به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم ، بر اساس این گزارش، این رایزنان قرار است به عنوان کارمندان بخش دولتی و در خدمت خصوصی فعالیت کنند که دیده بانی بازار و ظرفیت صادرات کشورهای هدف اصلی ترین وظیفه و توسعه صادرات و مدیریت واردات اصلی ترین هدف آن ها است.
سیاست کلی این رایزنان بازرگانی حرکت به سمت صدور کالاهای باارزش افزوده بالاتر است.
* بازار واردات کالا به کشور چین در حال رونق است
رایزن بازرگانی ایران در کشور چین در این همایش گفت: کشور چین بزرگترین شریک تجاری ایران با حدود 50 میلیارد دلار ارتباط تجاری در کلیه بخش ها است و به همان اندازه که توانمندی صدور کالا به کشورهای جهان را دارد، قدرت مصرف کالا نیز دارد.
علی دهقانی با اشاره به وجود 130 تا 140 میلیون نفر طبقه ثروتمند در کشور چین، افزود: میزان مصرف کالا به واسطه بهبود وضعیت اقتصادی در چین رو به رشد است و در زمینه واردات کالاها به ویژه کالاهای گران قیمت درخواست در حال افزایش است.
وی با تاکید بر اینکه تمام زیرساخت های لازم جهت ورود تجار به این کشور فراهم است، اضافه کرد: در طول هفته پنج پرواز مستقیم از فرودگاه امام خمینی(ره) به شانگهای چین و بالعکس انجام می شود و بنادر ایران نیز خطوط مستقیم و منظم کشتیرانی به این کشور دارند.
وی با اشاره به اینکه ارتباط مالی و بانکی ایران و چین، گفت: زمینه حضور و شروع کسب و کار برای شرکت های خارجی در کشور چین بسیار مساعد است و به همان اندازه که این کشور سرمایه گذاری کشورهای خارجی را جذب کرده، به همین میزان نیز سیاست سرمایه گذاری در خارج از کشور را نیز دارد.
* اعزام هیات های تجاری و بازرگانی ایران به قزاقستان جهت بهبود مبادلات تجاری با این کشور
رایزن بازرگانی ایران در قزاقستان نیز در ادامه این هم اندیشی گفت: قزاقستان مهمترین کشور آسیای مرکزی و بزرگترین جمهوری شوروی سابق بعد از روسیه است.
محمدحسن مهدی پور افزود: حجم مبادلات تجاری این کشور در سال گذشته 120 میلیارد دلار و حجم سرمایه گذاری های دو دهه اخیر این کشور 160 میلیارد دلار بوده که نشان از ثبات و امنیت مالی و سیاسی این کشور دارد.
وی با بیان اینکه 80 درصد سرمایه گذاری خارجی در آسیای مرکزی متعلق به قزاقستان است، بیان کرد: این کشور جذب سرمایه گذاری خارجی را جذب سیاست های وارداتی کرده است.
وی با تاکید بر اینکه شرایط برای توسعه ارتباطات تجاری و اقتصادی با این کشور فراهم است، گفت: قزاقستان به علت برخورداری از راه های ارتباطی مناسب و همسایگی با ایران یکی از بازارهای مناسب به ویژه در معادن، خدمات فنی مهندسی، کشاورزی، صنایع غذایی، داروهای گیاهی و بحث گردشگری است که می تواند از بازارهای هدف در صادرات ما باشد.
مهدی پور افزود: حدود یک میلیارد دلار حجم مبادلات تجاری ایران با کشور قزاقستان است که اعزام هیات های تخصصی و تجاری جهت شناخت نیازمندی ها و معرفی توانمندی های این کشور، می تواند این حجم از مبادلات را افزایش دهد.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه ساخت و ساز در این کشور رو به افزایش است، به شرکت ها توصیه می کنیم در این بخش حضور پیدا کنند.
وی گفت: شورای مشترک بازرگانی بین دو کشور تاسیس و وارد فاز اجرایی شده و در حال حاضر می توان از ظرفیت این شورا در بخش تجاری استفاده کرد.
* حجم مبادلات تجاری ایران با اقلیم کردستان عراق 12 میلیارد دلار است
در ادامه این هم اندیشی رایزن بازرگانی ایران در اقلیم کردستان عراق نیز با اشاره به ظرفیت ها و فرصت های سرمایه گذاری در این منطقه، گفت: اقلیم کردستان عراق در بخش شمالی این کشور واقع شده که حدود 600 کیلومتر با کشور ایران هم مرز است و جمعیت آن به پنج میلیون نفر می رسد.
