به گزارش قم نا به نقل از روابط عمومی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران کشور، حجتالاسلام محمدرضا زیبایی نژاد در مراسم افتتاحیه نخستین دوره آموزش غیرحضوری مباحث زن و خانواده که پیش از ظهر پنجشنبه پنجم شهریورماه در اردوگاه حضرت فاطمهالزهرا(س) حوزههای علمیه خواهران برگزار شد، به بیان مباحثی درباره اهمیت خانواده و جایگاه آن در جامعه پرداخت.
وی با بیان اینکه خانواده یکی از محوریترین کانونهای تعلیم و تربیت است و نقش مهمی در حال و آینده افراد ایفا میکند گفت: در جامعه کنونی کارکرد خانواده در حال تغییر است و به نهادهای تخصصی واگذار شده است که این واگذاری در برخی مواقع ضررهایی را در پی داشته است.
رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده افزود: در گذشته خانواده در راستای تعلیم و تربیت کودک کاملا فردمحور بود و از همه نیازهای فرزند را خود به دوش میکشید ولی در جامعه فعلی برخی از نیازها از سوی نهادهای تخصصی به فرزندان ارائه میشود که باید در این موارد دقتهای لازم صورت بگیرد.
زیبایینژاد اظهار کرد: زمانی بود که خانوادهها تولیدکننده بودند و اغلب نیازهای زندگی را خود تولید میکردند ولی در حال حاضر خانوادهها به سمت مصرفکنندگی حرکت میکنند، به طوری که حتی در غذا خوردن هم گاها به نهادهای بیرونی وابسته هستند.
وی به اهمیت مسئله آرامش و عطوفت در خانواده اشاره کرد و ادامه داد: وابستگی عاطفی افراد از نیاز سرچشمه میگیرد و این نیاز تنها در کانون گرم خانواده قابل جبران است و این در حالی است که در دنیای کنونی افراد خانواده به دلیل امکانات موجود از هم فاصله میگیرند و این فاصله سبب کمرنگشدن نیازها و وابستگیها میشود و بنیان خانواده را در خطر قرار میدهد.
رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده با بیان اینکه خانوادهها مسؤول حفظ ارزشهایی چون قناعت، اعتدال و تولی و تبری در جامعه هستند خاطرنشان کرد: متأسفانه امروز خانوادهها به سمتی حرکت میکنند که ارزشهای نظام سرمایهداری را بازتولید میکنند و این یعنی تحولاتی به صورت آهسته آهسته زیر پوست خانوادهها در حال رخدادن است.
وی با اشاره به اینکه آمار طلاق در برخی از استانهای کشور به 40 درصد رسیده است و این یعنی از هر 10 ازدواج، چهار مورد به طلاق میانجامد گفت: این در حالی است که در سال 1370 از هر 15 ازدواج یک مورد به طلاق میانجامید و این سرعت تغییر سبک زندگی در خانوادهها را نشان میدهد.
حجتالاسلام زیبایینژاد افزود: جامعه امروز که تعابیر مختلفی همچون جامعه پستمدرن، جامعه شبکهای، عصر جهانیشدن و مدرنیته سیال از آن میشود، جامعهای است به سرعت در حال حرکت بوده و لحظه به لحظه در حال تحول است و این سرعت، ارزشهای اخلاقی، اجتماعی و خانوادگی را برای برخی افراد بیارزش کرده است.
وی تصریح کرد: در جامعه جدید هویت 40 تکهای برای افراد به وجود میآید، به این معنا که فرد از جهانهای مختلف عناصری را دریافت کرده و در خود، درونی میکند بدون اینکه احساس نفرت از آنها داشته باشد، به طور مثال در حالی که گناه کبیره مرتکب میشود، نماز هم میخواند و یا در حالی که بیحجاب است، دعا هم میخواند و این یعنی تیپ شخصیتی افراد در چنین جامعهای متفاوت است و قابل تشخیص نیست.
رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده با اشاره به شعار جامعه مدرنیته سیال این مطلب را تداعی می کند که «در لحظه زندگی کن و به فکر آینده نباش» اظهار کرد: این شعار در مبانی دینی اشتباه است چون شخص را به گمراهی سوق میدهد.