به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم ،حجتالاسلام والمسلمین عبدالمجید یزدی شنبه شب در دویست و یازدهمین جلسه شورای اسلامی شهر قم که به ریاست ولیالله بیاتی در سالن جلسات ساختمان شهید باکری برگزار شد، با تاکید بر اینکه پیشگیری امری ضروری است اظهار کرد: ضرورت این مساله به عقل، نقل و دستور مقام معظم رهبری برمیگردد.
وی با تاکید بر اینکه اگر قرآن میفرماید که نگاه بد به نامحرم را نداشته باشید خود عامل پیشگیری است گفت: نگاه به نامحرم از دیدگاه حضرت علی(ع) همچون نیزه مسمومی است که فرد را از پای در میآورد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و پیشگیری از جرائم دادگستری استان قم با تاکید بر اینکه بسیاری از روایات بر پیشگیری تاکید شده است خاطرنشان کرد: براساس روایات اگر دنبال دوا و درمان میروید به دنبال پیشگیری بروید و مال موجب قیام فرد است اگر که بیرون از قلب انسان باشد خوب است اما وابستگی و دلبسته به دنیا شدن برای انسان خوب نیست.
وی با اشاره به تاکید قانون بر توجه به امر پیشگیری گفت: پیشگیری هم امری نقلی و عقلی و هم یک امر ولایی است و همه باید خود را مسوول در امر پیشگیری بدانند.
یزدی با بیان اینکه انسان در قبال تکه زمینی که خالی افتاده نیز مسوول است گفت: با این حساسیت چه برسد نسبت به انسان که اشرف مخلوق عالم است و مسوولیت در قبال آن اهمیت بیشتری مییابد.
وی با تاکید بر اینکه پیشگیری امری تخصصی است گفت: هر کسی بخواهد در هر عرصهای وارد شود باید دانشمند آن عرصه بوده و تخصص لازم را در آن زمینه داشته باشد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و پیشگیری از جرائم دادگستری استان قم با بیان اینکه پیشگیری باید عالمانه و تخصصی باشد خاطرنشان کرد: رهبری نیز بر این مسئله تأکید دارند که پیشگیری باید به صورت تخصصی صورت گیرد.
وی پیشگیری را همچون چاقوی دو لبه دانست و افزود: هر هزینهای در زمینه پیشگیری به نوعی سرمایه گذاری است.
یزدی با تاکید بر اینکه هر هزینهای در بخش پیشگیری شود هزار برابر بازده و اثر بخشی خواهد داشت گفت: برخی مسائل نه جرم است و نه خلاف، بلکه آسیب اجتماعی است که طلاق را میتوان یکی از مصادیق دانست.
وی با تاکید بر اینکه با هر چیزی که با نظم فردی و اجتماعی در تعارض باشد باید مقابله کرد گفت: اگر مشکل حاشیه نشینی حل شود بسیاری از معضلات شهر قم حل خواهد شد و همه ما باید دست به دست هم دهیم و با همتی استانی این قضیه حل شود.
معاون فرهنگی، اجتماعی و پیشگیری از جرائم دادگستری استان قم رأس مثلث رفع مشکلات اجتماعی جامعه را اصلاح مجرمان دانست و افزود: ضلع دوم تطهیر محیط است باید محیط را طوری عاری از ابزارهای جرم قرار دهیم که بستری برای خلاف نباشد.
وی با تاکید بر اینکه بالابردن آگاهی مردم ضلع سوم این مثلث است گفت: در این زمینه افزایش آگاهی مردم در خصوص مهارت نه گفتن به دیگران امری ضروری است.