کد خبر ۳۴۱۲۰ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۱۳
با حضور جمعی از مسئولان کشوری

سومین همایش بررسی مسائل فرهنگی پناهندگان در قم برگزار شد

مراسم افتتاحیه سومین همایش بررسی مسائل فرهنگی و اجتماعی پناهندگان با حضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی در قم برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم نا)، مراسم افتتاحیه سومین همایش بررسی مسائل فرهنگی و اجتماعی پناهندگان ظهر امروز در سالن همایش غدیر مجتمع فرهنگی آموزشی یاوران مهدی(عج) در قم برگزار شد و عصر امروز کارگروه‌های تخصصی این همایش تشکیل می‌شود.

در ابتدای این مراسم استاندار قم طی سخنانی با تاکید بر اینکه برگزاری این گردهمایی‌ها می‌تواند پیوندهای عمیق فرهنگ را تقویت کند عنوان کرد: مسئولان نظام اسلامی به عنوان میزبان پناهندگان به رسالت خود عمل می‌کنند.

سید مهدی صادقی موفقیت ایران اسلامی در مذاکرات هسته‌ای را تبریک گفت و اضافه کرد: این پیروزی در بسیاری از مسائل کشور و دنیا تاثیرگذار است و دستاوردهای این موفقیت می‌تواند در منطقه حرکت‌های مثبتی را رقم بزند و مسیر جدیدی را برای مسلمانان ایجاد کند.

معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری پیشرفت‌های علمی، پیروی از رهبری واحد و رسیدن به اقتصاد مقاومتی را ویژگی‌های گفتمان مقاومت دانست و گفت: مذاکرات هسته‌ای ثابت کرد ایران اسلامی با قدرت خود می‌تواند پنج قدرت بزرگ دنیا را مجبور کند تا خواسته‌های ملت ایران را قبول کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قمی ورود به صادرات هسته‌ای را یکی از دستاوردهای مذاکرات برشمرد و اظهار کرد: تیم مذاکره کننده هسته‌ای می‌تواند به خود ببالد که با پشتیبانی ملت و استفاده از رهنمودهای رهبری مسیر جدیدی را در عرصه بین‌الملل آغاز کرده است.

همچنین مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در این مراسم با بیان اینکه عرصه‌های مختلف زندگی انسان مورد تاثیر نگاه‌های فرهنگی اوست، تصریح کرد: یکی از مشخص‌ترین خصوصیات ملت افغانستان وحدت در حوزه‌های فکری و رفتاری است به همین علت باید در عرصه‌ها مختلف به دستاوردهای مناسبی برسد.

احمد محمدی‌فر از برگزاری جلسات کمیسیون فرهنگی پناهندگان در دفتر رهبر انقلاب اسلامی یاد کرد و افزود: تهدیدهای مختلفی که اندیشه جوانان را هدف قرار داده است، مردم افغانستان را همانند مردم ایران تهدید می‌کند به همین علت مقابله با این تهدیدات در محوریت امور قرار می‌گیرد.

در ادامه این همایش نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان از برگزاری جلسات مختلف با حضور مسئولان افغانستان برای رسیدن به اتحادی مناسب در افغانستان یاد کرد و گفت: علاوه بر اتحاد میان دولت‌ها و کشورهای مختلف باید آحاد مختلف یک جامعه نیز با یکدیگر اتحاد داشته باشند تا بتوانند کشور خود را به افق‌های مورد نظر برسانند.

سیوانکا داناپالا با بیان اینکه بعد از برگزاری دومین نشست بررسی مسائل فرهنگی اجتماعی پناهندگان، ایران اسلامی در امور پناهندگان به دستاوردهای مناسبی رسیده است، عنوان کرد: نشست هیئت مسئولان عالی رتبه افغانستان در ژنو با حضور رحمانی‌فضلی وزیر کشور ایران یکی از این دستاوردها بوده است که در این جلسه نهادهای بین‌المللی حمایت خود را از مهمان‌پذیری مناسب نظام ایران اسلامی به اثبات رساندند.

سفیر افغانستان در ایران هم در این جلسه به ایراد سخن پرداخت و گفت: بعد از سفر رئیس جمهور افغانستان به ایران اسلامی، 10 وزیر این کشور به منظور گسترش روابط همکاری‌ها با مسئولان هم‌جوار خود در نظام اسلامی در ایران حضور یافته‌اند.

نصیر احمدنور از میزبانی مردم و مسئولان ایران تقدیر کرد و با بیان اینکه رهبر انقلاب اسلامی نسبت به مسائل منطقه به ویژه کشور افغانستان نگاه دوراندیشی دارند، گفت: صدور دستور مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه خدمات‌آموزشی برای پناهندگان در وضعیت کنونی منطقه بی‌نظیر است.

همچنین رئیس شورای مدیریت حوزه‌های علمیه کابل و هزاره‌جات در این مراسم طی سخنانی با اشاره به اینکه وزارت دفاع و داخلی افغانستان از نظر اقتصادی به برخی از شرکت‌های غربی وابسته است، اضافه کرد: اختلافی که توسط افرادی با نام دوست در افغانستان ایجاد شده، پیشرفت افغانستان را متوقف کرده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید رحمت‌الله مرتضوی از وضعیت اقتصادی مردم افغانستان یاد کرد و گفت: برخی از خانواده‌های این کشور نان خوردن ندارند؛ اکنون هیچ هزینه‌ای به خانواده افرادی که در این کشور به شهادت می‌رسند پرداخت نمی‌شود، امیدواریم نظام اسلامی حمایت خود را از این مردم مظلوم ادامه دهد زیرا این مردم پناهگاه دیگری ندارند.

در پایان مراسم افتتاحیه این همایش برخی از نمایندگان طلاب سنی و شیعه در مورد مشکلات فرهنگی و اجتماعی افغانستان به ایراد سخن پرداختند.

 

منبع: فارس

شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com