به گزارش قم نا ، حجت الاسلام محمد رضا قاسمی نیا روز چهارشنبه اظهار داشت: این افراد درمقاطع مختلف آموزش عالی اعم از کارشناسی ارشد و دکتری و حتی در مقاطع تحصیلی حوزه فارغ التحصیل شدند، و هم اکنون در دستگاه های دولتی مشغول به کار و یا کار آفرین هستند، و همچنین بخشی از آنها نیز در حوزه و دانشگاه به تدریس و آموزش اشتغال دارند.
وی با بیان اینکه به علت عدم تمایل سواد آموزان موفق به معرفی شدن، آمار دقیقی از آنها در دسترس نیست، افزود: آموزش و پرورش استان درفراخوانی در حال شناسایی تعداد بیشتری از این افراد است.
معاون آموزش و پرورش قم، تصریح کرد: بدون شک فارغ التحصیلان سواد آموزی که به مدارج بالای تحصیلی راه پیدا کرده اند، بهترین الگو و مشفق برای بیسوادان جامعه جهت شرکت در کلاس های نهضت سواد آموزی برای با سواد شدن هستند.
این مقام آموزش و پرورش قم همچنین با اشاره به وجود 44 هزار و 66 نفر افراد بیسواد و فاقد هر گونه مدرک تحصیلی در استان طبق آمار اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران و استانداری قم در سال 90، اظهار داشت: سازمان نهضت سواد آموزی کشور با مشارکت مرکز آمار ایران و با توجه به چند بانک اطلاعات از سواد آموزان کشور در حال بازسازی و نوسازی این آمار ارایه شده است، و به احتمال زیاد نرخ جدید بیسوادان کشور و استان قم تا نیمه دوم سال جاری اعلام خواهد شد.
قاسمی نیا با بیان اینکه به طور قطع نمی توان در مورد کاهش بیسوادان استان نسبت به آمار سال 90 پیش بینی و اظهار نظری را انجام داد، افزود: به لحاظ مهاجر پذیر بودن قم و همچنین وجود تعداد زیاد اتباع خارجی در این استان، وجود افراد بیسواد در قم امری کاملا طبیعی محسوب می شود.
معاون آموزش و پرورش قم، تصریح کرد: طبق آمار سال 90 از مجموع کل بیسوادان 10 تا 49 سال قم حدود 13 هزار و 800 نفر از این جمعیت مهاجرین و اتباع ساکن در این استان هستند.
وی با اشاره به ویژگی شهرنشینی مردم قم آن را وجه تمایز این استان با بقیه استان های کشور دانست، و افزود: این خاصیت قم که بعضا در زمینه های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و حتی دینی آن نیز تاثیر گذاشته، موجب شده تا با توجه به مشغله های زندگی شهرنشینی بیسوادان ساکن در این شهر فرصتی برای با سواد شدن نداشته باشند، و به دلیل پراکندگی در شهر آمار دقیقی از آنها نیز وجود نداشته باشد.
وی با اشاره به مصوبه 15 بهمن سال 93 هیات دولت و تعیین الزامات و تشویق هایی برای بیسوادان جامعه، تصریح کرد: طبق این مصوبه تمامی بیسوادان در سال 94 فرصت دارند تا خود را با سواد کنند، چرا که در سال 95 در صورت بیسواد بودن برای خدمات گیری از دستگاه های مختلف دولتی با موانع مواجه می شوند.
وی تصریح کرد: طبق این مصوبه افراد بیسواد برای تمدید گواهی نامه راهنمایی رانندگی و یا اخذ و تمدید جواز کسب و کار باید حداقل مدرک سوم ابتدایی را داشته باشند، و همچنین کلیه مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) نیز بدون داشتن این مدرک از دریافت خدمات از این دستگاه ها محروم می شوند، که بدون شک تصویب این مصوبه جهش خوبی را در شمار باسوادان کشور بوجود خواهد آورد.
وی همچنین تعداد شاغلان به تحصیل در کلاس های نهضت سواد آموزی قم را 8 هزار و 500 نفر عنوان کرد، و افزود: بیش از 7 هزار و 500 نفر از این افراد را زنان تشکیل می دهند، که نشان دهنده توجه و حساسیت بیشتر زنان به با سواد شدن به خاطر اهمیت و تاثیر آن در مدیریت خانواده و تربیت فرزندان است.
وی با اشاره به تشویق هایی که بر اساس مصوبه هیات دولت برای باسواد شدن بیسوادان در نظر گرفته شده است، افزود: آموزش و پرورش به ازای هر فردی که باسواد شود مبلغ 6 میلیون و 400 هزار ریال به فرد آموزش دهنده پرداخت می کند.
وی با بیان اینکه به هر فرد بیسواد و فاقد مدرکی که با شرکت در دوره های سواد آموزی با سواد شود یک میلیون و 300 هزار ریال به عنوان جایزه پرداخت می شود، افزود: کلیه فرزندانی که نسبت به باسواد کردن والدین بیسواد خود اقدام کنند، نیز مبلغ 6 میلیون و 400 هزار ریال به عنوان حق الزحمه داده خواهد شد.
قاسمی نیا همچنین ترویج فرهنگ سواد آموزی را یک وظیفه همگانی توصیف کرد، و افزود: همه آحاد جامعه و همچنین دستگاه های اجرایی باید نسبت به شناسایی بیسوادان و تشویق و ترغیب آنها به امر سواد آموزی اقدام کنند.
منبع : ایرنا