به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم نا)، سید رحمان دانیالی با اشاره به میزان آلودگی هوای استان قم، اظهار داشت: وضعیت آلودگی هوای کلان شهر قم به درجه خطرناک نرسیده است.
مدیرکل محیط زیست استان قم با اشاره به اینکه در برخی از فصول سال پیک آلودگی هوای استان قم در برخی اوقات بالاترین میزان را در کشور به دست میآورد، افزود: طرح جامع جلوگیری از آلودگی هوا در استان قم در حال اجرا است و وظایف هر دستگاه برای جلوگیری از آلودگی هوا مشخص شده است که البته نیازمند حمایت ادارات است.
وی با انتقاد از اینکه حفاظت از محیط زیست به یک فرهنگ تبدیل نشده است، خاطرنشان کرد: حفاظت از محیط زیست وظیفه تک تک افراد جامعه است و هر کسی باید برای حفاظت از این سرمایه ملی از خود آغاز کند.
دانیالی با اشاره به اینکه جلوگیری از صنایع آلاینده در استان قم یکی از برنامههای جامع مبارزه با آلودگی هوا است، تصریح کرد: در این طرح برای جلوگیری از اثرات مخرب این صنایع بر آلودگی هوا معیارهایی اندیشه شده است که در راستای اجرای آن با دستگاه قضا هم رایزنیهایی صورت گرفته است.
مدیرکل محیط زیست استان قم با اشاره به اینکه محیط زیست برنامه پایش زیست محیطی را به صورت بازدیدهای سرزده از صنایع استان قم تقویت کرده است، تاکید کرد: کارخانههای آلاینده در این بازدیدها شناسایی شده و به صورتهای مختلف از صدور اخطار و پلمب با این صنایع مبارزه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه شهرداری هم در کنترل صنایع آلاینده با محیط زیست همکاری میکند، بیان کرد: استان قم با آمار بالایی از صنایع و نیروگاهها مواجه است که همین نیروگاهها میتوانند تاثیر مخرب زیست محیطی بسیاری داشته باشد در استان قم بر اساس شرایط زیست محیطی باید 17 درصد خاک استان قم منطقه حفاظت شده باشد که عملا این اتفاق نیفتاده است.
دانیالی با اشاره به اینکه وجود گسترده واحدهای صنعتی شهر قم سبب شده که تنها سازمان حفاظت محیط زیست نمیتواند این امر را کنترل کند، خاطرنشان کرد: اعطای مجوز به واحدهای صنعتی باید تنها بر اساس اصول کارشناسی صورت گیرد که شاهد افزایش آلودگی هوا نباشیم.
منبع: تسنيم