کد خبر ۲۹۰۱۰ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۰۱
رئیس مجتمع آموزش عالی علوم و مطالعات اسلامی مطرح کرد

علاقمندی اهل‌سنت به شرکت در بستر تقریبی

رئیس مجتمع آموزش عالی علوم و مطالعات اسلامی به علاقمندی اهل سنت به شرکت در بستر تقریبی اشاره کرد و گفت: گذشته برخی اهل سنت متعصب افغانستان حاضر نبودند دخترانشان را به دانشگاه المصطفی بفرستند ولی امروزه دختران اهل سنت هم برای ثبت‌نام به دانشگاه مراجعه می‌کنند.

به گزارش قم نا به نقل از مرکز اطلاع رسانی جامعةالمصطفی، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی محامی در کمیسیون ارتباط با اهل سنت اجلاسیه المصطفی در سخنانی، برخی از اصول ذکرشده در سند المصطفی درباره تعامل با اهل سنت را تشریح کرد.

وی با اشاره به اصول و سیاست‌های ذکرشده در سند المصطفی درباره تعامل با اهل سنت بیان کرد: برخی از این اصول شامل پرهیز از برخوردهای دوگانه، پرهیز از شیعه‌سازی، پذیرش از اهل سنت و شیعه کاملاً معتدل با هدف تقریبی، به‌کارگیری اهل سنت در کارهای مختلف مانند تدریس و عضویت در هیئت علمی، تأکید بر مسائل مشترک و تبیین مسائل به صورت مقارن، ارائه مسائل مختلف‌فیه براساس مذاهب اهل سنت و مقارن، ایجاد محیط اهل سنتی با شاخصه‌های آنان، تقویت نگاه بین‌المللی و توجه به نیازهای جهان اسلام، توجه به تفاوت‌های مذهبی، ملیتی و فرهنگی، تأکید بر قرآن، سنت نبوی و اهل‌بیت(علیهم‌السلام) به عنوان محورهای وحدت آفرین است.

رئیس مجتمع آموزش عالی علوم و مطالعات اسلامی با اشاره به علاقمندی اهل سنت به شرکت در بستر تقریبی گفت: برای نمونه، در افغانستان، برخی از اهل سنت متعصب، حاضر نبودند دخترانشان را به دانشگاه المصطفی بفرستند ولی امروزه دختران اهل سنت هم برای ثبت نام به دانشگاه مراجعه می‌کنند.

وی تصریح کرد: مدرسه اهل سنت جامعة‌المصطفی، یکی دیگر از تجربه‌های موجود در این زمینه است.

آیت‌الله اعرافی هم در این بخش طی سخنانی گفت: چند ماه پیش سند فعالیت‌های قرآنی المصطفی به تصویب رسید. براساس این، مصوب شد که فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه‌ها، کالج‌ها و مدارس المصطفی انجام شود. پس هر فعالیت قرآنی در حوزه این مراکز تعریف‌شده و جزو قلمرو ماست. کارهای قرآنی باید به گونه‌ای باشد که مربیان و قرآن‌پژوهان ممتاز تربیت کند.

رئیس المصطفی تربیت چنین افرادی را مأموریت ویژه نمایندگان برشمرد و اظهار کرد: درخشش قرآنی شما در کشورها، وحدت‌بخش است. افزون بر این اجازه داده شده است که حدود 10 ‌درصد ظرفیت دارالقرآن‌ها را به تربیت مربی قرآنی از خارج از المصطفی اختصاص یابد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره زبان فارسی ابراز کرد: آموزش زبان فارسی از عهده المصطفی برداشته شده و به بنیاد سعدی واگذار گشته است. کار در این عرصه که کاری حاشیه‌ای در المصطفی است بر همه نهادهای دیگر تفوق دارد. باید امتیاز زبا‌ن‌آموزی فارسی را با در نظر گرفتن رسالت آن حفظ کنیم و ارتباط با بنیاد سعدی تقویت شود.

شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com