
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم ،حجتالاسلام عبدالکریم بهجتپور چهارشنبه شب در آیین رونمایی از جلد نخست دانشنامه علوم قرآن که در نمازخانه مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار شد، با بیان اینکه مباحث قرآنشناختی در جلد نخست دانشنامه علوم قرآن کریم مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: رابطه میان قرآن و منابع دیگر از مباحث جلدهای آینده این دانشنامه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه معارف درصد کمی از نوشتهها و پژوهشها را به خود اختصاص داده است، اضافه کرد: در دانشنامه به صورت ویژه به مباحث تخصصی علوم قرآن ورود میکنیم؛ هر چند تا کنون پنج دانشنامه قرآن در کشورهای خارجی نگاشته و به زبانهای عربی و فارسی ترجمه شده است اما دانشنامه علوم قرآن کریم میتواند نقدهای مطلوبی را بر آنها داشته باشد.
معاون علمی دانشنامه علوم قرآن خاطرنشان کرد: برخی به دنبال این هستند که تصویر نادرستی از قرآن کریم ارائه دهند چرا که در نگاه این افراد گفتمان شیعه در قرآن کریم هیچ جایگاهی ندارد و شیعه در سطح دنیا مورد ارزیابیهای نادرست قرار میگیرد به همین علت باید پیگیری برنامههای متقابل این حرکتها به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.
وی یادآور شد: نزدیک به 400 فاضل حوزوی از رشتههای مختلف پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برای تدوین دانشنامه علوم قرآن مشارکت داشتهاند و اکنون این دانشنامه به عنوان دستاورد این افراد رونمایی شده است.
بهجتپور با تاکید بر اینکه دانشنامه علوم قرآن کریم به زبانهای لاتین ترجمه و در اختیار کشورهای دیگر قرار داده میشود، تصریح کرد: بسیاری از فرهیختگان در داخل و خارج از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی میتوانند با استفاده از این دانشنامه پروژههای پژوهشی و تحقیقی خود را به نتایج مورد نظر برسانند.
منبع: فارس