به گزارش قم نا ، حجتالاسلام مجتبی کلباسی با اشاره به ارائه رشتههای تخصصی در حوزه اظهار کرد: یکی از اقداماتی که همواره مد نظر بزرگان از جمله رهبر معظم انقلاب اسلامی و مراجع تقلید بوده، این است که طلاب علاوه بر فقه و اصول و دانشهای رایج، در رشتههای مختلف دیگر نیز متخصص شوند.
وی خاطرنشان کرد: امروز به تخصص در تفسیر، حدیث، اخلاق و مسائل علوم تربیتی و تاریخ و دهها رشته دیگر نیازمند هستیم و معارف دین به تنهایی پاسخگوی معارف احکام نیست.
مدیر مراکز تخصصی حوزه با بیان اینکه مسائل اعتقادی مهمتر از مسائل فرعی هستند، گفت: لازم است در حوزههای علمیه افرادی پرورش پیدا کنند تا بتوانند از مسائل عقیدتی به خوبی دفاع کرده و به جز مسائل عملی در بستر احکام شرعی بتوانند در زمینههای مورد نیاز حرکت کنند.
وی خاطرنشان کرد: این حرکت پیش از این نیز در حوزهها وجود داشت و حوزه در عین حالی که بدنه اصلی فقه و اصول بود، در رشتههای تفسیر، کلام و حتی در برخی از رشتههای هنری و ریاضی متخصصانی تربیت میکرد.
کلباسی با اشاره به فعالیت مراکز تخصصی حوزه از دو دهه گذشته گفت: اکنون این مراکز تقریبا با نزدیک 40 رشته و گرایش در شهرهای مختلف و استانهایی که زمینه وجود داشته، فعالیت میکند.
وی خاطرنشان کرد: اکنون در 14 استان در زمینه رشتههای تخصصی آموزش داده میشود که شهرهای اصفهان، شیراز، یزد، مشهد، ساری، تهران، قزوین و تبریز و... از جمله شهرهای دارای رشتههای تخصصی است.
مدیر مراکز تخصصی حوزه با بیان اینکه اکنون حدود 4 هزار نفر در سطح کشور مشغول تحصیل هستند، تصریح کرد: رشتههای پیشنهاد شده وجود دارد تا به مجموعه رشتههای موجود اضافه شود که در این زمینه 10 رشته پیشنهادی جدید وجود دارد که باید راهاندازی شود.
وی یادآور شد: اکنون 6 رشته مانند کلام، تفسیر، شیعهشناسی و اخلاق در سطح چهار فعال هستند که برخی از آنها دارای چند گرایش است.
منبع : فارس