به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم نا)، آیتالله رضا استادی در نشست مقدماتی کنگره بینالمللی بزرگداشت سیدمرتضی علمالهدی که در تالار علامه مجلسی موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث برگزار شد، گفت: سیدمرتضی علمالهدی یک امامزاده بود چون نسل خاندان او هم از طرف پدر و هم از طرف مادر به امامان معصوم میرسید و کمتر از 200 سال با امام کاظم (ع) فاصله داشت.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه ادامه داد: بارگاه ایشان و سید رضی در کربلا و کاظمین از جایگاه بالایی میان مردم برخوردارند.
وی افزود: ایشان امامزاده، عالم و رئیس مکتب تشیع در زمان خودش بود و زمامداری شیعیان را بعد از شیخ مفید به عهده گرفت.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به مقبولیت سیدمرتضی علمالهدی در میان اهل سنت خاطرنشان کرد: از آنجایی که ایشان عقلگرا بودند و جامعیتی در تمام علوم اسلامی داشتند نه تنها میان شیعیان بلکه میان اهل سنت نیز مقبولیت و احترام خاصی داشتند.
وی ادامه داد: ابن حجر یکی از علمای اهل سنت است که همواره با احترام از سیدمرتضی علمالهدی یاد میکرد و درباره ایشان گفته بود که سید با وجود داشتن ریاست و مقبولیت میان مردم، هیچ چیز را بر خدمت به علم ترجیح نمیداد.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه با بیان اینکه سید مرتضی علمالهدی عالمی خلاق و مبتکر بود، تصریح کرد: کتابهایی که از ایشان به جا مانده بیانگر این است که او عالمی خلاق و مبتکر بود و حاصل پژوهشهای خودش را در قالب کتاب مینوشت نه اینکه از کتابهای علمای پیش از خود تقلید یا رونویسی کند.
استادی سیدمرتضی علمالهدی را شاگردپرور توصیف کرد و گفت: وقتی زندگی بسیاری از علمای برجسته و بزرگ را بررسی میکنیم میبینیم که از شاگردان ایشان بودند؛ چرا که ایشان جایگاه علمی بالایی داشتند و علاوه بر آن صاحب کمالات معنوی نیز بودند.
وی تعریف و تمجیدهای علمای بزرگ از سیدمرتضی علمالهدی را مورد توجه قرار داد و افزود: علامه طبرسی، علامه حلی، علامه بحرالعلوم، شیخ بهایی و شیخ مفید از ایشان با احترام یاد کردهاند و به وی القاب بسیاری همچون سید علمای امت و مروج مکتب اسلام دادهاند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به جذابیت سخنان و کتابهای سیدمرتضی علمالهدی اظهار کرد: جذابیت و علمیت بیان ایشان به اندازهای بود که شیخ مفید پای درسش مینشست و شاگردانش تالیفاتش را پیش از به پایان رسیدن از وی میگرفتند.
وی با بیان اینکه فروتنی سیدمرتضی علمالهدی برای ما درس بزرگی است، تاکید کرد: جایگاه علمی، کمالات معنوی و خدمات فراوان ایشان به دین بر هیچکس پوشیده نیست، ولی با این حال ایشان هنگام مرگ خود را فقیر و ضعیف میدانست و میگفت من با دست خالی از این دنیا میروم.
منبع: فارس