به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم ، صد و پنجاه و سومين جلسه علني و رسمي شوراي اسلامي شهر قم شامگاه يكشنبه با حضور شهردار، رئيس شوراي اسلامي شهر قم و جمعي از اصحاب رسانه برگزار شد.
وليالله بياتي در ابتداي اين جلسه با گراميداشت سالروز ۱۳ آبان اظهار كرد: ما همواره پس از پيروزي انقلاب از توطئههاي دشمنان به خصوص استكبار جهاني در امان نبودهايم كه جنگ تحميلي يكي از نمونههاي اين توطئهها است.
وي با بيان اينكه امروز نيز استكبار در جبهههاي مختلف به خصومت خود عليه ملت ايران ادامه ميدهد، خاطرنشان كرد: اميدواريم روز جهاني مبارزه با استكبار جهاني امسال نيز در سطح كشور با قوت برگزار شود و ما همچنان شاهد طنين افكندن شعار مرگ بر آمريكا به عنوان شعار اصلي ملت ايران در كشور باشيم.
در اين نشست سوال همراه با انتقاد محسن عابديني پور عضو كميسيون هاي برنامه و بودجه و سرمايه گذاري و امور زيربنايي شوراي اسلامي شهر قم، واكنش تند سيد مرتضي سقائيان نژاد را به همراه داشت. وي از شهردار قم سوال كرد: مجموعه مترو و منوريل قم ۴۵ روز تعطيل است، الان با وجود اينكه پول داريم چرا بايد اين پروژه ها تعطيل باشد و ماهيانه ۲۰ ميليارد تومان به خاطر اين تعطيلي، به ما خسارت وارد شود؟
شهردار خطاب به عابديني پور گفت: اينكه مي گوييد پروژه تعطيل است دربين مردم بار منفي ايجاد مي كند، شما هم در بين اعضاي شورا و هم رسانه ها ذهنيت هاي خاصي ايجاد مي كنيد، بايد اعتماد داشته باشيد، سوال كنيد نه اينگونه در جلسات رسمي چيزي بگوييد كه ما ناچار به پاسخ گويي باشيم.
وي ادامه داد: هر چه مي خواهم در اين جلسات سكوت كنم ولي اجازه نمي دهيد، قرار نيست اگر اشتباهي در گذشته صورت گرفته، افراد جديد تاوان آن را بدهند، اگر در مساله منوريل و مترو تهاتري صورت گرفته، اشتباه است، ما دنبال حق و حقوق شهرداري هستيم ولو اينكه اين پروژه ها تعطيل شود، شهرداري نبايد در اينجا متضرر شود.
وي ادامه داد: گرفتن وام ۵۰ ميليارد توماني با آن سود بالا از اصل خطا بوده است، شما كه وضعيت شهرداري و دولت را مي دانيد، عزيزان در صحبت هاي خود دقت كنند كه حرفي نزنيم كه حق و ناحق نشود، با اين حال ما اقدامات و تصميمات خوبي با حضور رييس شوراي شهر و ساير مسوولان گرفتيم، نيازمند فاينانس هستيم وكارها را با جديت دنبال مي كنيم.
وي خطاب به عابديني پور گفت: ما امروز رفتيم تا در همين زمينه تهاتر ملك انجام دهيم و با ادله و منطق به دنبال حفظ حقوق شهرداري هستيم، ولي شما حاشيه مي رويد من ناچار هستم اين حاشيه را پاسخ دهم، يا جلسه غيرعلني بگذاريد و يا اگر در جلسه علني حرفي زده مي شود بايد پاسخ دهم.
محمد رضا ملكي نايب رئيس كميسيون حقوقي نيز در واكنش به سخنان شهردار خطاب به وي گفت: ما بايد از زبان شما زبان مي شنيديم كه پروژه منوريل و مترو تعطيل است نه از اعضاي شورا، بهتر است كمي اطلاع رساني خود را بيشتر كنيد. سقائيان نژاد در پاسخ به ملكي گفت: رئيس شوراي شهر در جريان كارها قرار دارد. محمد ملكي در پاسخ به شهردار گفت: رييس شورا روي سر ما جا دارد ولي اينگونه نيست كه بايد فقط وي در جريان باشد، اگر مي خواهيد حاشيه نرويم اطلاع رساني كنيد كه همه اعضا بايد در جريان كارها قرار گيرند.
