
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم نا) به نقل از شرکت آب و فاضلاب استان قم، معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ديروز از تصفیهخانه شماره سه فاضلاب، مرکز کنترل کیفیت آب و فاضلاب و مرکز پایش و راهبری تأسیسات آب و فاضلاب قم بازدید کرد و از نزدیک در جریان نحوه فعالیتهای این مراکز قرار گرفت.
حمیدرضا تشیعی در ادامه این بازدید در نشستی که با حضور مدیرعامل، معاونین و مدیران آبفای قم برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: آبفای قم همواره در اجرای پروژههای بهبود بهرهبرداری در کشور پیشتاز بوده است.
وی با اشاره به مشکلات کمی و کیفی آب قم گفت: در همین راستا پروژههای مدیریت تقاضا به خوبی در قم اجرا شده که یکی از آنها مدیریت هوشمند فشار در شبکه توزیع است.
معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، حرکت آبفای قم به سمت هوشمند سازی شبکه را مورد توجه قرار داد و گفت: نقطه اصلی در پیادهسازی سیستمهای تلهمتری و تله کنترل، کنترل هوشمند شبکه توزیع است که این مهم در قم اجرایی شده و قابل تقدیر است.
وی تأکید کرد: یکی از نقاط قوت شرکت آب و فاضلاب قم استفاده از ظرفیتهای داخلی در راستای خودکفایی و اقتصاد مقاومتی است.
تشیعی در ادامه مرکز پایش و راهبری آبفای قم را الگوی مناسبی برای سایر استانهای کشور دانست و یادآور شد: آبفای قم در این زمینه نیز پیشتاز بوده و توانسته به موفقیتهای خوبی دست یابد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای کنترل کیفی آب در قم تأکید کرد: آزمایشگاهی پیشرفته بر اساس استانداردهای بینالمللی راهاندازی شده که به شدت کیفیت آب را مورد کنترل قرار میدهد.
معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در ادامه آبیاری ۵۰ درصد از فضای سبز شهری از شبکه آب شرب را متناقض با بحث مدیریت مصرف و تقاضا دانست و گفت: با وجود اینکه قم در بحث ابزار، تجهیزات و فنّاوری پیشرفتهای خوبی داشته، متأسفانه در این بخش عملکرد مناسبی نداشته است.
وی با اشاره به مشکلات تأمین آب، افزایش جمعیت، وضعیت شهرهای بالادستی قم و حساسیتهای ایجاد شده بر روی آب گفت: همه مسئولان استان قم باید در زمینه حفظ و حراست از منابع آبی نگاه ویژهای داشته باشند.
تشیعی ایجاد یکی از بهترین و با کیفیتترین تصفیهخانههای فاضلاب کشور از نظر فناوری، تجهیزاتی و فرایندی را در قم مورد تأکید قرار داد و گفت: در این تصفیهخانه ۴۰۰ لیتر در ثانیه پساب تولید میشود که با کمک مسئولان استان میتوان از آن برای مصارف غیر شرب صنعتی و فضای سبز شهری استفاده کرد.
وی شبکه دوم آب قم (آب شیرین) را جزو تجربیات موفق کشور دانست و ابراز کرد: باید با رفع مشکلات پیمانکار، این سامانه را که هم از دیدگاه پدافند غیرعامل و هم از دیدگاه مدیریت مصرف و تقاضا دارای اهمیت است حفظ کرد.
معاون آبفای کشور در پایان بر لزوم تکمیل زوم بندی آب شرب قم تأکید کرد و گفت: باید به نحوی مدیریت کنیم که آب با کیفیت یکنواخت در سطح شهر توزیع شود.
مدیرعامل و معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب استان قم نیز در این بازدید گزارشی از عملکرد بخشهای مختلف آبفای ارائه کردند.