به گزارش قم نا ، سیدرضا طباطبایی با اشاره به فعالیتهای پژوهشی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: شاهد رویدادهای خوبی در عرصه سلولهای بنیادی بودیم و سال گذشته نخستین تزریق در زمینه ترمیم آسیبهای غضروفی در حوزه انسانی انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: در این شیوه که برای نخستین بار در کشور انجام شد، سلولهای مزانشیم گرفته شده از بافت چربی مورد استفاده قرار گرفت و برای ترمیم آسیبهای زانو به بیماران منتقل شد.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی قم با اشاره به وضعیت بیماری که تزریق سلولهای مزانشیم چربی در وی انجام شده است، گفت: پس از گذشت 6 ماه از این اقدام، وضعیت بیمار مناسب بوده و دامنه حرکتی او گسترده شده است.
وی خاطرنشان کرد: راهاندازی مجموعهای با عنوان سلول درمانی یکی از فعالیتهای آینده جهاد دانشگاهی است تا تحقیقات در عرصه جانوری را وارد عرصه انسانی کنیم و لازم است مسئولان در ارائه مجوزها در این زمینه کمک کنند تا مشکلات برطرف شود.
طباطبایی عنوان کرد: ساختار آییننامهای مناسبی در زمینه بحثهای سلول درمانی در کشور نداریم، ولی ظرفیت خوبی بر اساس تحقیقات محققان جهاد دانشگاهی قم فراهم شده است.
وی با بیان اینکه با دریافت مجوز دو گروه پژوهشی به عنوان جهاد دانشگاهی ثبت شده است گفت: یکی از این گروهها در زمینه سلامت باروری و یکی دیگر از این گروهها در زمینه سلولهای بنیادی مزانشیم است، البته جذب هیئت علمی در این دو حوزه به پیشرفت در این عرصهها کمک میکند.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی قم خاطرنشان کرد: در نظر داریم فعالیتهای گذشته جهاد دانشگاهی را در ساختار نظاممند سازماندهی کنیم و این ساماندهی برای ما حائز اهمیت است و به این وسیله میتوانیم نیروهایی که در مجموعه فعالیت داشتند به هیئت علمی تبدیل شوند تا بتوانیم از آنها استفاده کنیم.
وی با اشاره به افزایش تعداد مراجعهکنندگان به مرکز درمان ناباروری گفت: با توجه به این امر بحث توسعه فیزیکی فضاها در دستور کار است که امیدواریم محقق شود، بنابراین تا پایان سال طرح توسعه فیزیکی اجرا میشود.
طباطبایی با بیان اینکه شبکه از راه دور مجموعه جهاد دانشگاهی در دنیا کمنظیر است، خاطرنشان کرد: درمان ناباروری به دلیل نتایج و عوارض به کنترل نیاز دارد تا چرخه درمان بیماران طی شود، بنابراین شبکه از راه دور در دستور کار قرار گرفت.
منبع : فارس