به گزارش قم نا ، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن موسوی بروجردی پیش از ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران برگزاری کنگره بینالمللی بزرگداشت آیتالله وحید بهبهانی را مورد توجه قرار داد و با اشاره به اینکه این عالم جلیلالقدر از تاثیرگذارترین شخصیتهای شیعی بعد از قرن 12 هجری است بیان کرد: این فقیه و مجتهد والامقام تا سن 30 سالگی در حوزه علمیه اصفهان بود و سپس راهی حوزه نجف شد پس از طی کردن مدارج عالی بار دیگر به بهبهان بازگشت.
وی با بیان اینکه آیت الله وحید بهبهانی کمترین ارتباط را با حکمان زمان خود داشت و در بین مردم، حوزههای علمیه و جامعه از جایگاه والایی برخوردار بود گفت: امروز نیز همچنان مبانی علمی آیتالله وحید بهبهانی در اصول و فقه دنبال شده و این در حالی است که شخصیت این عالم فرهیخته کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
دبیر علمی کنگره بینالمللی بزرگداشت آیتالله وحید بهبهانی با اشاره به اینکه از جمله شاگردان برجسته آیتالله بهبهانی میتوان به ملا مهدی نراقی، ملا احمد نراقی، شیخ جعفر نجفی کاشفالغطاء، سید محمد مهدی طباطبایی مشهور به بحرالعلوم، ابوعلی حائری، سید محمد جواد عاملی و... اشاره کرد و افزود: شاگردان آیتالله بهبهانی در بلاد شیعه منشا خیرات بسیاری بودهاند.
وی با اشاره به اینکه کنگره بزرگداشت آیتالله وحید بهبهانی از فردا و به همت عتبه حسینی و مرکز دارالتراث نجف اشرف برگزار میشود گفت: در این کنگره مراجع تقلید، علمای برجسته ایران و عراق و جمعی از فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی حضور خواهند داشت.
موسوی بروجردی سخنرانان مراسم افتتاحیه را حجت الاسلام والمسلمین عبدالمهدی کربلایی تولیت عتبه حسینی ، حجتالاسلام والمسلمین سید علاءالدین موسوی رئیس دیوان وقف شیعه عراق و آیتالله حسینی بوشهری مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور دانست و اضافه کرد: همچنین در این مراسم از 27 جلد کتاب در خصوص آیتالله وحید بهبهانی رونمایی میشود.
وی برگزاری پنلهای تخصصی در خصوص ابعاد شخصیتی و آثار آیتالله وحید بهبهانی را از دیگر بخشهای این کنگره عنوان کرد و گفت: در مراسم اختتامیه نیز گزارشی از پنلهای تخصصی ارائه خواهد شد.
دبیر علمی کنگره بینالمللی بزرگداشت آیتالله وحید بهبهانی از ارائه 200 مقاله به دبیرخانه این کنگره خبر داد و اضافه کرد: اغلب این مقالات به زبانهای فارسی و عربی بوده است و دارالتراث نجف اشرف بررسی و داوری مقالات را عهدهدار بوده است.
منبع : فارس