کد خبر ۳۹۹۲۶ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۰
به مناسبت روز مهندس

مهندسان برتر بخش کشاورزی در قم تجلیل شدند

مهندسان برتر بخش کشاورزی استان قم دوشنبه شب طی مراسمی به مناسبت روز مهندس تجلیل شدند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم ،مراسم گرامیداشت روز مهندس دوشنبه شب به همت سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان قم با حضور جمعی از مسؤولان استانی و ملی در تالار امام جواد(ع) استانداری برگزار و در حاشیه این مراسم از مهندسان برتر بخش کشاورزی استان تجلیل شد.

در ابتدای این مراسم رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان قم طی سخنانی خاطرنشان کرد: کاهش هزینه‌ها به عنوان یک اولویت در بخش‌های مختلف مطرح است؛ استفاده از مدیران فنی به عنوان یکی دیگر از ضرورت‌های بخش کشاورزی دنبال می‌شود چرا که این افراد کاهش هزینه‌ها را رقم می‌زنند.

عباس خرمی با بیان اینکه افزایش آموزش‌های کاربردی حرفه‌ای ویژه مهندسان ناظر به صورت جدی دنبال می‌شود، عنوان کرد:‌ کارشناسان متخصص در واحدهای مختلف حضور یافته و مباحث مورد نیاز واحدها را به صورت مستقیم دنبال می‌کنند تا اهداف اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی تحقق یابد.

همچنین رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم در این مراسم از اهتمام استاندار نسبت به رفع مشکلات این سازمان یاد کرد و گفت: در اصل 44 واگذاری‌های امور دولتی به بخش‌های مردمی به صورت ویژه دنبال شده است.

محمدرضا طلایی با اشاره به اینکه در تولید برخی از محصولات نسبت به میانگین کشوری پایین‌تر هستیم، تصریح کرد: در مورد محصول انار استان 32 تن برداشت ثبت شده در حالی که استان دیگری نزدیک به قم 45 تن برداشت داشته است. سرمایه‌گذاری و کاهش هزینه تولید به عنوان دو اولویت مطرح است که رسیدن به این اولویت نیازمند حضور متخصصان و مهندسان توانمند است.

در ادامه این مراسم عضو شورای سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان قم با تاکید بر اینکه تناوب قیمت‌ها ضرر و زیان بسیاری برای واحدهای بخش کشاورزی به دنبال دارد، مطرح کرد: واحدهایی که دارای مهندسان فنی هستند با افزایش بهره‌وری با چالش خاصی مواجه نیستند.

علی بیگی با اشاره به اینکه برخی واحدهای برتر به جای استفاده از کارگران به دنبال استفاده از مهندسان متخصص هستند، عنوان کرد: علم کشاورزی همانند دیگر علوم در حال پیشرفت است به همین علت کارشناسان و مهندسان باید علم خود را به روز کرده تا بتوانند به شیوه مطلوب در واحدهای کشاورزی تاثیرگذار باشند.

یکی از فعالان عرصه کشاورزی نیز به عنوان دیگر سخنران مراسم با اشاره به اینکه تقویت واحدهای بخش کشاورزی بدون حمایت مسؤولان استانی امکان‌پذیر نیست، تصریح کرد: افزایش اشتغال به عنوان یکی از ضرورت‌های اصلی استان مطرح است به همین علت استفاده از کارشناسان باید در بخش‌های مختلف کشاورزی مورد تاکید قرار گیرد تا اشتغال و بهره‌وری نیز افزایش یابد.

عباس متقی افزایش حمایت مسؤولان را عامل افزایش اشتغال در بخش‌های مختلف کشاورزی دانست و مطرح کرد: در حوزه آب و خاک صرفه‌جویی منابع آبی به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته است و استان در این حوزه به نتایج مطلوبی رسیده که این دستاورد باید اطلاع‌رسانی شود.

همچنین معاون ارتباطات و پیگیری حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی در ادامه این مراسم خاطرنشان کرد: برای پیش‌بینی اعتبارات مورد نیاز در راستای آموزش‌ها باید به جایگاه مهندسان کشاورزی و اهمیت کار آنها نگاه داشته باشیم؛ اینکه در سطح ملی آموزش محور حرکت کرده و فارغ‌التحصیلان با عرصه‌های اجرایی ناآشنا هستند، از مشکلات کشور در حوزه آموزش است.

غلامرضا نوری با بیان اینکه توانمندی‌های حرفه‌ای مهندسان می‌تواند اثرات مثبتی در حوزه کشاورزی داشته باشد، تصریح کرد: کشاورزان باید با نگاه به اینکه مهندسان و کارشناسان با استفاده از علوم جدید تاثیرات چشمگیری در بخش کشاورزی به دنبال دارند نسبت به استفاده از ظرفیت آنها توجه کنند.

استاندار قم نیز به عنوان دیگر سخنران این مراسم اظهار کرد: در بخش کشاورزی با وجود شخصیت‌های متخصص و دلسوز و مدیران برجسته توانسته ایم شرایط را نسبت به گذشته مطلوب‌تر کنیم؛ طی دو سال گذشته در بخش آبیاری با فشار 350 درصد رشد داشته‌ایم که این امر دستاورد بهینه‌سازی را به دنبال دارد.

وی از کاهش 20 درصدی مساحت زیر کشت و افزایش 6.4 درصدی محصولات بخش کشاورزی یاد کرد و گفت: ‌رشد 23 درصدی سطح زیرکشت باغی و رشد 11 درصدی تولیدات این بخش قابل توجه بوده است اما دستاوردها باید با استفاده از فناوری‌ها و روش‌های نوین افزایش یابد و تحقق این امر نیازمند افزایش واگذاری‌ها در بخش کشاورزی است.

در پایان این مراسم مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی به ایراد سخن پرداخت و خاطرنشان کرد: فروش تولیدات گلخانه‌ای یکی از مشکلات استان است چرا که حقوق تولیدکنندگان این محصولات در بازارهای فروش تضعیف می‌شود به همین علت باید برای فروش و صادرات این محصولات برنامه مشخصی در دستور کار قرار گیرد.

حجت‌الاسلام علی‌اکبر فصیحی با اشاره به اینکه تسهیلات بانکی گران قیمت برای بخش تولید صرفه اقتصادی ندارد، عنوان کرد: باید تسهیلات ارزان قیمت در اختیار تولیدگران قرار گیرد تا بتوانند فعالیت‌های خود را توسعه دهند. با وجود سودهای بالا رونق در تولید رقم زده نمی‌شود به همین علت امیدواریم در سال آینده اقدامی دنبال شود که تولید صرفه اقتصادی لازم را داشته باشد.

منبع: فارس

شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com