کد خبر ۲۷۴۶۵ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۰
تا ضیافت‌الله راهی نیست

قم مملو از بوی ربنا در ماه فیض الهی

آیین استقبال از ماه رمضان در استان قم شور و شکوه متفاوتی دارد و آداب و رسوم سنتی این دیار ریشه در فرهنگ مذهبی و غنی این استان دارد.

به گزارش قم نا ، چند صباحی بیش تا ماه عبودیت الهی نمانده، بوی عطرش به مشام می‌رسد، زمین در گلبارانش به شادی نشسته و هلهله سر می‌دهد. راز برتری این ماه گرانقدر به سختی در درک ما می‌گنجد، سر این سنجه را نمی‌توان یافت، فرشته‌ها هم در رمضان سراپا گوشند تا ندای خاک‌نشینان را بشنوند، خواسته‌هایی که پالاینده روحشان می‌شود و صفا دهنده‌ جان.‌

ماه چنان مبارکی که همه به مهمانی پرشکوهش دعوت می‌شویم و فرصت گران‌بهایی که عاجزانه خواهش‌ها را بر زبان آوریم تا صدایمان را به گوشش برسانیم و سیل عظیم فرشتگان را در جوشن احساس کنیم.

خدا را بی‌حد سپاسگزاریم که باز هم دری از درهای رحمتش را بر ما گشود تا بتوانیم فضیلت این ماه عظیم را درک کنیم.

از قدر و منزلت این ماه در جای جای قرآن و روایات بهره مندیم؛ حضرت محمد (ص) در خصوص منزلت این ماه فرموده است «اگر بنده خدا می‌دانست که در ماه رمضان چه برکتی وجود دارد دوست می‌داشت تمام سال رمضان باشد».

آیین استقبال از ماه مبارک رمضان در کشورهای اسلامی شور و شوق متفاوتی دارد و در آستانه فرارسیدن این ماه عزیز با تزئین اماکن و غبارروبی مساجد به استقبال این ماه پر برکت می‌روند و زمینه جذب و گرایش بیشتر مردم به این اماکن فراهم می‌شود.

قم آماده میزبانی از ماه قرآن

استان قم نیز از این ویژگی مستثنی نیست و حلول این ماه با شور و هیجانی وصف ناشدنی در گوشه گوشه این شهر به چشم می‌خورد. رفته رفته با گذر از نیمه شعبان و رسیدن به روزهای آخر این ماه چهره شهر عوض می‌شود و جلوه‌هایی از ورود ماه رمضان در شهر از حرم مطهر حضرت معصومه(ص) و مسجد مقدس جمکران گرفته تا کوچکترین مسجد در دورترین نقطه شهر خودنمایی می‌کند.

آداب و رسوم سنتی این دیار که ریشه در فرهنگ غنی و مذهبی این شهر دارد با گذر زمان نه تنها دچار خلل نشده بلکه فراگیر و تثبیت شده است. یکی از جلوه‌های فرهنگ مذهبی مردم قم همین آدابشان در ماه رمضان است که تنها مصداق مذهب عمیق خانواده‌های قمی است.

جنب و جوش مردم قم در این روزها در نظافت خانه‌ها و مساجدشان نشانی از این ماه پرخیر و برکت است و مجالس خواندن دعا و قرآن در منازل و مساجد حفظ شعارهای اسلامی را در پی دارد.

نصب بنر و تبلیغات محیطی در میادین و نقاط پرتردد شهری از اقداماتی است با همکاری شهروندان به منظور اطلاع رسانی گسترده برای آمادگی مردم برای ورود به این ماه انجام شده است.

بی تردید قم از استان‌هایی است که در ماه مبارک رمضان ازدحام جمعیت روزه دار هم استانی و مسافرین در مساجد آن به چشم می‌آید و در این روزها هیئت امنای مساجد با همکاری روحانیون و مردم غبارروبی و عطرافشانی مساجد را برای جلب رضایت مردم در رأس وظایف خود می‌دانند.

طرح ضیافت اندیشه نیز در استان با حضور دانشجویان قمی و غیر قمی که در قم تحصیل می‌کنند برای تدوین برنامه‌های ویژه این ماه و دیدار علما و مراجع و همچنین برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی نرم افزاری با همکاری استادان مجرب برگزار می‌شود.

علی بصیری از دانشجویان قمی با ابراز خوشایندی از برگزاری طرح ضیافت اندیشه می‌گوید: چند سال است که پی در پی در این طرح شرکت کردم و همواره شاهد استقبال بی‌نظیر دانشجویان از حلقه‌های معرفت و کرسی‌های آزاداندیشی و دیگر برنامه‌های مفید آن بودم.

وی گفت: احیا و تقویت مبانی دینی، اعتقادی، بصیرتی دانشجویان مهمترین هدفی است که این طرح دنبال می‌کند.

مبلغان دینی و گردهمایی آنها در ماه ضیافت الهی

از آنجا که ماه رمضان ماه خودسازی و تصفیه روح است و همه اسباب کار برای پالایش روح و روان از آلودگی‌ها مهیاست لازم است مبلغان دینی طبق سنت همیشگی استان قم، در این ماه عزیز در جمع مردم حضور یابند و راهنمایی و پاسخگویی به سؤالات و مسائل شرعی را از اهم وظایف خود قرار دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلام عباس موسوی مدیر کل امور تبلیغی استان قم با اشاره به اینکه مبلغان دینی، سفیران هدایت به خصوص در ماه پرفیض رمضان هستند، اظهار کرد: امسال حدود 9 هزار مبلغ از سوی دفتر تبلیغات اسلامی به اکثر نقاط کشور فرستاده می‌شود که در مقایسه با سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است.

وی در ادامه با بیان فعالیت فراگیر مبلغان در همه حوزه‌ها خاطرنشان کرد: این گروه علاوه بر مد نظر قرار دادن فعالیت‌های سنتی، فرهنگی و تبلیغی مثل نماز، دعا و سخنرانی به تشکیل کلاس‌های قرآنی و تبلیغات گسترده در راستای ارتقا دادن اطلاعات عمومی مردم اهتمام می‌ورزند.

سخن آخر

امیدواریم با نزدیک شدن ماه رمضان خود را به گونه‌ای پرورش دهیم که از این ماه غافل نمانده و از این ماه سرنوشت ساز سرنوشتی زیبا برای خود رقم بزنیم.

سعی کنیم از روایات متعددی که در خصوص این ماه مبارک آمده است، نهایت بهره را ببریم و قدر و منزلت واقعی آن را در قرآن جویا شویم. به امید آنکه در گرو انگیزه‌های مبلغان دینی اسباب تهذیب نفس را با دعاها و مناجاتمان، کسب صبر و مقاومت و یاد خدا و قیامت در وجود خود بپرورانیم تا در این فرصت یک ماهه رمضان گامی مؤثر در خودسازی و تکامل معنوی برداریم.
-------------------------
گزارش از فریبا خسروی

منبع : فارس 

شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com