به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم ، آیتالله جعفر سبحانی در آیین افتتاح کتابخانه عمومی مرکز بررسیهای اسلامی که در حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم قم در مجلس برگزار شد، در سخنانی ضمن تبریک عید غدیر خم این روز را روز عید بزرگی دانست و اظهار کرد: از سوی دیگر برای جریان تاسف انگیز منا اشک میریزیم.
وی در ادامه در خصوص شان نزول آیه «یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَیْکَ مِن رَّبِّکَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَه» توضیح داد: لحن این آیه لحن تندی است و این سئوال مطرح میشود که این چه امر بزرگی است که اگر پیامبر آن را ابلاغ نکند انگار در این 20 و چند سال فعالیت تبلیغی کاری نکرده است؟
این مرجع تقلید اضافه کرد: آیه «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دینَکُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتی» نیز گواه این مطلب است که این روز روز مهمی است که در این آیه سه مسئله اکمال دین، اتمام نعمت و اسلام به عنوان دین کامل بیان میشود.
استاد برجسته حوزه علمیه در ادامه عنوان کرد: تنها مسئله غدیر میتواند بیانگر این سه موضوع باشد.
آیتالله سبحانی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع کتاب و کتابخانه در تاریخ پرداخت و بیان کرد: سالیان درازی مسلمانان به خاطر ممنوعیت کتابت موفق به جمع آوری احادیث پیامبر نشدند اما در زمان پادشاهی منصور نوشتن احادیث کاملا آزاد شد و در ادامه این حرکت کتابخانههای عظیمی ایجاد شد.
وی کتابخانه سید مرتضی با 80 هزار کتاب را مثال زد و اضافه کرد: کتابخانه شیخ طوسی نیز کتابخانه عظیمی بود که در حمله سلاجقه این کتابخانه گرفتار آتش شد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه کتابخانههای عظیم در بین شیعیان و اهل تسنن نشان دهنده تلاش مسلمانان برای حفظ فرهنگ اسلامی بوده است تصریح کرد: اما در این بین کسانی هم بودند که به عنوان دلال و برای نفع خود اقدام به دزدی و فروش آثار اسلامی به کشورهای دیگر میکردند.
استاد برجسته حوزه علمیه حفظ فرهنگ و آثار اسلامی را موضوعی بسیار مهم برشمرد و افزود: امثال این گونه کتابخانهها میتواند در این راه قدمهای خوبی بردارد که جا دارد به آقای خسروشاهی که فرزند علم و خانواده علم است برای راه اندازی چنین کتابخانهای تبریک گفت.
وی احداث این کتابخانه در پردیسان که فاقد کتابخانه عمومی است را اقدامی ارزشمند و ماندگار عنوان کرد و گفت: کتابخانه باید به صورت قفسه باز باشد به گونهای که محقق بتواند آزادانه در بین کتابها بگردد و کتابهای مورد نیاز را به راحتی پیدا کند، اینکه محقق بیرون منتظر بماند تا یک کتاب را برایش بیاورند نمیتواند در تحقیق خود موفق باشد.
منبع : فارس