کد خبر ۲۹۲۰۳ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۳۳
حکایت خیابان های باریک قم؛

اضافه شدن سالانه 40 هزار خودروی شخصی به شهر قم

سید محمد حسین دهناد مدیر مرکز مدیریت هوشمند ترافیک شهرداری قم اظهار داشت:سالانه 40 هزار خودرو شخصی به خیابان های باریک شهر قم اضافه می شود که این موضوع با شرایط فعلی خیابان های شهر و حجم ترافیک بالا خبر چندان خوشایندی نخواهد بود.

به گزارش قم نا به نقل از قم فردا ، سالانه در ایران بیش از یک میلیون خودرو سورای تولید می شود و همین موضوع ایران را در رده سیزدهم بزرگترین تولید کنندگان خودروی جهان قرار داده است.

اما اگر بخواهیم ریزتر به این موضوع نگاه کنیم باید بررسی ها را حول آمار دیگری قرار دهیم،به عنوان نمونه در شهر قم که جمعیتی بیش از یک میلیون نفری دارد سالانه 40 هزار خودرو شخصی به خیابان های شهر اضافه می شود که این مسئله با شرایط فعلی خیابان های شهر خبر چندان مناسبی نیست،این موضوع را سید محمد حسین دهناد مدیر مرکز مدیریت هوشمند ترافیک شهرداری قم مطرح کرده است.

مدیر مرکز مدیریت هوشمند ترافیک شهرداری قم طی اعلام این خبر می گوید: قم نسبتا از شهرهای متراکم است و سالانه 40 هزار خودروی شخصی به قم اضافه می‌شود و 73 درصد خانوارهای قمی بیشتر از گذشته صاحب خودروی شخصی شده‌اند.

به دنبال افزایش حجم خودروها شاهد ایجاد ترافیک های سنگینی در داخل شهر ها  هستیم و شهر قم نیز از موضوع مستثنی نبوده، بسیاری از شهروندان از افزایش حجم ترافیک گلایه دارند و این موضوع را مطرح می کنند که سالهاست خیابان های قم به همین وضعیت باقی مانده اند و فقط برحجم خودروها افزوده می شود و عرض خیابان ها هیچ تغییری نمی کند.

این اظهارات کاملا واقع بینانه است زیرا بسیاری از خیابان های اصلی شهر قم از سال های دور احداث شده اند و آن زمان برای تعداد اندکی خودرو طراحی شده بودند اما امروزه که تقریبا هر خانواده ای برای خود خوردو شخصی دارد مطمئنا چنین خیابان های حجم تردد این همه خودرو را پاسخگو نخواهد بود.

از سوی دیگر، برای حل معضل ترافیک در شهر ها راه کارهایی وجود دارد، در کشورهای توسعه یافته حل مشکل ترافیک چندان برایشان سخت نبوده و با مورد توجه قرار دادن حمل و نقل عمومی تا حد بسیار زیادی معضل ترافیک را حل کرده اند و با ایجاد مترو و منوریل خدمات فراوانی را به شهروندان خود و همچنین در راستای کاهش ترافیک جاده های درون شهری قدم های مثبتی برداشته اند.

اگرچه در کشور ایران طی سال های اخیر شهر های بزرگی مانند تهران تحولات عظیمی را در این راستا تجربه کرده اند و راه اندازی ایستگاه های متعدد مترو و خطوط اتوبوس های سریع السیر از جمله همین پیشرفت ها است از همین روز طی بررسی ها و آمارهای اعلام شده در شهری مانند تهران استفاده از حمل و نقل عمومی در حدود 50 درصد است که آماری نسبتا مناسب را به رخ می کشد.

اما شهری مانند قم هنوز در این زمینه ضعف های فراوانی دارد،داشتن خیابان های کم عرض تنها گوشه ای از دردهای یک شهر میلیونی است، مدیر مرکز مدیریت هوشمند ترافیک شهرداری قم می گوید: به ازای هر 3600 نفر در قم یک دستگاه اتوبوس وجود دارد و همه این مسائل موجب شده که خدمات‌رسانی این سازمان تنها 20 درصد از حجم جمعیت باشد.

البته شهردار قم طی روزهای اخیر از راه اندازی 5 خط جدید اتوبوس تندرو در شهر قم با هزینه ای بالغ بر 80 میلیارد ریال در قالب تهاتر و وام بانکی خبر داده،همچنین وی به دنبال این خبر، خریداری 35 دستگاه اتوبوس برای خطوط جدید اتوبوس تندرو را نیز مطرح کرده است،شاید بتوان گفت با پیشروری این روند حمل و نقل عمومی در قم بتواند جان تازه ای به خود بگیرد.

از طرف دیگر، شاید اعمال محدودیت ها برای خودروهای شخصی و در عین حال جذابیت بخشیدن به حمل و نقل عمومی راه کار مناسبی باشد تا در راستای کاهش ترافیک قدم های مثبتی برداشته شود،در حال حاضر قم دارای دو پروژه ملی مترو و منوریل در زمینه حمل و نقل عمومی  است که هر دو از پروژه هایی هستند که صدای مردم را درآورده اند و به دنبال همین موضوعات نیز مسئولان مردم را تنها به وعده هایی دلخوش می کنند و تنها راه پیشرفت این پروژه ها را مبنی بر تامین اعتبار می دانند.

به هر حال فصل تابستان روزها و ماه های پایانی خود را سپری می کند و با آغاز به کار مدارس مانند سال های گذشته خیابان های قم ترافیک با حج بسیاری بالایی را در ساعات پر تردد تجربه خواهد کرد،اگر ورود خودروهای شخصی به خیابان ها همچنان ادامه داشته باشد و مردم عادت تک سرنشینی را کنار نگذارند  رسیدن به نتیجه ی مطلوب کار بسیار سختی خواهد بود و این مسئله همکاری مردم در استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی را ضروری می کند و البته در این بین دستگاه های اجرایی باید نقش سازنده ای را ایفا کنند تا حجم ورود خودروهای شخصی به عنوان یک فرصت و نه تهدید در نظر گرفته شود.

شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com