به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم نا) به نقل از اداره كل روابط عمومي و بين الملل شهرداري قم، سيد عبدالله ميرابراهيمي با اشاره به فعاليت كارخانه تفكيك زباله در استان قم، اظهار داشت: هنوز اين كارخانه به حداكثر ظرفيت مورد استفاده خود نرسيده و در اين ميان عدم اجراي تعهدات سازمان شهرداريها يكي از دلايل تعلل كار و سرعت نيافتن صد درصدي فعاليت كارخانه بازيافت زباله بوده است.
سرپرست سازمان مديريت پسماند شهرداري قم با بيان اينكه شهرداري قم هم تلاش كرده تا جايي كه ميشود حمايت لازم را از سرمايهگذار داشته باشد، افزود: شهرداري با تأمين تجهيزات و تأمين منابع مالي و حمايتي تلاش كرده كه كار جلو برود تا براساس قولهايي كه سازمان شهرداريها داده بتوانيم ساير بخشها را هم تجهيز كنيم و كارخانه با ظرفيت بيشتري به كار خود ادامه دهد.
وي در رابطه با تعداد افرادي هم كه در اين كارخانه مشغول به كار هستند، خاطرنشان كرد: يكي از بخشهاي اين كارخانه كه نياز به بودجه دارد بخش است كه همين امر سبب شده نيروي انساني بيشتري مورد نياز باشد، در حال حاضر چون هنوز بخش x-ray راه نيفتاده با حدود ۳۰ نفر خط به كار خود ادامه ميدهد.
ميرابراهيمي افزود: در صورتي كه دستگاه x-ray هم وارد شود و اين خط راه بيفتد با حدود ۱۵ نيرو ميتواند كار خود را ادامه دهد كه ۶ نفر از نيروها بايد نيروهاي با دانش فني بالا باشند كه بتوانند خط اتوماتيك را از نظر دانش فني اداره كنند.
سرپرست سازمان مديريت پسماند شهرداري قم با اشاره به اينكه روزانه ۳۰۰ تن زباله در كارخانه بازيافت زباله استان قم تفكيك ميشود، تصريح كرد: از اين ميزان ۲ الي ۵ درصد زباله خشك، ۵۰ درصد زبالهتر و ۴۵ درصد هم زبالههاي خشك بيارزش مثل منسوجات و نايلونها و نايلكسهاي بيارزش است.
وي عنوان كرد: براي تفكيك اين زبالهها بايد سازوكارهاي صنايع تبديلي و تبديل انرژي براي اين كارخانه تعريف شود كه نيازمند سرمايه گذاريهايي كلان و مطالعات گسترده بوده كه در حال انجام است.