر دردآشنای اهل بیت علیهم السلام هستید بر می‌خیزم و می‌ایستم.

این رفتار محبت‌آمیز آیت‌الله  صافی گلپایگانی مداحان و شاعران پیشکسوت آئینی را تحت تأثیر قرار داده و به عظمت روحی این مرجع تقلید و فروتنی مثال زدنی ایشان بیش از پیش پی بردند.

آیت‌الله صافی گلپایگانی در این دیدار بیان داشت: شعر، رسانه بسیار تأثیرگذاری است که باید در معرفی فرهنگ گران سنگ اهل بیت علیهم السلام نقش سازنده و بی بدیل خود را در عصر حاضر ایفا کند.

وی خطاب به اعضای هیئت مدیره کانون مداحان و شاعران آئینی گفت: وظایف خطیری که کانون شما در امر آموزش و دانش افزایی مداحان و شاعران بر عده دارد، از اهمیت بسیاری برخوردار است و معرفی مولفه‌های امری و پرهیزیِ مطرح در شعر ولایی و آشناساختن اعضای کانون با مقوله مهم آسیب شناسی مطرح در حوزه شعر آئینی کاری ضروری و ستودنی است.

این مرجع تقلید به اعضای کانون مداحان و شاعران آئینی استان توصیه کرد که با بررسی مطالبی که در این دیدار مطرح شده نسبت به آگاهی بخشی اعضای کانون اقدام کنند.

آیت‌الله صافی گلپایگانی پس از شنیدن گزارش عباس حیدرزاده نایب رئیس کانون مداحان و شاعران آئینی استان قم از فعالیت‌های کانون در بعد آموزشی و اعتلای سطح علمی و بصیرت افزایی اعضا و سایر اقدامات انجام شده ابراز رضایت و خوشنودی کرد.

شعرخوانی آیت‌الله صافی گلپایگانی و فرزند وی حجت‌الاسلام محسن صافی از دیگر برنامه‌هایی بود که فضای حاکم بر این دیدار صمیمی را صبغه معنوی بخشید.

شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com