عباس ذاكريان عضو هيات رئيسه شوراي اسلامي شهر قم نيز به شهردار گفت: مترو و منوريل جزء اولويت هاي شورا بوده و هست، طبق قراردادها بايد سال آينده منوريل راه بيفتد، ولي با اين وضع تامين منابع مالي، كار به اينجا كشيده شد و نگراني ما اين است كه تنها منابع مالي فاينانس است و بايد فاينانس ظرف دو سال به نتيجه برسد.
ولي الله بياتي رئيس شوراي اسلامي شهر قم نيز دراين زمينه گفت: از روزي كه متوجه تعطيلي پروژه هاي منوريل ومترو شدم، با جديت دنبال و پيگيري كردم، با استانداري و حتي دست اندركاران در مركز صحبت كرديم و منجر شده به صورتجلسه اي كه امروز تنظيم شده است.
جدال بر سر وام ۵۰ ميليارد توماني از بانك شهر براي پروژه مترو و منوريل از مواردي بود كه برخي اعضاي شوراي شهر را وارد بحث و گفت وگو كرد.
يكي از كارشناسان شهرداري نيز در اظهار نظري گفت: خط منوريل تعطيل نيست بلكه دستگاه حفاري تونل (تي بي ام) - ۲۰ روز است كه خوابيده است، وام ۵۰ ميليارد توماني از بانك شهر با ضمانت شهرداري گرفته شده و سود آن را پرداخت نشد، يكسري توافقات هم انجام شده، سعي مي كنيم با تهاتري كه انجام مي دهيم تا شش ماه تمديد شود.
محمد ملكي عضو حقوقي شوراي شهر در پاسخ گفت: پول درحساب خوابيده است و با سود كمي با آن قناعت مي كنيم، ما ۲۸ الي۳۲ درصد سود بانكي مي دهيم اگر بتوانيم با همين اوراق مشاركت كار را دنبال كنيم بهتر از وام همراه با سود بالا مي باشد.
عباس ذاكريان عضو هيات رئيسه شوراي شهر قم نيز در اين زمينه گفت: زماني كه تصميم گرفتم ۵۰ ميليارد تومان وام بگيريم مترو در حال تعطيلي بود و قرار شد وقتي اوراق مشاركت را گرفتيم وام را تسويه كنيم و حتي مي توانيم در قالب پيش پرداخت تمام آن را بدهيم.
الهام ارجمند عضو كميسيون حقوقي و نظارت شوراها در جلسه امشب شوراي تقاضاي استعفا از اين كميسيون را داده كه با اكثريت آراء خواسته وي تامين شد و از اين كميسيون كنار رفت. عواطف رستمي عضو كميسيون فرهنگي خواهان توضيح الهام ارجمند در ارتباط با علت استعفاي خود بود ولي وي دليل خود را از اين اقدام اعلام نكرد.
حسين فاكر خراساني عضو كميسيون برنامه و بودجه و عضو كميسيون خدمات شهري شوراي اسلامي شهر قم و مصطفي ملايي نايب رئيس كميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي اسلامي شهر براي جايگزين الهام ارجمند در كميسيون حقوقي و نظارت شوراها كانديدا شدند كه در نهايت فاكر خراساني با يك راي بيشتر به اين كميسيون راه يافت.
واكنش تند حجت الاسلام سعيد روحاني رئيس كميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي شهر قم به اخبار و تيترهاي برخي سايت هاي خبري در روزهاي اخير از ديگر حاشيه هاي اين نشست بود. وي قبل از نطق خود، با حضور در جايگاه خبرنگاران، نسبت به تحريف سخنان خود از سوي يكي از رسانه ها انتقاد كرد. وي در جلسه رسمي گفت: در اين شورا امكاني فراهم شد تا خبرنگاران و اصحاب رسانه در جلسه شوراي شهر حضور پيدا كنند و احساس مي كنم اين صداقت اعضاي محترم شورا را مي رساند و شفافيت كارها كه ابايي از حضور خبرنگاران ندارد، ولي انتظار مي رود در قبال اين صداقت و شفافيت، حسن نيت و صداقت را از طرف مقابل هم شاهد باشيم.
