به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم ، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا قاسمی نیا روز شنبه در جمع خبرنگاران به سه دوره آموزشی که هم اکنون در نهضت سوادآموزی در حال اجراست، اشاره کرد و گفت: نخستین دوره، سوادآموزی نام دارد که در این دوره فرد بی سواد 400 ساعت آموزشی را با هدف کسب مهارت های اولیه خواندن، نوشتن و درک مطلب و همچنین روخوانی قرآن کریم می گذراند.
وی اضافه کرد: امسال سه هزار و 225 تن در این دوره شرکت کردند که یک هزار و 994 تن از اتباع بودند.
وی، دومین دوره آموزشی را دوره تحکیم سواد عنوان و بیان کرد: این دوره شامل 800 ساعت آموزش و معادل پایان دوره ششم ابتدایی است که امسال سه هزار و 110 تن در این دوره شرکت کرده اند.
قاسمی نیا دوره انتقال را سومین دوره آموزشی نهضت سوادآموزی بیان کرد و افزود: سوادآموزان در این دوره با گذراندن 200 ساعت با هدف تعمیق و تثبیت آموخته های افراد کم سواد تحصیل می کنند که امسال 720 تن در کلاس های این دوره حاضر شدند.
وی در ادامه گفت: طبق آمار سرشماری سال 90، 94 درصد از جمعیت 10 تا 49 سال در این استان با سواد هستند که دو درصد بالاتر از میانگین کشوری است.
وی اضافه کرد: طبق این سرشماری، 87 درصد از جمعیت شش سال و بالاتر نیز در قم با سواد می باشند.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش قم بیان کرد: بر اساس این سرشماری 130 هزار تن از جمعیت شش سال به بالا در استان قم بی سواد و 44 هزار و 66 تن نیز از گروه سنی 10 تا 49 سال بی سواد هستند.
وی با بیان اینکه 13 هزار و 800 تن از بی سوادان در گروه سنی 10 تا 49 سال از اتباع هستند، گفت: امسال دو هزار و 767 تن از اتباع افغان در فعالیت های سوادآموزی شرکت کردند.
وی با اشاره به اینکه فاصله باسوادی زنان و مردان استان سه درصد است، گفت: 96 درصد مردان و 93 درصد زنان در گروه سنی 10 تا 49 سال باسواد هستند.
قاسمی نیا همچنین فاصله باسوادی در شهر و روستاهای قم را شش درصد عنوان و اضافه کرد: 95 درصد جمعیت شهری و 89 درصد جمعیت روستایی در گروه سنی 10 تا 49 سال باسواد هستند.
وی بیان کرد: امسال یک هزار و 100 تن به سوادآموزان استان آموزش داده اند که مدرک تحصیلی 85 درصد از این افراد، کاردانی و بالاتر است.
وی با بیان اینکه از ابتدای تاسیس نهضت سوادآموزی تاکنون 370 تن تحت پوشش برنامه های این نهاد قرار گرفته اند، گفت: تاکنون 100 تن از افرادی که با شرکت در کلاس های نهضت سوادآموزی به مدارج بالای علمی در سطح حوزه علمیه و دانشگاه رسیده اند، شناسایی شده اند.
قاسمی نیا به برخی چالش ها و موانع پیش روی نهضت سوادآموزی اشاره کرد و گفت: عدم استقبال بی سوادان از کلاس های سوادآموزی به ویژه در گروه سنی زیر 50 سال، مهاجرپذیری قم، ترک تحصیل در دوره ابتدایی و نبود محتوای خواندنی ساده در انتشارات ویژه کم سوادان از جمله مشکلات پیش روی توسعه سوادآموزی است.
وی با اشاره به برنامه های هفته نهضت سوادآموزی، گفت: دیدار با خانواده شهیدان، دیدار با مراجع و مسئولان، برگزاری آیین کتابت قرآن مجید و برگزاری مسابقه انشانویسی ویژه سوادآموزان از جمله برنامه هایی است که برای این هفته در نظر گرفته شده است.
پنجم تا 11 دی ماه هفته نهضت سوادآموزی نامگذاری شده است.
منبع : ایرنا
امسال هفت هزار تن در کلاس های سوادآموزی در قم شرکت کرده اند
معاون نهضت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم گفت: از ابتدای امسال، هفت هزار و 150 تن شامل شش هزار و 182 زن و 968 مرد در سه دوره کلاس های نهضت سوادآموزی در این استان شرکت کرده اند.
اخبار مرتبط :
- 30 واحد صنعتی آلاینده استان قم پلمب شد
- برگزاری نخستین آزمون ادواری سنجش مهارت به صورت الکترونیکی در قم
- 370 هزار نفر زیرپوشش برنامههای نهضت سوادآموزی قرار گرفتند
- بیسوادان تا پایان امسال مهلت باسواد شدن دارند
- گردهمایی ملی معاونین و روسای ادارات سوادآموزی در قم برگزار میشود
- طرح آموزش اولیای بیسواد دانش آموزان در قم اجرا میشود
شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com