به گزارش قم نا به نقل از مهر ، برگزاری مراسم پاکسازی که در یک هفته گذشته در سطح شهر اطلاعرسانی شده بود با حضور مسئولان و مدیران شهرداری در کنار دانش آموزان، دانشجویان و اعضای انجمنهای فعال زیستمحیطی، رنگ حرف تا عمل به خود گرفت و مدیران سازمانها و شهرداران مناطق شهری با کیسههای زباله به سراغ زبالههای بوستان غدیر رفتند تا سخن از اهمیت به موضوع حفظ زمین پاک به نمایش عمل درآید.
زمین، یکی از شگفتیهای آفرینش است و روز جهانی زمین پاک، بهانهای برای نهادینه کردن ارزش مراقبت از محیطزیست و اهمیت دادن به زندگی سالم به ویژه در میان شهروندان است.
شهرداری قم با اهمیت به این موضوع، با محوریت سازمان مدیریت پسماند اقدام به برگزاری مراسم روز زمین پاک کرد که در این بین دیگر دستگاهها با توجه به رسالت حفظ مسائل زیستمحیطی و اهتمام به اصل همکاری و همدلی، وارد میدان شدند.
نتایج دو هفته برنامهریزی و برگزاری جلسات با حضور نمایندگان سازمانهای فرهنگی هنری، زیباسازی، پارکها و فضای سبز، منطقه هشت شهری و روابط عمومی شهرداری قم در سالن جلسات سازمان مدیریت پسماند، منجر به برگزاری مراسمی با حضور دانش آموزان و دانشجویان شد تا فتح بابی باشد برای نهادینه کردن ارزش مراقبت از محیطزیست.
در کنار پاکسازی داخل بوستان غدیر که در مسیر جاده اصفهان قرار دارد، پسماندهای خاک و نخاله اطراف بوستان نیز با حضور خودروها و دستگاههای سنگین جمعآوری شد، موضوعی که در طول سال نیز توسط ناظران ستاد خاک و نخاله سازمان مدیریت پسماند پیگیری میشود.
در مراسم مناسبت سالانه روز زمین پاک که مسئولان استانی، شهری و نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر نیز حضور داشتند، این موضوع مطرح و مورد تأکید قرار گرفت که "محیط زیست بحثی مهم و بدون مرز است که در تمام حوزههای مسائل فرهنگی، جغرافیای، اقتصادی، سرمایهای در تمام دوران دخیل است.
سید عبدالله میر ابراهیمی، سرپرست سازمان مدیریت پسماند در این مراسم طی سخنانی گفت: باید به موضوع فرهنگسازی حفظ و نگهداری زمین در ایران توجه خاص شود تا در آیندهای نهچندان دور با تخریب محیط زیست بهویژه زمین با خطر نابودی آن مواجه نشویم.
مراسم روز رمین پاک در قم
وی مشاركت شهروندان را یكی از بهترین راههای حركت به سمت حفظ زمین عنوان کرد و ادامه داد: شهروندان با تفكیك زبالهها، میتوانند نهادهای اجرایی مانند سازمان مدیریت پسماند را در زمینه حفظ چرخه زیستمحیطی كمك کنند.
میر ابراهیمی افزود: زبالههای تر باید حتیالامکان به كمپوست تبدیل شود و موادی مانند كاغذ و مقوا نیز به چرخه اقتصادی بازگردند در حقیقت میتوان به پسماندها به عنوان سرمایه اقتصادی نگاه كرد.
احداث کارخانه تفکیک زباله
معاون خدمات شهری و امور اجتماعی شهرداری قم نیز با اشاره به تلاشهای شهرداری قم نسبت به اجرای پروژههای شهری اعم از گسترش فضای سبز شهری و جنگلی ابراز داشت: در پایان سال ۱۳۹۰ سرانه فضای سبز برای هر نفر در قم ۱۵متر مربع و تعداد ۱۹۴ بوستان بوده كه با همكاری شهروندان و حمایت شورای اسلامی شهر قم در پایان سال ۹۳ سرانه فضای سبز به ۱۷ متر و تعداد بوستانها به بالغ بر ۲۵۶ بوستان افزایش داشته كه نقش بسزایی در كم شدن آلایندهها و بهبود زیست محیطی داشته است.
مهدی اصفهانیان مقدم همچنین به احداث كارخانه تفكیك زباله اشاره كرد و گفت: بحث طراحی و احداث كارخانه تفكیك زباله با هزینهای بالغ بر ۱۰میلیارد تومان را در دستور كار داشتیم كه نقش مهمی دركاهش آلایندههای زیستمحیطی دارد.
وی افزود: اجرای برنامههای آموزشی با محوریت شهروندان و با اولویت حفاظت از محیط زیست در مناطق هشتگانه با همكاری مدیریت پسماند از دیگر برنامههای زیست محیطی شهرداری قم بوده است.
تبیین شعار حفاظت هفته زمین پاک در طول سال
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم نیز در برنامه نمادین پاکسازی طبیعت كه به مناسبت دوم اردیبهشت روز جهانی زمین پاك برگزار شد، گفت: زباله تهدید نیست بلكه فرصت است چنانكه میتوان با بازیافت مطلوب و سرمایهگذاری در این زمینه به اشتغالزایی و سوددهی مناسب برسیم.
محمودعلی ركنی با بیان اینكه شعار امسال روز جهانی زمین پاك زمین؛ «زمین پاك با حفاظت از آب و خاك» است اظهار داشت: امیدواریم در طول سال بتوانیم این شعار را به خوبی تبیین كنیم كه این مهم نیازمند مشاركت هرچه بیشتر مردم در این زمینه است.
محیط زیست مطلوب مقدمه توسعه پایدار است
رئیس كمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قم نیز در این مراسم با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) در رابطه با پاكیزگی اظهار داشت: ایشان میفرمایند پاكیزه كردن محیط پیرامونی باعث افزایش روزی میشود.
حجتالاسلام سعید روحانی در ادامه با انتقاد به كم توجهی به مقوله محیط زیست ابراز داشت: توجه ویژه به این مقوله مهم را باید در اولویت امور شهری قرار دهیم.
رئیس كمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به سودآوری سرمایهگذاری در زمینه محیط زیست بیان داشت: باید با حمایت شهروندان بتوانیم به جایگاه مطلوبی در زمینه حفظ محیط زیست و پاكیزگی بیشتر محیط پیرامونی دست پیدا كنیم.