به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم نا)، حجتالاسلام شبیری، روز سه شنبه با اعلام این خبر گفت: بیش از پنج سال از ارائه طرح راهاندازی رشته فقه الوقف و مباحث مرتبط با آن در مدرسه تخصصی فقه که یکی از مدارس پنج گانه مجتمع فقه به شمار می آید، می گذرد.
وی، با تاکید بر اهمیت رشته وقف و لزوم مطالعات تخصصی در این حوزه، اظهارکرد: برای توسعه فقه بالنده و درخشان مکتب اهل بیت(ع)، باید مطالعات تخصصی گسترش یابد، امروز شیعیان در سراسر جهان مورد هجمه قرار گرفتهاند و انتظار پیگیری حقوقی این مسائل توسط مدرسه تخصصی فقه از سوی جامعه المصطفی وجود دارد.
وی ادامه داد: اگر به دنبال آن هستیم که فقه ما حلال مشکلات امروز جامعه باشد، باید مطالعات تخصصی گسترش یافته و فقها با واقعیتهای جامعه آشنا شوند تا فتواهای خود را با توجه به شرایط زمان و مکان صادر نمایند.
شبیری در پایان ضمن ابراز امیدواری برای راه اندازی رشتههای دیگر مانند فقه محیط زیست و فقه هنر در مدرسه تخصصی فقه، گفت: برای موفقیت روزافزون نظام مقدس اسلامی و اجرای صحیح اصل چهارم قانون اساسی، باید فقهای طراز اول در تمامی زمینه های مورد نیاز جامعه، از جمله حوزه وقف، ورود نموده و با آشنایی با مسائل مختلف روز، فقه را غنی نمایند.
همچنین رئیس مدرسه تخصصی فقه با اشاره به اهمیت مباحث حقوقی وقف در کنار مسائل فقهی آن، اظهارکرد: متأسفانه با وجود اهمیت فراوان مسئله وقف و موقوفات در کشور، تاکنون هیچ دانشگاه یا دانشکدهای به نام وقف و یا حتی رشته و گرایشی در این زمینه، راه اندازی نشده است.
حجت الاسلام ترابی، با تاکید بر نیاز به راه اندازی رشته تخصصی فقه و حقوق وقف، اذعان داشت: راه اندازی این رشته نه تنها می تواند پاسخگوی نیازهای داخل کشور باشد؛ بلکه برای بسیاری از کشورهای دیگر به ویژه برای نمایندگان المصطفی و مدیران مدارس و حوزه های علمیه در خارج از کشور راهگشا خواهد بود.
مدیر مدرسه تخصصی فقه، افزایش اعتماد مردم به وقف و آشنایی با آثار و احکام آن را موجب گسترش استقبال از آن دانست و ابراز داشت: مدرسه تخصصی فقه از سال آینده در این رشته دانشپژوه پذیرش خواهد نمود و معتقدیم راهاندازی این رشته و پرورش دانشپژوه، همانند وقف، صدقه جاریه برای دستاندرکاران آن خواهد بود.
منبع: ايسنا