
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم نا)، در این نشست که با حضور معماران، مهندسان، مرمت کاران و باستان شناسان، دکتر ژوآنی اسپالا و ارالدو وینچی گو ارلا دو تن از معماران برجسته کشور ایتالیا، محمدابراهیم فقیه زاده رئیس جهاددانشگاهی واحداستان قم و سفیر سابق ایران در واتیکان برگزار شد، پیرامون سبک معماری اسلامی ایرانی به گفت و گو پرداخته شد.
استاد و معمار برجسته ایتالیایی، در ابتدای این نشست با اشاره به ارزیابی سبک های معماری اسلامی ایرانی در قم، کاشان و اصفهان گفت:بسیاری از سبک های بر جای مانده تاریخی در این سه شهر مهم، بی نظیر و شگفت انگیز است.
دکتر ژوآنی اسپالا با تاکید براینکه آثار تاریخی قم با سبک اسلامی باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرد، ادامه داد: در مدیریت شهری، باید هویت این آثار حفظ شود و در راستای جلوگیری از تخریب و نوسازی این بافتها توجه خاص و ویژه ای صورت بگیرد.
**ایران ظرفیتهای زیادی در خلاقیت دینی دارد
سفیر سابق ایران در واتیکان و مشاور عالی دانشگاه ادیان و مذاهب، با بیان اینکه ایران ظرفیتهای زیادی در خلاقیت دینی دارد، گفت: علیرغم خلاقیتها، وضعیت معماری و هنری دینی ما دچار آسیب شده است که امید است سازوکاری تعریف شود که آسیبها شناسایی شود.
حجت الاسلام محمد مسجد جامعی در خصوص معماری قم گفت: استان قم شهری استثنائی است که در سالهای اخیر توسعه زیادی یافته است ولی نوع معماری مدرن آن نیاز به آسیب شناسی دارد.
وی خاطرنشان کرد: در این معماری باید ویژگی های مهمی همچون معماری دینی و شهرسازی، مدل شهرسازی، توسعه شهری، محیط زیست و فضای سبز به خوبی بررسی شود.
مسجد جامعی عنوان کرد: یکی از اساتید خلاقیت در انگلیس در ارزیابی خود از سبک معماری اسلامی در ایران این گونه بیان داشت که سبک ایرانی واقعا بی نظیر است و در هند و چین به نوعی تقلید از چنین سبکی وجود دارد و خلاقیت به لحاظ ایرانی قابل توجه همگان است.
وی با تاکید بر اینکه در معماری باید به تلفیق هنر نیز توجه کرد و با نظرهای کارشناسانه، زمینه تحول در معماری را فراهم ساخت، گفت: ایران با توجه به خلاقیت هایی همچون خطاطی و نقاشی در معماری بی نظیر است.
مسجدجامعی اظهار کرد: علیرغم این خلاقیتها در ساخت مساجد و مکانهای مذهبی، مشکلاتی وجود دارد که باید آسیبها شناسایی شود تا پروژه ها با آسیبهای کمتری ساخته شود.
گفتنی است؛ در این جلسه همچنین سبک های معماری، ضرورت تحقیقات و پژوهش های دانشگاهی و علمی در سبک معماری و جایگاه دستگاههای اجرایی در تبیین معماری اسلامی در قم مورد ارزیابی قرار گرفت.
منبع: ايسنا