به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبر قم ، حجتالاسلام محمدمهدی نادری با اشاره به 25 ذی القعده روز دحوالارض اظهار کرد: دحو واژه عربی است و در فارسی به معنای گستراندن و گسترش پیدا کردن است و بر اساس روایات دحوالارض روزی است که خداوند پس از بارش باران بر زمین و فراگیری آب، خشکیها را گستراند.
وی خاطرنشان کرد: نخستین مکانی که از آب بیرون آمد، زمینی بود که کعبه در آن بنا شده است، البته خشکیها غیر قابل سکونت بودند و بر اثر بارانها و سیلها زمینها مسطح و قابل سکونت برای انسان شدند.
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه روز 25 ذی القعده مصادف با دحوالارض آغاز بارش رحمت بر زمین است، گفت: کره زمین به تدریج برای پذیرایی از انسان و آدمیان برای زندگی در کره خاکی آماده شدند.
وی خاطرنشان کرد: فضیلتهای متعددی برای روز و شب دحوالارض تعیین شده که مصادف با نزول نخستین رحمت در کره زمین بوده و انسانها میتوانند در این شب و روز از رحمتهای خداوند برخوردار شوند.
نادری عنوان کرد: دحوالارض را میتوان به زبان امروزی جشن تولد خشکیهای زمین بدانیم، به همین مناسبت خداوند در سالگرد چنین اتفاقی رحمتهای بیکران خود را بر بندگان عرضه میکند.
وی یادآور شد: روزهداری در روز دحوالارض مستحب است، شب زندهداری شب 25 ذی القعده توصیه شده، دعاها و نمازی برای این شب ذکر شده و غسل برای روز دحولاالرض تعیین شده است.
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به آیه 30 سوره نازعات گفت: این آیه ناظر بر این روز است و با توجه به اینکه ماه ذی القعده از ماههای حرام است، به دلیل حرمت و احترامی که این ماه نزد خداوند متعال دارد، کل ماه احترام ویژه پیدا میکند.
وی خاطرنشان کرد: روز 25 ماه ذی القعده یکی از روزهایی است که احترام و خصوصیت ویژهای در بین روزهای ماه حرام دارد و انسان باید از فرصت استثنایی که بر اساس روایات برای این ماه تعیین شده، استفاده کند.
نادری با اشاره به اهمیت روز دحوالارض گفت: در برخی از روایات آمده است که روز قیام حضرت ولیعصر(عج) روز 25 ماه ذی القعده خواهد بود.
منبع : فارس