در حالي كه مردم قم از وضعيت ريل متروكه در بخشهايي از اين شهر گلهمند هستند مديركل راه آهن قم از احياي اين ريل براي تردد در مسير حرم تا جمكران خبر ميدهد.
براي زيباسازي و حفظ ظاهر شهر، همه ارگانها بايد همكاريهاي لازم را داشته باشند و هر كسي در جايگاه خود وظيفهاش را انجام دهد.
اگر هر دستگاهي طبق وظايفي كه به او محول شده، تلاشهاي كافي را انجام دهد قطعاً شاهد بروز مشكلات نخواهيم شد و اين باعث ميشود همكاري و همياري مردم نيز بيشتر شود.
بحث زباله هميشه يكي از مباحثي بوده كه زيبايي و نظافت شهر را به خطر انداخته و باعث بروز آلودگيهايي شده است.
متأسفانه بخش اصلي اين موضوع به مردم بر ميگردد چرا كه اگر در نظافت شهر كوشا باشند و زبالههاي خود را در مخروبهها و مكانهاي غيرمعمول ديگر نريزند كار مسئولان نيز راحت ميشود و از طرفي پاكبانان به زحمت نميافتند.
علاوه بر همه اينها وقتي عدهاي توجه به نظافت شهر ندارند همشهريان خود را نيز آزار ميدهند، انباشته شدن زباله در برخي مكانها بوي نامطبوع و ظاهر ناپسندي به همراه دارد.
با نگاهي گذرا بر سطح شهر به راحتي ميتوان برخي نقاط را كه محلي براي انباشته شدن زباله هستند، ديد؛ حاشيه ريلهاي راهآهن كه به حالت متروك در آمده يكي از اين مكانها به حساب ميآيند كه به دليل عدم عبور و مرور قطار تبديل به مخروبه و زباله داني ميشوند.
محمد طاهري يكي از شهروندان ساكن خيابان رسالت كه در جوار ريل راهآهن سكونت ميكند با گلايه از وضعيت نامطلوب در اين منطقه، ميگويد: ريل راهآهن اين منطقه هيچ استفادهاي ندارد و مدتي بوده كه قطاري از روي آن رد نشده و فقط مكاني شده است تا مردم زبالههاي خود را در آنجا بريزند.
وي با اشاره به اينكه آلودگي اين منطقه باعث آزار ساكنان ميشود، بيان ميكند: علاوه بر اينكه بوي نامطبوعي به علت وجود زباله در فضا ميپيچد چهره شهر نيز نازيبا ميشود و كساني كه در خانههاي جنب ريل زندگي ميكنند چشمانداز مناسبي ندارند.
مجتبي رسولي يكي ديگر از شهروندان مقصر اصلي را مردم ميداند و معتقد است بايد هر كسي فرهنگ شهرنشيني را رعايت كند و به نما و ظاهر شهر خدشه وارد نكند.
وي در ادامه خواستار همكاري مردم ميشود و خاطرنشان ميكند: شهروندان همانطور كه به نظافت خانههاي خود اهميت ميدهند بايد در شهر خود نيز رفتار قابل قبولي داشته باشند چون در اين صورت ابتدا خود از فضاي پاكيزه استفاده ميكنند.
رسولي با ابراز تأسف از ايجاد آلودگي در مخروبهها، عنوان ميكند: در سطح شهر بسيار ديده ميشود كه مردم تا مخروبهاي ميبينند آنجا را تبديل به محلي براي زبالههاي خود ميكنند كه البته انتظار ميرود مسئولان شهرداري توجه بيشتري در نظافت داشته باشند و براي جلوگيري از ريختن زباله توسط مردم نيز به فرهنگسازي بپردازند.
نجف سالاري هم كه سالها منزلش مجاور ريل راه آهن بوده است، خاطرنشان ميكند: شرايط ريل كنوني كاملاً نامشخص است؛ كنار آن را از طرفي براي تسهيل عبور و مرور خياباني احداث كردهاند و برخي اوقات سخن از جمعآوري ريل به ميان ميآيد.
وي ادامه ميدهد: يادم ميآيد چند سال پيش مسئولان مديريت شهري ميگفتند كه قرار است براي تردد تراموا از ريلي كه ديگر متروكه است استفاده كنند؛ هرچند كه بعيد به نظر ميرسد هيچ كدام از اين طرحها به سرانجام برسد چراكه پروژههاي مهمتر يعني مترو و منوريل با ضعف جدي اعتبار روبهرو هستند و به همين دليل بعيد به نظر ميرسد طرحي مثل تراموا در ريل متروكه اجرا شود.
