کد خبر ۳۸۲۶۸ انتشار : ۳ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۳۷
دبیر تخصصی جشنواره نمادهای شهری رضوی:

مرجعی برای تصمیم‌گیری فضاسازی شهری دینی در کشور وجود ندارد

دبیر تخصصی جشنواره نمادهای شهری رضوی گفت: انتظار داریم که مکانی سامان پیدا کند و حرکتی در زمینه نمادسازی اتفاق بیافتد ولی فضا و مرجعی برای تصمیم‌گیری در امور فضاسازی شهری با رویکرد دینی و انقلابی وجود ندارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی هنری ورزشی شهرداری قم، مرتضی گودرزی دیباج اظهار کرد: یکی از اهداف جدی ما در حوزه شهری مطالعه، جست‌وجو، ظهور و بروز باورهای دینی با تکنیک‌ها و شیوه‌های معاصر و مدرن است که بتواند عملاً در حوزه تصویرسازی و زیباسازی جامعه امروز به اتکای هنر هنرمند جوان و تجربه پیشکسوتان این حوزه مورد استفاده قرار بگیرد. این در واقع اصل کار ماست و حتماً از سطح جشنواره فراتر می‌رویم تا بتوانیم طرح‌ها را به کمک مسوولین در سطح شهر اجرا کنیم و قرار بر این است که این جشنواره و ماحصل آن را به عنوان الگو برای کل کشور مطرح کنیم ومدل تجلی هنر دینی در عرصه فضاسازی شهرسازی در سطح کشور گسترش بدهیم.

دبیر تخصصی جشنواره نمادهای شهری رضوی گفت: جشنواره نمادهای شهری رضوی محلی برای تبلور باورهای دینی هنرمندان است.

 گودرزی دیباج با اشاره به گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب اظهار کرد: انتظار و تمنای فرهیختگان و اهل نظر این بوده که به‌نوعی مباحث پیرامون باورهای بنیادی و اطلاعات دینی برگرفته از پایه‌های فکری انقلاب، به‌نوعی در فعالیت‌ها و تصویر شهری در قالب مبلمان، زیباسازی و نظایر آن تبلور پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: این انتظار دور نبوده و بدون تردید انتظار به‌جایی است که اتفاق بزرگی در این عرصه صورت گیرد، بنابراین باید به مباحث دیگری مانند پرکردن اوقات فراغت و زیبایی‌های محض نیز پرداخته شود.

دبیر تخصصی جشنواره ملی نمادهای رضوی با بیان اینکه از ایران به‌عنوان ام‌القرای کشورهای اسلامی، انتظار بیشتری می‌رود، گفت: شعار انقلاب در عرصه هنر و زیباسازی شهری یک مکتب فکری و هنری است که بتواند مجالی برای تبلور باورهای دینی باشد، درواقع این موارد را باید درصحنه واقعی و عملی مشاهده کنیم. جشنواره نمادهای شهری رضوی محلی برای تبلور باورهای دینی هنرمندان است.

گودرزی دیباج عنوان کرد: بسیاری از موارد دیگر با فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی سازگاری ندارد، این انتظار است که مکانی سامان پیدا کند و حرکتی اتفاق افتد ولی متأسفانه فضا و مرجعی برای تصمیم‌گیری در امور فضاسازی شهری با رویکرد دینی و انقلابی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه مراکزی وجود دارد که به‌صورت تخصصی می‌توانند در زمینه نمادها کار کنند ولی به آن‌ها بهای جدی داده نمی‌شود، گفت: این اتفاق در عرصه هنر و جشنواره رضوی اتفاق مبارکی است اگر آن را عمق ببخشیم و حضور تخصصی را در این مسئله داشته باشیم، می‌تواند مشکل را حل کند.

دبیر تخصصی جشنواره ملی نمادهای شهری رضوی، با اشاره به نگاه دینی و رویکرد معنوی جشنواره و با توجه به نام امام‌رضا(ع) گفت: این جشنواره مشخصاً به طرح مباحث دینی با تأکید بر اهل‌بیت(ع) اختصاص دارد. امیدواریم حوزه هنرهای تجسمی و هنرهای شهر را بر محورهای دینی مذکور استوار نگه‌داریم و به این رویکرد عمق ببخشیم و آن را معاصرسازی کنیم.

شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com