به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، پیام جوادیان با بیان اینکه جابهجایی درختان موضوعی غیرممکن یا مشکل نیست در صورتی که از روشی نوین و علمی استفاده شود، اظهار کرد: درختان قم با یکی از بهترین روشهای علمی که تاکنون پاسخگویی مناسبی نیز داشته جابهجا میشوند.
وی اظهار کرد: روش روتباکس یک روش جدید و اثباتشده است که چهار سال قبل در اصفهان با همکاری سازمان پارکها و فضای سبز و تیم دانشگاه صنعتی اصفهان ابداع شد.
جوادیان دستگاههای جابهجایی سریع درختان را ناکارآمد توصیف کرد و با استفاده از تجربهاش در اصفهان، گفت: دستگاه جابهجایی درخت را حدود 10 سال پیش در اصفهان خریدیم اما کارایی لازم را نداشت.
وی افزود: در این روش هر اندازه بازویی که بخواهد درختها را جابهجا کند، بزرگ باشد، باز به ریشه آسیب میزند، وقتی میخواهد درخت را بردارد خاک اطراف ریشهها جدا میشوند و بالای 70 درصد پرت دارد؛ نمونه این کار را در پروژه بلوار میرزاکوچکخان در اصفهان انجام دادیم که 80 درصد درختها خشک شد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم با بیان اینکه روش روتباکس علمی و جدید است، گفت: در این روش بدون اینکه خاک از ریشه جدا شود و آسیبی بخورد درخت را از اطرافش جدا میکنیم.
جوادیان اظهار کرد: در این روش از باکسهایی که اسکلت فلزی دارد و با چوب مسلح شده استفاده میکنیم؛ اطراف درخت را خالی میکنیم و بعد با بیل مکانیکی جعبههای چوبی را کنار ریشه قرار میدهیم و به راحتی درخت را از زمین بلند میکنیم و در جای دیگر قرار میدهیم.
وی گفت: با این روش در یک پروژه عمرانی بزرگ اصفهان هزار و 900 درخت را جابهجا کردیم که بالای 85 درصد درختان زنده ماندند.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم با اشاره به اینکه داخل این باکسها میشود درخت را در نقاط مختلف شهر نگهداری کرد، اظهار کرد: این روش را حدود 3 ماه پیش برای جابهجایی درختان نارون ایستگاه مطهری استفاده کردیم که با وجود اینکه در اوج گرما بود، درختان سالم ماندند.
جوادیان با اشاره به جابهجایی درختان در پروژه میثم گفت: درختان کاجی که در پروژه میثم جابهجا شد هم زنده خواهد ماند که البته این درختان به تیمارهای مخصوصی نیاز دارند.
وی بیان کرد: در پروژه پل میثم پنج درخت کهنسال با روش روتباکس و پنج درخت کوچک با استفاده از گونی نمدی جابهجا شد.
مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری قم با اشاره به اینکه بعد از این هم هیچ مجوزی برای جابهجایی درخت در سطح شهر صادر نمیشود مگر در صورتی که از این روش علمی استفاده شود، اظهار کرد: درخت برای شهری مانند قم ارزشی بیبدیل دارد و از دست دادن حتی یک درخت هم برای ما پذیرفته نیست.