روحاني گفت: گاهي مطالبي را با كمي جابجا كردن مي توان تحريف كرد به گونه اي كه خواننده برداشت ديگري از جلسه شورا و يا سخنان اعضا مي كند، ما انتظار نداريم خبرنگاران از اين حربه ها براي رسيدن به مقاصد خود استفاده كنند. از رييس شورا درخواست مي كنم از ورود خبرنگاراني كه رعايت اخلاق حرفه اي را نمي كنند به جلسات شورا جلوگيري كند.
وي گفت: دو مصاحبه با بنده انجام شده در يك روزنامه محلي كه اولي را تاييد و دومي را تكذيب مي كنم، صداي من ضبط شده و حالا كه مي گويم فايل صوتي سخنان بنده را بياوريد، مي گويند نداريم، بار ديگر اگر چنين اقدامي تكرار شود، از كميسيون شورا مي خواهم برخورد كند.
رئيس شوراي اسلامي شهر قم نيز در واكنش به اين سخنان گفت: اميد است حضور خبرنگاران باعث كمك به شورا و تلاش براي رفع مشكلات استان باشد.
* دريافت شبي ۲۰ هزار تومان از اتوبوسهاي خارجي
رئيس كميسيون خدمات شهري ابتدا به قرائت لايحه اين كميسيون مبني بر اخذ مجوز بهاي خدمات به مبلغ ۱۰ هزار تومان از اتوبوسهاي عراقي(خارجي) بابت هر شب اسكان در سازمان پايانههاي مسافربري قم پرداخت كه اعضاي شورا نظراتي را در اين خصوص داشتند كه بيشتر مباحث در خصوص افزايش بهاي خدمات بود.
در همين راستا پس از اينكه لايحه كميسيون به تصويب شوراي اسلامي شهر قم نرسيد، اعضاي شورا مبالغ ۲۰ و ۴۰ هزار تومان را براي رأيگيري مجدد پيشنهاد دادند كه در نهايت پيشنهاد شايستهنيك مبني بر دريافت ۲۰ هزار تومان بهاي خدمات از اتوبوسهاي عراقي(خارجي) بابت هر شب اسكان در سازمان پايانههاي مسافربري قم به تصويب رسيد.
پس از كميسيون خدمات شهري نوبت به ارائه لوايح كميسيون امور زيربنايي شورا رسيد كه رئيس اين كميسيون به قرائت اين لوايح پرداخت.
اخذ مجوز انجام توافق با سه شخص حقيقي در ۶ پلاك در مناطق يك و دو شهري از جمله لوايح اين كميسيون بود كه پس از ارائه نظرات كوتاه اعضا و رئيس كميسيون در خصوص اين لوايح به تصويب رسيد.
اخذ مجوز فروش ملك متعلق به شهرداري در خيابان صدوقي ديگر لايحه كميسيون امور زيربنايي بود كه براي تصويب به صحن علني شورا آمده بود.
آنگونه كه رئيس كميسيون امور زيربنايي شوراي اسلامي شهر گفت: اين پلاك پيش از اين مصوبهاي از شورا مبني بر اينكه از طريق روال قانوني به مزايده گذاشته و به فروش برسد، داشته است.
مصطفي سعادتطلب اظهار كرد: با توجه به اينكه در لايحه قبلي عنوان مشاركت آورده شده بود شهرداري براي آسانتر كردن كار، مجدداً لايحهاي جديدي تنظيم و به شورا ارائه كرده است.
نائبرئيس شوراي اسلامي شهر قم در خصوص اين لايحه گفت: صرف فروختن يك قطعه زمين به مصلحت نيست و بايد شهرداري وارد مذاكره شده و بر اساس مدلهاي سرمايهگذاري واگذاري انجام شود.
* بستني داش علي به شورا آمد
محسن عابديني ديگر عضو شوراي اسلامي شهر قم نيز در خصوص اين لايحه اظهار كرد: اين ملك در بَر خيابان قرار گرفته است و مالك بستني«داش علي» كه جنب اين زمين قرار دارد نيز متقاضي خريد بوده است و به نظر بنده اين ملك ارزش بيشتري دارد.
