به گزارش قم نا ، سید محمدتقی سجادی در جلسه هماهنگی مدیریت بحران که ظهر امروز در سالن امام جواد (ع) استانداری قم برگزار شد، با اشاره به اینکه وقوع جریانات سیلابی جزئی از نظم طبیعی است، اظهار داشت: وقوع یک سیل و تأثیرات مثبت آن بسیار اثرات پایدار و خوبی بر محیطزیست مناطقی چون استان قم دارد.
مدیرکل منابع طبیعی استان قم با اشاره به اینکه اثرات مشکلاتی را که ما در طبیعت ایجاد میکنیم در زندگی خودمان میبینیم، افزود: بحرانهایی که از آن صحبت میشود، میتواند هم تهدید باشد و هم فرصت؛ هنر ما این است که از فرصتها استفاده کنیم و تهدیدها را مهار کنیم.
وی با اشاره به اینکه مدیریت منابع خاک، منابع آب و همچنین مدیریت حوزه منابع طبیعی زیرنظر ادارهکل منابع طبیعی است، تأکید کرد: منابع طبیعی باید علاوه بر حوزه شهر یک میلیون هکتار از گستره استان که گستره وسیعی است و چالشهای بسیاری دارد را تحت کنترل خود داشته باشد.
سجادی با اشاره به اینکه دستاندازیهایی که بعضاً در این مناطق صورت میگیرد را باید مدنظر داشته باشیم، گفت: در 7 سال گذشته 30 درصد کاهش بارندگی و در سال گذشته 50 درصد کاهش بارندگی داشتهایم.
مدیرکل منابع طبیعی استان قم با اشاره به اینکه برنامههای آبخیزداری راهحلی برای این کمبود خسارات این کاهش بارندگی است، تصریح کرد: توسعه برنامههای آبخیزداری علیرغم کاهش شدید بارندگی میتواند تأثیر خود را در ذخیره بارندگی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه بیش از 85 استخر در منطقه خاوه برای ذخیره باران احداث شده است، تأکید کرد: که این استخرها میتواند بر رژیم آبی کهک و فورد و بسیار تأثیرگذار باشد.
سجادی با اشاره به اینکه در استان قم با توجه به اینکه رژیم بارندگی در مدت کوتاه و با شدت اتفاق میافتد، افزود: احتمال وقوع سیل در قم زیاد است که البته میتواند فواید بسیاری چون آبرسانی به دشتهای حاصل خیر را داشته باشد.
منبع : تسنیم