به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم به نقل از باشگاه خبرنگاران، با روند افزایش دسترسی شهروندان به تکنولوژی های ارتباطی از جمله موبایل و اینترنت،تعداد افرادی که به نوعی وابسته به این تکنوژی می شوند زیاد است ودر واقع اینترنت یکی از اجزا ضروری و لازمه زندگی است.
در گذشته اینترنت خانگی بیشتر مورد استقبال قرار می گرفت و شاید دلیل آن نبود اینترنت همراه بود و یا شاید امروزه مردم بیشتر اوقات دربیرون از منزل هستند اما با توجه به الکترونیکی شدن کارها،بیشتر به اینترنت همراه نیاز است.
هر چند وقت سامانه مدیریت ضریب نفوذ اینترنت کشور آماری در خصوص وضعیت نفوذ اینترنت ارائه می دهد و بر طبق آخرین آمارها تا پایان 3ماهه اول سال 94 ضریب نفوذ اینترنت با احتساب ۶۱ میلیون و ۷۰۹ هزار و ۹۲۹ کاربر به دست آمده است و تعداد مشترکان اینترنت بر مبنای جمعیت ۷۵ میلیون و ۱۴۹ هزار نفر در ایران، ۴۳ میلیون و ۲۶ هزار و ۲۷۹ نفر اعلام شده است.
همچنین همانطور که دسترسی ها به اینترنت همراه بیشتر شده آمار ارائه شده ضریب نفوذ اینترنت در ایران نشان می دهد بیشترین اتصالات کاربران ایرانی مربوط به اینترنت موبایل است و پس از آن اینترنت خانگی بیشترین کاربر را در کشور به خود اختصاص داده است.
براین اساس،ضریب نفوذ اینترنت خانگی در کشور به 22.07 رسیده و تعداد کاربران این فناوری 16 میلیون و 582 هزار و53 کاربر و تعداد مشترکان آن6 میلیون و632 هزار و 821 مشترک اعلام شده است.
همچنین ضریب نفوذ اینترنت موبایل با توسعه نسل سوم تلفن همراه در کشور به 38.67 رسیده و 29 میلیون و58 هزار و 719 ایرانی با موبایل خود به اینترنت متصل می شوند.
برآوردها از سایر شاخص های اتصالات در کشور نشان می دهد که همچنان ۶ میلیون و ۹۳۴ هزار و ۷۶۰ نفر در ایران از طریق اینترنت دایل آپ متصل می شوند و ضریب نفوذ این فناوری منسوخ شده با احتساب ۳ میلیون و ۴۶۷ هزار و ۳۸۰ مشترک، ۹/۲۳ درصد است.
در این ارزیابی ها، ضریب نفوذ اینترنت وایمکس ۴/۰۳ درصد برآورد شده و ۳ میلیون و ۲۸ هزار و ۳۹۸ نفر از طریق این فناوری به شبکه اینترنت متصل می شوند. شمار مشترکان اینترنت وایمکس نیز یک میلیون و ۲۱۱ هزار و ۳۵۹ مشترک اعلام شده است.
در شاخص اتصال اینترنت از طریق فناوری فیبر نیز ۶ میلیون و ۱۰۶ هزار کاربر در ایران وجود دارد و ضریب نفوذ این فناوری با احتساب ۲ میلیون و ۶۵۶ هزار کاربر، ۸/۱۳ درصد برآورد می شود.
براساس ارزیابی های انجام شده، ضریب نفوذ اینترنت باندپهن در کشور که تا پایان سال ۹۳ حدود ۳۲/۳۱ درصد اعلام شده بود در پایان سه ماهه اول امسال به۴۸/۳۷ درصد رسیده است.
در گزارش سامانه مدیریت ضریب نفوذ اینترنت کشور، ۵ استان تهران، مازندران، قم، اصفهان و خوزستان دارای بیشترین ضریب نفوذ اینترنت در کشور هستند و تهران با ۱۴ میلیون و ۳۹۲هزار کاربر دارای ضریب نفوذ ۱۱۸/۱۳ درصدی است و ۱۱ میلیون و ۸۵ هزار مشترک دارد.
همچنین استان مازندران با ۳ میلیون و ۳۶۰ هزار و ۴۷۲ کاربر و یک میلیون و ۹۱۹ هزار مشترک، از مرز ۱۰۰ درصد گذشته و ضریب نفوذ ۱۰۹ درصدی را به خود اختصاص داده است.
در این رده بندی استان قم با ضریب نفوذ ۱۰۰/۳۹ درصد و یک میلیون و ۱۵۶ هزار کاربر، اصفهان با ضریب نفوذ ۹۵/۴۶ درصد و ۴ میلیون و ۶۵۷ هزار و ۷۷۲ کاربر و خوزستان با ضریب نفوذ ۹/۸۵ درصد و ۴ میلیون و ۲۹۸ هزار و ۱۹۷ کاربر در رتبه های بعدی استان های دارای بیشترین ضریب نفوذ اینترنت قرار دارند.
برمبنای این شاخص ها، استان خراسان شمالی با ضریب نفوذ ۴۱ درصد، دارای کمترین ضریب نفوذ اینترنت و کاربر در کشور است.
منبع : باشگاه خبرنگاران