معاون شهردار قم نيز در خصوص اين لايحه خاطرنشان كرد: در خصوص مشاركت، بخش مشاركتهاي ما اقداماتي انجام داده اما چون ملك موقوفهاي است اقبال زيادي از طرف بخش خصوصي نشان داده نشده است به همين لحاظ با توجه به اينكه مالك مجاور تمايل به خريد اين ملك را دارد تصميم به فروش بر اساس قيمت كارشناسي گرفته شد و در نهايت اين لايحه نيز به تصويب رسيد.
همچنين لايحه اخذ مجوز انجام توافق با مالك يك پلاك شخصي در منطقه چهار نيز كه در كميسيون امور زيربنايي رد شده بود نيز در اين جلسه قرائت شد.
سعادتطلب در خصوص اين لايحه گفت: چون شوراي عالي معماري و شهرسازي هنوز محدوده اين پلاك را مشخص نكرده است طبق نظر حقوقي، كميسيون به اين نتيجه رسيد در حال حاضر اين لايحه را رد كند تا بلاتكليف نباشد و در نهايت عودت اين لايحه به شهرداري به تصويب رسيد.
پس از لوايح كميسيون امور زيربنايي، رئيس كميسيون برنامه و بودجه به قرائت لوايح اين كميسيون پرداخت و اخذ مجوز عدم دريافت مابهالتفاوت عوارض مهلت تمديد پروانه يك پلاك شخصي نخستين لايحه اين كميسيون بود.
حجتالاسلام آتشزر در توضيح اين لايحه گفت: مالك اين زمين بيش از ۵۰ درصد زمين خود را عقبنشيني ميكند كه شهرداري در قبال آن يك پروانه تجاري با پاركينگ به او ميدهد.
وي افزود: پايان مهر امسال مهلت پروانه اين زمين به پايان رسيده است و مالك نتوانسته نسبت به ساخت آن كاري انجام دهد به همين دليل شهرداري درخواست تمديد يكساله اين پروانه را بدون دريافت ۵ درصد كرده است.
سعادتطلب، رئيس كميسيون امور زيربنايي در خصوص اين لايحه ابراز داشت: موضوع تمديد پروانه موضوع بسيار مهمي است كه شهرداري بايد نسبت به آن بايد حساس باشد.
بختياري نيز در اين رابطه خاطرنشان كرد: اعتبار پروانهها را ۵ ساله در نظر گرفتيم با اين مبنا كه پس از ۵ سال بر اساس ضوابط روز در مورد آنها تصميمگيري شود.
وي افزود: ما در ۵ سال، شرايط را به صورت كلي ميپذيريم اما بعد از اين مدت پروانهها بايد بر اساس معيارهاي روز تمديد شوند.
رئيس شوراي اسلامي شهر قم نيز گفت: اين مورد در خصوص يك سالي است كه قرار است شهرداري مابهالتفاوت پنج سال را دريافت نكند اما در خصوص بحث شهرسازي، شهرداري موارد لازم را رعايت ميكند.
سعادتطلب هم تأكيد كرد: اين يك بهانه است يعني وقتي اين ۵ درصد مصوبه شورا را ميگيرد اين تلقي را دارند كه تأييد پروانه نيز انجام شده است كه به نظر بنده بايد اين موضوعات از يكديگر تفكيك شود.
ذاكريان رئيس كميسيون خدمات شهري نيز در اين خصوص اظهار كرد: بايد طرحي بنويسيم كه بعد از پايان اعتبار ۵ ساله پروانهها، حتماً ضوابط بر اساس معيارهاي جديد بهروز رساني شود.
شايستهنيك نيز خاطرنشان كرد: در مقررات ملي ساختمان هر سه سال يكبار براي هر مبحث قانون جديد ميآيد كه در زمان ابلاغ آن اعلام ميشود اين مقررات براي ساختمانهاي ساخته نشده است.
وي گفت: اين موضوع فراتر از اين است كه مدت پروانه تمام شود يعني همين كه شهرداري متوجه شد كه مالك زمين را نساخته است ميتواند او را مشمول مقررات جديد كند.
اين عضو شوراي اسلامي شهر قم تصريح كرد: چون در عرف اجراي اين قانون مسائلي را ايجاد ميكند به قانون عمل نميشود و در نهايت با تأكيد بر اينكه اين موافقت صرفاً در خصوص عوارض است، لايحه به تصويب رسيد.
