کد خبر ۲۹۷۳۸ انتشار : ۲ شهریور ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۵۹
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم خبر داد:

افتتاح 23 پروژه در استان قم با اشتغال زایی 114 نفر در هفته دولت

محمدرضا طلایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم عنوان کرد: ۱۲ پروژه مربوط به آب و خاک، چهار پروژه مربوط به تولیدات دامی،‌ تولیدات گیاهی ۲ پروژه، صنایع کشاورزی چهار پروژه و شیلات یک پروژه را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش قم نا ، محمدرضا طلایی در مصاحبه مطبوعاتی که ظهر دوشنبه به مناسبت هفته دولت در جهاد کشاورزی استان قم برگزار شد، اظهار داشت: در هفته دولت ۲۳ پروژه با اعتبار ۱۱ میلیارد ریال در قم افتتاح می‌شود و این پروژه‌ها برای ۱۱۴ نفر اشتغال‌زایی می‌کنند.

وی به برخی پروژه‌ها شاخص اشاره کرد و افزود: یک پروژه آبیاری قطره‌ای در مزرعه حضرت معصومه(س) روز یکشنبه با حضور استاندار قم افتتاح شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم عنوان کرد: ۱۲ پروژه مربوط به آب و خاک، چهار پروژه مربوط به تولیدات دامی،‌ تولیدات گیاهی ۲ پروژه، صنایع کشاورزی چهار پروژه و شیلات یک پروژه را به خود اختصاص داده‌اند.

وی با اشاره به ارائه تسهیلات به کشاورزان عنوان کرد: محدودیت‌هایی در ارائه تسهیلات به کشاورزان وجود دارد و امید داریم با تخصیص ۲۵ درصدی منابع در بخش کشاورزی بتوانیم به کشاورزان خدماتی ارائه دهیم.

طلایی تصریح کرد: برنامه چهار ساله‌ای را تنظیم کرده‌ایم که در آن اصلاح الگوی مصرف و روش آبیاری درست را داشته باشیم تا بتوانیم در جهت مصرف بهینه آب قدمی برداریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم یادآور شد: ما در جهاد کشاورزی وظیفه داریم امنیت غذایی را در استان تأمین کنیم و تولید سالم و ارگانیک داشته باشیم.

وی با بیان این که استان قم در کشاورزی ظرفیت بسیار خوبی دارد، اظهار کرد: استان قم محصولات زراعی شامل جو، پنبه و یونجه و محصولات باغی شامل پسته و انار دارد و در این میان پسته در اولویت قرار دارد و به دلیل گل دهی دیرهنگامش محصولات پسته در قم سرمازده نمی‌شوند یا بسیار کم این اتفاق می‌افتد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم عنوان کرد: انار از دیرباز در قم بوده و در بسیاری از مناطق این میوه اولویت صادراتی دارد.

وی با اشاره به بخش دام و طیور بیان کرد: دام شغلی است که از دیرباز در قم بوده و این استان ظرفیت زیادی در این بخش دارد به طوری که بیش از پنج درصد گوشت کشور در استان قم تولید می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم افزود: واحدهای صنعتی و دامداران بسیار خوبی در استان قم وجود دارد و در زمینه تولید مرغ گوشتی و تخم‌گذار شرایط مناسبی داریم به طوری که هفت تا هشت درصد تخم مرغ کشور در استان قم تولید می‌شود.

وی ابراز کرد: امروزه شرایط دنیا به‌گونه‌ای است که برای داشتن تولید مناسب باید هزینه‌های تولید کاهش یابد و زنجیره‌های تولید را باید افزایش دهیم.

طلایی عنوان داشت: تولید، بسته‌بندی و کشتار و صادرات بصورت متمرکز در یک واحد صنعتی موجب می‌شود دست دلالان کوتاه شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به چالش آب در کشاورزی عنوان کرد: آب معضل اصلی در تولیدات است و نیاز است مصرف بهینه داشته باشیم و قدر آب را بدانیم.

وی با بیان این که در اصلاح الگوی کشت در استان قم اتفاق خوبی افتاده، ابراز داشت: ۹ تا ۱۰ هزار هکتار از اراضی استان کشت اقتصادی ندارند و باید از کشت خارج شوند و تدابیر دیگری برای آن اندیشیده شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم اظهار کرد: در سال جاری ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین کشاورزی از گردانه تولید خارج کردیم.

وی عنوان کرد: کشت گل محمدی در استان قم ظرفیت بسیار خوبی است و برای کشت هزار هکتار گل محمدی در قم برنامه‌ریزی شده است.

طلایی در این زمینه با اشاره به مزایای کشت گل محمدی ادامه داد: کشت گل محمدی آب کمتری نیاز دارد و برای کشاورزان درآمد بیشتری دارد.

وی با اشاره به لزوم بهینه‌سازی مصرف آب، افزود: کشاورزان برای آبیاری مزارع خود نیاز به کمک دولت دارند. دولت در سال ۹۱، یک میلیارد و نیم، سال ۹۲ حدود ۲ میلیارد تومان و در سال ۹۳ چهار میلیارد تومان به بخش آب در کشاورزی کمک کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم ادامه داد: در سال جاری دولت ۲۳ میلیارد تومان اعتبار در بخش آب به استان قم تخصیص داده است.

طلایی اظهار کرد: نزدیک به سه هزار هکتار از اراضی قم در سال جاری تحت آبیاری میکرو قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: همچنین در کشت بهاره سال جاری ۴۰۰ هکتار از اراضی ذرت و صیفی به روش میکرو آبیاری شد.

منبع : مهر

شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com