به گزارش قم نا ، حسین علی بیگی اظهار داشت: در زمینه تولید گوشت مرغ و تخم مرغ در استان قم تعداد ۳۶۶ واحد مرغداری به ظرفیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه و ۱۶۳ واحد مرغ تخمگذار به ظرفیت هفت میلیون و ۸۲۸ هزار قطعه و ۵۱ واحد پرورش پولت تخمگذار به ظرفیت ۲ میلیون و ۴۸۸ هزار قطعه طی سال گذشته فعالیت داشتهاند.
وی گفت: میزان تولید تخم مرغ طی سال گذشته ۶۸ هزار و ۴۰ تن بوده است.
معاون بهبود و تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قم بیان کرد: سه واحد تولید مرغ مادر گوشتی به ظرفیت ۱۳۵ هزار قطعه با تولید سالیانه ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجه یک روزه گوشتی و یک واحد مرغ مادر تخمگذار به ظرفیت ۶۰ هزار قطعه از دیگر فعالیتهای سال گذشته بوده است.
وی ادامه داد: تولید ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجه یک روزه تخمگذار در سال از دیگر فعالیتهای واحدهای مرغداری طی سال گذشته بوده است.
علی بیگی گفت: در زمینه تولید تخم مرغ رتبه ششم در کشور و در زمینه گوشت مرغ رتبه دهم در کشور توسط مرغداریهای قم کسب شده است.
وی بیان کرد: بر اساس سرانه مصرف هر نفر ۲۳ کیلوگرم در استان نزدیک به ۱۵ درصد از گوشت مرغ تولیدی مازاد بر نیاز بوده و به استانهای دیگر صادر میشود.
معاون بهبود و تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قم ادامه داد: بر اساس میانگین مصرف ۱۱ کیلوگرم تخم مرغ برای هر نفر، ۸۱ درصد از تولید تخم مرغ استان مازاد بر نیاز است.
وی بیان کرد: با توجه به تکمیل بودن ظرفیت مرغداریها در کل کشور و عدم نیاز کشور به واردات گوشت مرغ و مرغداری استان قم در خودکفا شده است و از آنجای که مازاد از نیاز کشور تولید میشود در حال حاضر مجوز پروانه تأسیس واحد مرغداری جدیدی در استان صادر نمیشود.
علی بیگی در خصوص تعداد مجوز پروانه تأسیس واحدهای مرغداری افزود: در سال گذشته تعداد چهار واحد پروانه تأسیس به ظرفیت ۱۱۰ هزار قطعه و ۲ واحد مرغ تخمگذار به ظرفیت ۱۸۰ هزار قطعه صادر شده که تا پایان سال ۹۴ به بهره برداری خواهد رسید.
منبع : مهر