به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم ،علیاکبر پورفتحالله ظهر امروز طی نشست خبری در جمع خبرنگاران استان قم که در سالن جلسات ادارهکل انتقال خون این استان برگزار شد، با بیان اینکه فعالیتهای تبلیغاتی و آموزشی جمعیت اهداکنندگان خون را افزایش میدهد، اظهار کرد: جلوگیری از مرگ و میر زنان در هنگام بارداری به خاطر کمبود خون یکی از مهمترین فعالیتهای این سازمان بوده که در این راستا گامهای ارزشمندی برداشته شده است.
وی با تأکید بر اینکه ایران با مشکل کمبود اهدای خون مواجه نیست، اضافه کرد: از هر 100 نفر ایرانی 27 نفر برای اهدای خون خود اقدام کردهاند که این آمار با توجه به آمارهای جهانی ارزشمند است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه دنیا به سمت تهیه خون از خود بیمار در مواقع ضروری در حال حرکت است، تصریح کرد: سال گذشته مشکل کمبود خون در کشور گزارش نشده است اما با این وجود به دنبال افزایش اهداکنندگان مستمر در کشور هستیم که حداقل طی یک سال دو مرتبه برای اهدای خون خود اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر مشکلات ناشی از خونهای اهدایی افرادی است که برای نخستین خون خود را اهدا میکنند.
پورفتحالله با بیان اینکه نزدیک به 52 درصد از اهداکنندگان خون کشور به صورت مستمر با سازمان انتقال خون ارتباط دارند، گفت: این آمار شامل 500 هزار نفر میشود که طی پنج سال اخیر افزایش قابل توجهی داشته است.
وی از جمعآوری و فرآوری خونهای دارای پلاسمای مازاد در ایران یاد کرد و ادامه داد: سال گذشته 170 هزار لیتر پلاسمای بازیافتی ارسال و به همین علت 17 میلیون دلار در این راستا صرفهجویی شده است.
پورفتحالله با تاکید بر اینکه توسعه مراکز اهدای پلاسما خصوصی متوقف شده است، عنوان کرد: بیشتر این مراکز که در حاشیه شهرها مستقر بوده نیازمند نظارتهای گسترده هستند؛ در دو سال آینده ظرفیت جمعآوری پلاسما به 600 هزار لیتر میرسد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه ضعفهایی در بخش انتقال خون بیمارستانی وجود دارد، مطرح کرد: مجموعه بهداشتی و درمانی کشور برای رفع این ضعفها تلاش میکند به همین علت بخش قابل توجهی از مشکلات در حال رفع شدن است.
وی یادآور شد: یکسانسازی تعرفههای پزشکان شاغل در مراکز انتقال خون با فعالان پزشکی در بیمارستانها انجام شده است به همین علت پزشکان تمایل بیشتری برای حضور در این مراکز دارند.
پورفتحالله از تبدیل مراکز انتقال خون کوچک با ظرفیت سالانه 15 هزار واحد خونی به مراکز سیار یاد کرد و افزود: تختهای انتقال خون در استان قم به 44 تخت افزایش پیدا کرده است اما باز هم با همکاری مسئولان استانی به دنبال افزایش بیشتر این آمار هستیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون به اهدا دو میلیون و 100 هزار واحد خون در سال گذشته اشاره کرد و گفت: به منظور جلوگیری از برخی آسیبهای احتمالی، اهداء خون توسط اتباع بیگانه در کشور ممنوع است.
منبع:فارس
مدیرعامل سازمان انتقال خون:
هزار اهداکننده مستمر با سازمان خون ارتباط دارند/ صرفهجویی 17 میلیون دلاری با بازیافت 170 هزار لیتر پلاسما
مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه نزدیک به 52 درصد از اهداکنندگان خون کشور به صورت مستمر با سازمان انتقال خون ارتباط دارند، گفت: این آمار شامل 500 هزار نفر میشود.
اخبار مرتبط :
- اهدای بیش از 3 هزار واحد خون در قم
- رشد 6 درصدی اهدای خون در قم
- دو مرکز انتقال خون در روزهای تاسوعا و عاشورا در قم فعال است
- لزوم اهتمام بخشهای مختلف علمی نسبت به معرفی شهید صدر
- رشد 3 برابری اهدای خون در ایام محرم
- 30 واحد صنعتی آلاینده استان قم پلمب شد
- مردم مراجعه به پایگاههای انتقال خون را تنها به ایام تاسوعا و عاشورا محدود نکنند
شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com