
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم ، بنياد ملّي نخبگان بر اساس آييننامة «اعطاي جايزههاي تحصيلي به دانشجويان صاحب استعداد برتر» تسهيلات ويژهاي را در قالب چهار جايزة آموزش، پژوهش، فنّاوري و فرهنگ شامل موارد متعددي از قبيل راتبة دانشجويي، اعتبار آموزشياري، اعتبار پژوهشياري، اعتبار فنياري، اعتبار توانمندي آموزشي، اعتبار ارتباطات علمي، اعتبار توانمندي كارآفريني و ... به دانشجويان صاحب استعداد برتر دانشگاهها و پژوهشگاههاي كشور اعطا ميكند.
شرايط بهرهمندي از آن و نكات مهم اين جوايز به شرح زير است:
1. دانشجويان دورههاي كارشناسي، كارشناسيارشد، دکتریحرفهای، دكتريتخصصي در تمامی رشتهها و دورههای تخصص و فوقتخصص رشتههای علوم پزشکی كه در سنوات مجاز تحصيل (دانشجويان دورة كارشناسي چهار سال ، دانشجويان دورة كارشناسي ارشد دو سال ، دانشجویان دورة دكتري حرفهاي هفت سال ، دانشجويان دورههای تخصص و دكتري تخصصي چهار و نيم سال و دانشجویان دورههای فوق تخصص در رشتههای علوم پزشکی سه سال) در يكي از دانشگاهها يا مراكز آموزش عالي وابسته به وزارت علوم، تحقيقات و فنّاوري يا وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي تحصيل ميكنند ميتوانند از اين جوايز بهرهمند شوند.
تذکر1: دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي به صورت متمركز از طريق سازمان مركزي دانشگاه به بنياد ملّي نخبگان معرفي ميشوند و نيازي به نامنويسي در اين فرايند ندارند.
تذکر 2: فرایند بررسی و انتخاب دانشجویان پردیس فارابی دانشگاه تهران از طریق معاونت آموزشی آن دانشگاه انجام خواهد شد و نیازی به نام نویسی در این فرآیند ندارند.
2. بررسي پرونده دانشجويان منوط به ثبت كامل اطلاعات متقاضي در سامانه اطلاعاتي بنياد ملی ( soraya.bmn.ir) است
3. شرط لازم: متقاضيان براي بهرهمندي از اين جوايز، حداقل بايد داراي يكي از ويژگيهاي زير و حائز بيشترين امتياز از فعاليتهاي نخبگاني باشند:
الف.كسب مدال طلا ، نقره يا برنز در المپيادهاي دانشآموزي ملّي و جهاني
ب. كسب رتبة برتر در آزمونهاي سراسري ورود به دانشگاههاي كشور (رتبههاي كشوري زير 1000 ورود به دورة كارشناسي يا دكتري حرفهاي در گروههاي رياضي و فني، تجربي، علوم انساني، هنر يا زبانهاي خارجي، رتبههاي زير 50 در مجموعة امتحاني در دورة كارشناسي ارشد)
ج. كسب رتبة اول تا سوم در المپيادهاي ملّي دانشجويي
د. كسب رتبة برتر در آزمونهاي سراسري علوم پزشكي كشور اعم از آزمونهاي جامع، پيشكارورزي، دستياري در رشتههاي پزشكي، دندانپزشكي و داروسازي و دستياري فوق تخصصي پزشكي
ه. كسب عنوان دانشجوي ممتاز موسسه
و. دانشجوي نمونة كشوري (با معرفی وزارت علوم یا وزارت بهداشت و تایید بنیاد)
ز. محترعان برگزيده در سطوح 3، 2 و 1 (مطابق مفاد آييننامة شناسايي و پشتيباني از اختراعهاي برگزيده)
و ...
شرط کافی: دانشجویان بايد اولا- حد نصاب لازم را از فعاليتهاي نخبگاني (شامل فعالیتهای فنّاورانه، پژوهشی و آموزشی) بهدست آورند و ثانيا- حائز بيشترين امتياز در بين ساير متقاضيان باشند.
تذکر: بررسی داشتن حد نصاب لازم و کسب بیشترین امتیاز در بین متقاضیان، بر اساس فعالیتهای نخبگانیِ اعلامیِ متقاضی، توسط سامانة اطلاعاتي بنياد محاسبه و نتیجۀ آن از طریق سامانه به متقاضی اعلام میشود.
4. مصاديق «فعاليتهاي نخبگاني» به شرح زير است و برای هریک امتیازی در نظر گرفته شده است:
الف. موفقيتهاي علمي در دانشگاه (آموزشي، پژوهشي، فنّاورانه و ...)
ب. كسب جايزههاي تحصيلي بنياد
ج. كسب رتبة برتر در آزمونهای علمي (مانند كنكور، آزمون هاي سراسري علوم پزشكي، المپيادهاي دانشجويي و ...)
د. برگزيده شدن در جشنوارههاي علمي،پژوهشي، فنّاورانة مورد تأیید بنياد (مانند جشنواره هاي خوارزمي، رازي، فارابي، رويش، شيخبهايي و ...)
ه. برگزيده شدن در جشنوارههاي معتبر ادبي و هنري يا قرآني مورد تأييد بنياد
5. باتوجه به اينكه امتيازهاي دانشجويان به كمك نرمافزار تخصصي محاسبه ميشود لازم است:
الف. همة اطلاعات به طور كامل در سامانه بارگذاري شود.
ب. فرصت نهايي براي تكميل پرونده، 1394/07/20 است و پروندههايي كه پس از اين تاريخ تشكيل شوند بررسي نخواهند شد؛ لذا پیشنهاد میگردد تا 1394/07/20، نسبت به بارگذاری اطلاعات در سامانه ثریا اقدام نموده تا در صورت داشتن ابهام و اشکال، فرصت شرکت در این رقابت برای متقاضیان از دست نرود.
6. برای کسب اطلاعات بیشتر به آیین نامه «اعطاي جايزههاي تحصيلي به دانشجويان صاحب استعداد برتر» و « فصل چهارمکتاب راهنمای راجا» مراجعه نمایید و یا با کارشناس بنیاد قم- آقای مسعودی علوی- ( 37789700 داخلی 220) تماس حاصل فرمایید.
تذکرات مهم:
الف. چنانچه در هر مرحله از بررسي مشخص شود متقاضي اطلاعاتي خلاف واقع را بارگذاري كرده است، متقاضي نه فقط از اين جايزه بلكه از تمامي تسهيلات بنياد محروم ميشود و عدم صداقت وي به دستگاههاي ذيربط اعلام و به لحاظ حقوقي موضوع پيگيري ميشود.
ب. تحويل اطلاعات، بررسي اطلاعات و اعلام نتايج صرفاً از طريق سامانة اطلاعاتي بنياد و به شكل الكترونيكي صورت ميپذيرد و بنياد به هيچ عنوان پاسخگوي حضوري نيست.