به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم، نصرالله بازوند دوشنبه شب در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان قم که در تالار امام جواد(ع) استانداری برگزار شد، با اشاره به اینکه 13 تا 19 شهریورماه به عنوان هفته تعاون نامگذاری شده است، اظهار کرد: مراسم تجلیل از تعاونگران برتر استان قم روز چهارشنبه با حضور قائم مقام وزیر و استاندار قم برگزار میشود.
وی با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کمیته مشخصی را برای اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی تشکیل داده است، اضافه کرد: تاکنون برنامههای مختلف در 14 فصل و 80 مورد توسط این وزارتخانه به استانها ابلاغ شده است تا سیاستهای اقتصاد مقاومتی در دستور کار قرار گیرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم خاطرنشان کرد: اعمال نظارت و انجام اقدامات قانونی به منظور تنظیم روابط کار، حفظ و صیانت از نیروی کار، افزایش سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور، حمایت از توسعه اشتغال و برقراری نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی در چارچوب قوانین و مقررات از اهداف مورد نظر این ادارهکل در راستای اقتصاد مقاومتی است.
وی از افزایش کسب و کارهای خانگی در نقاط مختلف یاد کرد و گفت: بسترهای مطلوبی برای بخش غیر دولتی با اولویت ایجاد اشتغال در مناطق کمتر توسعه یافته ایجاد شده است؛ در سال گذشته هزار و 86 مجوز با 46 میلیارد ریال تسهیلات به ثبت رسیده است و پیشبینی میکنیم در سال جاری هزار و 100 مجوز صادر شود.
بازوند یادآور شد: شیوه عملکرد نظام بانکی در ارائه تسهیلات با رویکردهای سلیقهای کارمندان، محدودیت قوانین دانشگاه علوم پزشکی برای تایید طرحهای مشاغل خانگی، نبود همکاری شهرداری در برپایی نمایشگاههای مشاغل خانگی و ارائه غرفه به متقاضیان، نبود اطلاعرسانی لازم در رسانههای عمومی و پایین بودن سطح تسهیلات بانکی با توجه به سرانه هزینهای مشاغل خانگی مشکلاتی را به وجود آورده است که امیدواریم مسؤولان استانی در رفع آنها مشارکت کنند.
وی با تاکید بر اینکه وزارتخانه نسبت به استفاده از تجربههای کشورهای موفق برنامه مشخصی دارد، عنوان کرد: با استفاده از ظرفیت کارشناسهای 20 کشور مختلف طرح «تکاپو» به منظور توسعه کسب و کار و اشتغالپایدار درحال تدوین است.
بازوند به تلاش ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم برای افزایش سرمایهگذاریها اشاره کرد و ادامه داد: نبود دسترسی سریع به اطلاعات مورد نیاز در حوزه بازار کار، ناهماهنگی میان آمارهای مورد نیاز به دلیل گستردگی آماری دستگاههای اجرایی و وجود بخشنامههای داخلی در برخی از بانکهای خصوصی مبنی بر ارائه نکردن آمار مشکلاتی را به دنبال داشته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم راهاندازی مراکز مشاوره به منظور اطلاعرسانی و خدمات کارآفرینی را از دیگر محوریتها این ادارهکل برشمرد و مطرح کرد: دو مجوز سال گذشته و امسال سه مجوز دیگر برای این مراکز صادر میشود؛ ایجاد این مراکز از مصوبات شورای عالی اشتغال در دولت یازدهم است که توسعه فعالیتهای کارآفرینی با بهرهوری از ظرفیتهای استان، ارائه مشاوره تخصصی، هدایت سرمایهگذاران، تامین مالی طرحهای نوآوران، ارزیابی فنی و اقتصادی طرحها، جذب فناوریهای و بکارگیری تکنولوژیهای جدید را به دنبال دارد.
وی راهاندازی کانون کارآفرینان استان با حضور دستگاههای اجرایی، دانشگاهیان و کارآفرینان برتر را به عنوان یکی از دستاوردهای ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم دانست و تصریح کرد: اعضای این کانون سند توسعه کارآفرینی را در چهار بخش تهیه کردهاند و با مصوب کردن آن میتوانیم در این حوزه به دستاوردهای گستردهتر برسیم.
بازوند یادآور شد: اختصاص نیافتن بودجه به کانون کارآفرینان، ضعف اهتمام دستگاههای اجرایی در معرفی کارآفرینان برتر، ضعف در اطلاعرسانی به کارآفرینان و نبود مشوق مادی برای حضور این افراد از موانع توسعه کانون کارآفرینان استان قم است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته 6 هزار و 300 مورد مشاوره حقوقی ارائه شده است، مطرح کرد: تاکنون 60 پیمانکار تایید صلاحیت شده که این آمار در سال جاری به 100 پیمانکار افزایش مییابد.
بازوند به ایجاد 23 تعاونی با اشتغال بیش از هزار و 100 نفر در سال گذشته اشاره کرد و گفت: امسال 30 تعاونی با اشتغال بیش از هزار و 800 نفر تشکیل میشود.
وی از تکمیل سبد غذایی اقشار آسیبپذیر در استان قم طی سالهای اخیر یاد کرد و ادامه داد: تاکنون 51 هزار نفر در قالب این طرح شناسایی شده که دو بار در سال تا سقف 120 هزار تومن برای آنها سبد غذایی درنظر گرفته میشود.
بازوند خاطرنشان کرد: برای آموزش جامعه هدف طی سالهای اخیر سه سالن آموزشی اختصاص داده شده است که در این سالنها سال گذشته 29 هزار نفر ساعت آموزش ارائه شده و سال جاری حداقل 30 تا 35 هزار نفر ساعت دورههای آموزشی را سپری میکنند.
وی از افتتاح استخر کارگران با اعتباری معادل یک میلیارد و 500 میلیون تومان در دهه فجر سال جاری یاد کرد و افزود: تاکنون 28 هزار مورد کارت کار برای اتباع در سال جاری صادر شده است؛ اتباع مقیم استان قم 5 میلیارد و 400 میلیون تومان به خزانه دولت واریز کردهاند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم:
اتباع مقیم قم 5.4 میلیارد تومان به خزانه دولت واریز کردهاند / ایجاد 30 تعاونی با اشتغال بیش از 1800 نفر
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم گفت: تاکنون 28 هزار مورد کارت کار برای اتباع در سال جاری صادر شده است و اتباع مقیم استان قم 5 میلیارد و 400 میلیون تومان به خزانه دولت واریز کردهاند.
اخبار مرتبط :
- لزوم اهتمام بخشهای مختلف علمی نسبت به معرفی شهید صدر
- 30 واحد صنعتی آلاینده استان قم پلمب شد
- 40 درصد جمعیت قم غیربومی و مهاجر هستند
- برگزاری نخستین آزمون ادواری سنجش مهارت به صورت الکترونیکی در قم
- برخی یزید را لعن کرده و به آغوش آمریکا و انگلیس می روند
- سامانه جذب کمکهای مردمی و نذورات اربعین راهاندازی شد
شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com