به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم ، حمید کارگر مطرح کرد : در سومین همایش گره طلایی ( تجلیل از مرحوم استاد رشتی زاده و چهره های ماندگار فرش دست باف قم) که در سالن همایشهای غدیر برگزار شد گفت: بالندگی این مملکت به هنر و تعظیم هنرمندان وابسته است چون حکومتها و سیاست مداران میآیند و میروند اما چیزی که باقی میماند و مایه فخر و مباهات است، هنر است.
وی افزود: ایران در زمینه تمام هنرها از گذشته تاکنون فعال و صاحب سبک است. ما اگر در گذشته تخت جمشید داشتیم اکنون نیز هنر معماری ما جایگاه بالایی دارد و اگر در گذشته حافظ و سعدی و فردوسی داشتیم حالا نیز شاعران برجستهای در کشور داریم.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به تفاوت هنر فرش با سایر هنرها ابراز کرد: هنرمندان عرصه فرش هرچند افراد برجستهای هستند اما گمنام بوده و کسی آنها را نمیشناسد و همین نکته تفاوت هنر فرش با سایر هنرهاست.
وی ادامه داد: به عنوان مثال مرحوم استاد رشتیزاده که از پیشکسوتان برجسته این هنر بود چقدر در خارج از کشور شناخته شده است و ما برای معرفی ایشان به دنیا چقدر تلاش کردیم؟ پس باید قدردان هنرمندان فعلی این عرصه باشیم.
کارگر تصریح کرد: فرش ایران سفیر صلح و پیام رسان فرهنگ و هنر این کشور است و برگ برنده فرهنگ ما در تمام دنیاست بنابراین باید آن را به چشم انتقال دهنده فرهنگ ایران نگاه کرد.
وی اضافه کرد: جایگاه بلند ایران در عرصه هنر فرش سبب شده که ما با افتخار تمام ادعا کنیم که فرش ما بهترین فرش دنیاست.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه فرش ایرانی شناسنامه این مملکت است تاکید کرد: هرچند که هنر فرش ایرانی مورد کپی کاری و چپاول کشورهای دیگر قرار گرفته اما همچنان شناسنامه این مملکت است.
وی مقاومت هنر فرش بافی در طوفان حوادث را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: از دوران حمله مغولها گرفته تا دوران رکود اقتصادی فعلی فرش ایرانی در برابر طوفانهای حوادث مقاومت کرده و هنوز پابرجاست.
کارگر با تاکید بر لزوم شناسنامه دار کردن فرشهای دست باف گفت: چندین سال است که بحث شناسنامهدار کردن فرشهای دست باف برای جلوگیری از کپی کاری و ضایع شدن حقوق بافنده مطرح شده اما همیشه در اجرا ناکام مانده ولی درحال حاضر ما با جدیت پیگیر این موضوع هستیم.
منبع : فارس