* تصويب لايحهاي كه اما و اگرهاي زيادي داشت
اما پر بحثترين لايحه جلسه صد و پنجاه و سومين جلسه علني و رسمي شوراي اسلامي شهر قم اخذ مجوز تهاتر طلب قرارگاه سازندگي قائم با عوارض و جرائم كميسيون ماده ۱۰۰ پروژه آسمان واقع در بلوار امين بود.
رئيس كميسيون برنامه و بودجه در توضيح اين لايحه گفت: شهرداري بايد براي تجهيز كارگاه به قرارگاه قائم حدود ۶۰ ميليارد ريال پرداخت ميكرد كه در حال حاضر ۴ ميليارد ريال پرداخت شده و ۱۷ ميليارد ريال آن باقي مانده است.
آتشزر افزود: شهرداري از شورا خواسته است كه با توجه به بدهي ۲۹ ميليارد ريالي پروژه آسمان به شهرداري موافقت شود كه ۱۷ ميليارد ريال آن با بدهي شهرداري تهاتر و مابقي آن را به صورت نقد از پروژه آسمان دريافت شود.
عابدينيپور با بيان اينكه اين لايحه اما و اگرهاي زيادي دارد گفت: نخست اينكه قرارگاه مجري پروژه آسمان نيست بلكه پروژه شخصي است و بنياد تعاون طرف مشاركت اين پروژه است.
اين عضو شوراي اسلامي شهر قم افزود: قرارداد قرارگاه غيرنقدي بوده است، ضمن اينكه در بحث ماده صد، با طومار خلافي كه در پروژه آسمان اتفاق افتاده است بنده به عنوان يك عضو شورا هنوز قانع نشدهام.
رئيس كميسيون امور زيربنايي نيز در خصوص پروژه آسمان ابراز كرد: با توجه به حساسيتهايي كه ما در رابطه با تخلفات داريم اين پروژه خط قرمزها را رد نكرده بود.
وي با بيان اينكه ما يك روزه نميتوانيم شهر را اصلاح كنيم، افزود: برنامه ما در ماده صد اين بود كه در طول مدت چهار سال فرايند تخلفات را كاهش دهيم.
سعادتطلب اظهار داشت: تنها تخلف انجام شده، اين است كه تأسيسات خود را با توجه به تغيير سيستم سرمايشي و گرمايشي كه داشته مجبور شده بر روي بام قرار دهد و براي حفظ آنها از سرما و گرما سقفي احداث كرده است.
وي تأكيد كرد: با توجه به تخلفات گستردهاي كه در شهر انجام ميشود و صداي كسي در نميآيد به نظر ميرسد اين تخلف جزو خط قرمزهايي كه تعيين كرده بوديم نبود.
* مخالفت با يك ميليمتر تخلف ساختماني
رئيس كميسيون امور زيربنايي شورا با بيان اينكه بنده با يك ميليمتر تخلف موافق نيستم، گفت: قبل از اينكه بنده به شورا بياييم حاضر به خريد واحدي كه تخلف داشت نشدم، به دليل اينكه فضايي كه در آن تخلف ساختماني است از جهت شرعي، عرفي، مهندسي و... درست نيست.
وي افزود: بنده به عنوان سردمدار مقابله با تخلفات ساختماني، اين را پذيرفتم كه ما يك شبه نميتوانيم جلوي تمام تخلفات را بگيريم بايد همه همكاري كنيم و از خط قرمزها مقابله با تخلفات را شروع كنيم.
وي ادامه داد: در حال حاضر با توجه به اينكه همه اعضاي ماده صد همقسم شدهاند جلوي تخلف طبقه اضافه را بگيرند آمار آن بسيار كم شده است و به ترتيب بايد جلوي خط قرمزها را نيز بگيريم تا به تخلفات معمولي برسيم.
شهردار قم نيز در ادامه با بيان اينكه يكي از مشكلاتي كه پروژه تقاطع غير همسطح ۱۵ خرداد داشته عدم نقدينگي است، اظهار كرد: مشكل اصلي اين پروژه نقدينگي است به همين دليل قرارگاه خاتم به عنوان پيمانكار، حسابي كه در پروژه آسمان داشته براي تهاتر آورده است.