اين شهروند قمي اضافه ميكند: هر طرحي براي ساماندهي اين وضعيت در نظر گرفته شده است اميدواريم سريعتر به مرحله اجرا برسد تا شهروندان نيز با مشكلات كمتري روبهرو شوند.
رضا موسوي معاون شهرداري منطقه چهار قم در پاسخ به مشكلات شهروندان با اشاره به پيگيريهاي شهرداري در اين زمينه بيان ميكند: نظافت و توجه به جمعآوري زباله در اين منطقه در دستور كار قرار گرفته است به همين منظور مردم از اين جهت اطمينان خاطر داشته باشند.
وي در ادامه ميگويد: موضوع راهآهن و متروكه بودن آن نيز به مديريت راهآهن قم مربوط ميشود كه اميدواريم به زودي شاهد سامان يافتن اين ريل شويم.
معاون شهرداري منطقه چهار قم خواستار توجه بيشتر مردم به رعايت نظافت ميشود و ميگويد: در هر نقطه از شهر چنين مشكلي وجود داشته باشد قطعاً مسئولان هر منطقه در صورت اطلاع پيدا كردن براي نظافت اقدام ميكنند البته قبل از هرچيزي همكاري مردم با مسئولان در داشتن شهري پاكيزه امري مهم و ضروري است.
فرشاد زادخور، مديركل راهآهن قم ميرويم در گفتوگو با فارس به بررسي ابعاد مختلف اين موضوع پرداخته و در اين خصوص ميگويد: بارها درباره اين منطقه صحبت شده و هماكنون نيز بايد بگويم كه اين ريل كه از سمت مصلي تا خيابان رسالت كشيده شده متروكه نيست و شهر نيازمند اين ريل است.
وي از احياي اين ريل قطار خبر ميدهد و عنوان ميكند: به خدمات ريلي اين ايستگاهها در قم نياز داريم و قرار است در سال جاري اين خط ريلي احيا شده و به بهرهبرداري برسد.
مديركل راه آهن استان قم با بيان اينكه از اين خط ريلي براي ارتباط بين حرم تا جمكران استفاده ميشود، خاطرنشان ميكند: از اين ريل به صورت درون شهري و برون شهري استفاده خواهد شد كه در بخش درون شهري ريل موجود در مسير حرم تا جمكران مورد استفاده قرار ميگيرد و در بخش برون شهري براي مسير كاشان و اصفهان از آن استفاده خواهد شد.
با همه اينها و توضيحات مسئولان اميدواريم مردم پاسخهاي خود را دريافت كرده باشند و مشكلات موجود در كنار راهآهن حل شود.
اگر هيچ مشكل و چالشي هم وجود نداشته باشد در هر صورت زندگي در جوار خط راهآهن براي ساكنين بسيار دشوار است و آن زماني كه قطارها از آن عبور ميكردند نوعي مردم ساكن در حاشيه ريل از سر و صداي آن در عذاب بودند و حال كه قطاري ديگري براي عبور نيست؛ مردم از مشكلات و آسيبهايي كه در حواشي اين ريل رخ ميدهد گلايهمند هستند.
با وجود همه سخنان مطرح شده اين انتظار ميرود كه اگر هم قرار است طرحي براي اين ريل اجرايي شود بايد هرچه زودتر كليد آن زده شود و از سوي ديگر مردم نيز خود احساس مسئوليت كرده و به بهداشت و نظافت شهرشان همچون نظافت منازل خود اهميت دهند.
مردم قم همچنان در انتظار ساماندهی وضعيت خط ريلی متروكه
اخبار مرتبط :
- شهرداری قم روزانه 560 میلیون سود پول و جریمه پرداخت می کند!
- دولت احساس امنیت را در بهداشت و درمان به ارمغان آورده است
- گرانفروشی شهرداری قم راه به جایی نمیبرد
- آغاز طرح ويژه جمعآوری متكديان در سطح شهر مقدس قم
- میزان بدهی های شهرداری قم به 1324 میلیارد تومان رسیده است
- اعتراض کارگران شهرداری قم ادامه یافت
شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com