به گزارش قم نا ، محمد روحانی با اشاره به کتاب درآمدی بر شاخصهای بانکداری اسلامی اظهار کرد: فصل اول کتاب به شاخص عدالتمحوری در بانکداری اسلامی میپردازد و مبانی نظری آن را تبیین میکند و اصول و شاخصهای عدالت در بانکداری اسلامی در آن مطرح میشود.
وی خاطرنشان کرد: فصل دوم شاخص قرضالحسنه در بانکداری اسلامی است که ضمن اشاره به کلیات مانند مفهوم قرضالحسنه و قرض الحسنه در نگاه آیات و روایات، به قرضالحسنه و بانکداری اسلامی به طور کامل میپردازد و به سوال مهمی مانند اینکه آیا قرضالحسنه وظیفه بانکداری اسلامی بوده، اشاره و پاسخ میدهد.
مدیر تدوین و چاپ انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به کتاب درآمدی بر شاخصهای بانکداری اسلامی گفت: مباحث دیگری مانند لزوم هماهنگی بانکداری اسلامی با اهداف نظام اقتصادی اسلامی، تجهیز منابع و سیستم بانکداری بدون ربا و روشهای تخصیص منابع در قانون عملیات بانکی بدون ربا مطرح میشود.
وی یادآور شد: در این کتاب سعی شده با چهار مطلب مرتبط با بانکداری اسلامی به کشف شاخصهای حذف ربا، تحقق عدالت و قرضالحسنه به عنوان نمادی از ایفای مسئولیت اجتماعی پرداخته شود، این کار توسط جمعی از فضلا در حوزه انجام شده و زیر نظر پرویز داوودی معاون اسبق ریاست جمهوری به سامان رسیده است.
روحانی تصریح کرد: این کتاب دارای ویژگیهای مهمی است و به بانکداری اسلامی به طور کامل میپردازد و به واکنش گروهی از روشنفکران مسلمان به نقش بانک به عنوان واسطه مالی در فضای اقتصادی تلقی شده پرداخته است.
وی با بیان اینکه زمینههای موجود در بانکداری اسلامی و مشکلاتی که در زمینه رسیدن به چارچوب شرعی بانکداری بوده، مورد تحقیق قرار گرفته است، گفت: مجموعه کنونی برای شاخص حذف ربا، تحقق عدالت و قرضالحسنه آماده عرضه به بازار است.
کتاب درآمدی بر شاخصهای بانکداری اسلامی از سوی حجتالاسلام محمد جواد محققنیا در 364 صفحه تالیف شده و با تیراژ هزار عدد و قیمت 15 هزار تومان در آیندهای نزدیک به همت انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) وارد بازار نشر میشود.
منبع : فارس