به گزارش قم نا ، محمدابراهیم فقیه زاده، رئیس جهاد دانشگاهی قم ظهر امروز 15 مرداد در دیدار با آیتالله جواد فاضل لنکرانی با بیان اینکه 16 مردادماه امسال مصادف با سی و پنجمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی است تاکید کرد: امروز جهاد به شجره طیبهای تبدیل شده و برکات و خیرات زیادی برای جامعه به ارمغان آورده است.
وی به خدمات علمی، آموزشی و پژوهشی جهاد اشاره و عنوان کرد: یکی از کارهای علمی ما ورود به عرصه سلول درمانی است که برای اولین بار فرزندان جهادگر در قم، توانستند در اواخر سال گذشته زانوی فردی را که دچار مشکل غضروف شده و توان حرکتی نداشت ترمیم و اصلاح کنند.
فقیه زاده بیان کرد: این موفقیت میتواند سرآغاز یک فصل بسیار روشن در زمینه کشت سلولهای بنیادی و درمان بیماریهای جسمی در ایران و به خصوص استان مقدس قم باشد و بیماران را از مراجعه به خارج کشور و استانهای دیگری بی نیاز کند.
رئیس جهاد دانشگاهی استان قم اظهارکرد: در حوزه درمان ناباروری هم، جهاد دانشگاهی استان قم با استفاده از تکنیکهای بسیار موثرتر توانسته است به موفقیتهای چشمگیری دست پیدا کند که پذیرایی درمانی از 400 زوج از کشورهای مختلف از جمله عراق و افغانستان شاهد بر این مدعی است.
وی فعالیت علمی در زمینه درمان ناباروری مبتنی بر رعایت فتاوای شرعی را از جمله کارهای بارز برشمرد و تاکید کرد: در مرکز درمان ناباروری از پرداختن به مسایل اختلافی در فتاوای فقهی پرهیز شده و تمام کارها مبتنی بر فتاوای قطعی مراجع معظم صورت میگیرد.
رییس جهاد دانشگاهی استان قم، تصریح کرد: از جمله بخشهای جهاد دانشگاهی استان قم، میتوان به دانشگاه علمی کاربردی جهاد با بیش از 1000 دانشجو اشاره کرد؛ همچنین در بخش آموزش نیز، آموزشهای مختلف برای اقشار مردم از جمله در رشتههای کامپیوتر و زبان و.. در نظر گرفته شده است.
همچنین در این دیدار، سیدرضا طباطبایی، معاون پژوهش جهاد دانشگاهی قم نیز با اشاره به توانمندیهای بومی استان قم و جهاد قم در زمینه کشت سلولهای بنیادی گفت: امروزه کشورهای توسعه یافته جهان سرمایه گذاری عظیمی در زمینه تحقیقات سلولهای بنیادی دارند و کشوری مثل ژاپن در برنامه آتی خود بیش از 40 درصد درآمد خود را از فروش محصولات این چنینی از جمله اندامهای حاصل از کشت سلولهای بنیادین، خواهد داشت.
وی افزود: خوشبختانه جهاد دانشگاهی استان قم در این زمینه تحقیقات دو سالهای را انجام داد که سرانجام آن، موفقیت چنین طرحی بود که در آن از طریق کشت سلولهای بنیادین موفق به ترمیم و بازسازی غضروف پا شدیم.
فقیه زاده اظهارکرد: در حوزه درمان ناباروری نیزمرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی به عنوان اولین مرکز درمانی تمام فعالیتهای درمانی و پژوهشی خود را با ارتباط موثر با دفاتر مراجع عظام تقلید و کاملا مطابق با فتاوی علمای دین انجام می دهد؛ در حوزه درمان ناباروری اختلافات عمیق در حوزه مسایل فقهی در بین ادیان و فرق اسلامی وجود دارد که به ورود به مباحثی چون درمان سلولی این مباحث گستره جدید یافته است.
در ادامه سید رضا طباطبایی معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی گفت: درمان سلولی آخرین دستاورد بشر در عرصه درمان است؛ وقتی این مساله در قالب نیاز تعریف می شود در تمام حوزه های فرهنگی و اقتصادی و... می گنجد؛ اتفاقی که در حال رخ دادن است این است که کشورهای مختلف وارد این عرصه می شود و کشورهایی چون ژاپن برای سالهای آینده، 40درصد بودجه خود را از این طریق کسب خواهند کرد.
طباطبایی بیان کرد: اعقتاد داریم که در دنیای آینده، جنگ در حوزه سلول های بنیادی است؛ اگر این حوزه را ساماندهی نکنیم بعدا مشکلات بسیاری ایجاد می شود؛ در این راستا پس از رایزنیهایی که انجام دادیم مقرر شد که دبیرخانه سلولهای بنیادی در قم ایجاد شود زیرا زیرساختهای فقهی آن باید با تعامل حوزه تامین شود؛ جایگاه این بحث، در استان قم است و امیدواریم بزرگان در قم از ایجاد این مرکز در قم حمایت کنند.
وی گفت: امیدواریم بتوانیم این دبیرخانه را با مشارکت مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در این مرکز راه اندازی کنیم تا بتوانیم به بهترین شکل به مباحث جدید و مستحدثهای که در این بخش پیش روی دانشمندان است پاسخ دهیم.
منبع : ایکنا