انور حبیب زاده با بیان اینکه این منطقه دارای سه استان است، افزود: دولت یازدهم مرزهای ایران با این منطقه را بسیار فعال کرده و حجم مبادلات تجاری نیز در سال گذشته 12 میلیارد دلار بوده است.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد اقلیم مبتنی بر درآمدهای نفتی است، اضافه کرد: در شرایط فعلی با توجه به حضور داعش مشکلاتی پیش آمده، اما در آینده شرایط بهتر خواهد شد.
وی گفت: با توجه به اینکه بیشتر کالاهای عراق به صورت غیرقانونی وارد این منطقه می شود، می توانیم از این فرصت برای افزایش واردات به اقلیم کردستان عراق بهره برداری کنیم.
وی ادامه داد: بخش هایی از جمله صنایع مهندسی، احداث نیروگاه، راه آهن، پتروشیمی، نفت و گاز، گردشگری، صنایع دستی و فرش برای صادرات به این منطقه مناسب است.
وی گفت: می توانیم با تنوع محصولات، نام تجاری و بسته بندی های خوب صادرات به کشور عراق را به سمت بالاتر از 12 میلیارد دلار برسانیم.
وی افزود: بیش از دو هزار و 500 شرکت خارجی در این منطقه ثبت شده است که 500 شرکت مربوط به کشور ایران است.
* صادرکنندگان از فرصت بازار مصرف جذاب در کشور عراق بهره برداری کنند
رایزن بازرگانی ایران در عراق گفت: ایران پنج کنسولگری و یک سفارت در کشور عراق دارد و همچنین بیشترین نمایندگی خارجی در عراق مربوط به کشور ایران و در شهرهای بغداد، بصره، سلیمانیه، نجف و کربلا است.
ابراهیم محمدرضازاده با اشاره به وجود نقاط مشترک بین ایران و عراق، افزود: ظرفیت های خوبی بین این دو کشور وجود دارد و در حال حاضر صادرکنندگان می توانند از شش گذرگاه رسمی بین این دو کشور رفت و آمد کنند.
وی با اشاره به صادرات شش میلیارد دلاری ایران در سال گذشته به عراق، گفت: 20 درصد کل صادرات ایران به کشور عراق مربوط است که در 10 سال گذشته 10 برابر شده است.
وی ادامه داد: بیش از 95 درصد محصولات مصرفی در عراق وارداتی است، یعنی این کشور یک بازار مصرف جذاب دارد.
رضا زاده ترکیه را اولین رقیب ایران در تجارت با عراق دانست و افزود: پس از حمله داعش به عراق، میزان مبادلات تجاری ترکیه با عراق کاهش شدید یافته و بازرگانان ایران باید از این فرصت بهره برداری کنند.
وی افزود: فاصله صادراتی ایران با ترکیه به کشور عراق شش میلیارد دلار بود که در حال حاضر به دلیل قطع خطوط حمل و نقل ترکیه به عراق، به یک میلیارد دلار رسیده است.
وی ادامه داد: صادرکنندگان فرصت افزایش صادرات به عراق را از دست ندهند و اگر دیر اقدام کنند، کشورهایی مانند چین و اردن وارد این عرصه و جایگزین ترکیه می شوند.
رضازاده یادآور شد: کشور عراق 18 استان دارد که شاید سه استان آن ناامن باشد و در سایر استان ها می توان فعالیت های اقتصادی و تجاری انجام داد.
* حجم تبادل تجاری ایران با تونس 32 میلیون دلار است
رایزن بازرگانی ایران در کشور تونس نیز در این هم اندیشی با اشاره به اینکه این کشور 11 میلیون نفر جمعیت دارد، گفت: حجم تبادل تجاری ایران با تونس 32 میلیون دلار شامل 20 میلیون صادرات و 12 میلیون واردات است.
مجید قربانی فراز افزود: تعرفه تونس با 50 کشور جهان صفر است و این کشور دو منطقه آزاد فعالیت تجاری نیز دارد که می توان با استفاده از آن به کشورهای اروپا و جنوب اروپا صادرات انجام داد.
وی تصریح کرد: با فضای تجاری جدیدی که در زمینه تجارت با کشورهای مختلف در پساتحریم ایجاد می شود، بازرگانان می توانند با کشورهای شمال آفریقا به ویژه تونس ارتباطات را گسترش دهند.
در ادامه این نشست رایزنان بازرگانی در بصره عراق، ویتنام، اندونزی و قطر نیز به ارائه قابلیت های اقتصادی کشورهای محل خدمت خود پرداختند.
همایش هم اندیشی تجار و بازرگانان قم با رایزنان بازرگانی ایران در 9 کشور جهان با هدف معرفی فرصت های سرمایه گذاری و آشنایی صادرکنندگان استان قم با نحوه مبادلات تجاری در این کشورها در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم برگزار شد.
رایزنان بازرگانی 9 کشور در این همایش که جمعی از صادرکنندگان و بازرگانان قم حضور داشتند به پرسش های حاضران پاسخ دادند .
منبع : هدانا