سقايياننژادبا بيان اينكه ما صددرصد با تهاتر موافقت نكرديم و قرار شد يك درصد نقد دريافت كنيم،افزود: تنها انگيزهاي كه شهرداري از انجام اين كار داشته، اين بوده كه پول نقدمان را از اين پيمانكار دريافت كنيم و تزريقي هم به پروژه ۱۵ خرداد شود تا از حالت ركود بيرون بيايد.
معاون شهردار قم نيز با بيان اينكه پروژه ۱۵ خرداد صددرصد تهاتري است، خاطرنشان كرد: اين اشتباه بزرگي بوده كه اتفاق افتاده است.
قاري قرآن با اشاره به مشكلات نقدينگي در پروژه ۱۵ خرداد اظهار كرد: آب و برق كارگاه هفته گذشته قطع شده است يعني پيمانكار پول آب و برق تجهيز كارگاه را نداشتهاند تا پرداخت كنند.
ديگر عضو شوراي اسلامي شهر نيز در ادامه نيز با بيان اينكه شهرداري بايد در اين پروژه كمك شود، گفت: عمران شهري در دو سال گذشته با توجه به كاهش درآمدها با مشكلات جدي مواجه شده و رويكرد ما بايد از شهرداري حمايتي باشد تا پروژههايي كه زمين مانده هر چه زودتر جمع شود.
شايستهنيك افزود: با توجه به اينكه بحث ترافيك در شهر روزافزون است بايد كمك كنيم پروژههاي نيمهكاره هر چه زودتر به اتمام برسد.
در نهايت پس از اظهار نظرهاي اعضاي شوراي اسلامي شهر، شهردار و معاون شهردار اين لايحه به تصويب رسيد.
ديگر لايحهاي كه توسط رئيس كميسيون برنامه و بودجه قرائت شد اخذ مجوز عدم دريافت حق تغيير كاربري و مابهالتفاوت عوارض تمديد پروانه مربوط به ساختمان مركز بهداشت شهرستان قم بود كه به تصويب رسيد.
آتشزر در ادامه با اشاره به نامه رئيس شوراي اسلامي شهرستان قم مبني بر تأمين بخشي از هزينههاي شوراهاي فرادست توسط شوراهاي پايه، لايحه درخواست تخصيص ۲ درصد از بودجه شوراهاي شهر به شوراهاي فرادست را قرائت كرد.
وي افزود: دو درصد بودجه شوراي اسلامي شهر ۲۰ ميليون تومان ميشد كه با توجه به اينكه سال گذشته ۱۰ ميليون پرداخت كرديم، كميسيون با ۱۰ ميليون موافقت كرديم و در نهايت نظر كميسيون به تصويب رسيد.
گزارشی از صد و پنجاه و سومين جلسه شورای اسلامی شهر قم؛
از استعفای الهام ارجمند تا واكنش تند حجت الاسلام سعيد روحانی به اخبار و تيترهای برخی سايت های خبری
حجت الاسلام سعيد روحانی اظهار داشت:گاهی مطالبی را با كمی جابجا كردن مي توان تحريف كرد به گونه اي كه خواننده برداشت ديگري از جلسه شورا و يا سخنان اعضا مي كند، ما انتظار نداريم خبرنگاران از اين حربه ها براي رسيدن به مقاصد خود استفاده كنند.
برچسب ها :متروی قم شورای شهر قم سید مرتضی سقائیاننژاد خبرنگاران قم الهام ارجمند ولی الله بیاتی خبرقم حجتالاسلام حسین روحانینژاد اصحاب رسانه قم
اخبار مرتبط :
- پروژههای نیمه کاره شهر تا پایان سال تکمیل شود
- برنامهریزی برای پرداخت 500 میلیارد تومان بدهی / به دنبال کار سیاسی نیستم
- واگذاری ۳۰ میلیارد تومان تراکم به پیمانکار متروی قم
- قرارداد فروش اوراق مشارکت مترو قم با شرکتهای تامین سرمایه منعقد میشود
- پروژههای جدید تا پایان سال جاری به پایان میرسد
- زمان جلسات رسمی و علنی شورا تغییر کرد
شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com