به گزارش قم نا ، حجتالاسلام و مسلمین ناصر رفیعی که در بیت مرحوم آیتالله بروجردی سخن می گفت، با اشاره به ریشه های اخلاص اظهار داشت: داشتن علم یکی از ریشه های اخلاص است و انسانی که عالم باشد، مخلص خواهد بود، به عنوان مثال صاحب جواهر کتاب مشهورش را در سی سال به نگارش درآورد و مخلصانه انگیزه ای برای چاپ آن نداشت، اما به خاطر اخلاص نویسنده کتاب جواهر بر دیگر شرح های شرائع غالب شد و آیت الله بهجت 40 سال این کتاب را در درس خارج خود تدریس می کرد.
وی تصریح کرد: هر چه دانش انسان بالاتر برود، اخلاص او هم بیشتر می شود، همچنین با بالارفتن یقین انسان هم اخلاص او بیشتر خواهد شد، البته یقین درجه ای بالاتر از ایمان می باشد.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به ضرورت اتکا به خداوند گفت: یکی از ریشه های اخلاص این است که انسان امیدش به دست مردم نباشد، بزرگان حوزه همچون آیت الله بروجردی مناعت طبع داشتند. انسان برای رسیدن به اخلاص نباید تکیه گاهش مردم باشند، نه اینکه به مردم مراجعه نکند، بلکه حل مشکلات را در دست مردم نداند.
رفیعی داشتن علم، یقین و تکیه نکردن به مردم را از ریشه های اخلاص دانست و افزود: یکی از علائم وجود اخلاص در انسان این است که مدح و ذم مردم برای او یکسان باشد. انسان نباید از سرزنش سرزنش کنندگان هراسی داشته باشد، البته هر کسی دوست دارد که از او تعریف شود، اما نباید مدح و ذم در انسان ها به خصوص در مسئولان تاثیر بگذارد.
وی تصریح کرد: آدم مخلص کسی است که مدح و ذم بر روی او تاثیری نداشته باشد، در زمینه انفاق البته توصیه شده که به صورت آشکار باشد، اما اگر به صورت مخفی انفاق صورت بگیرد، تاثیرش بیشتر خواهد بود.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به نشانه های اخلاص بیان کرد: یکی از نشانه های اخلاص اجتناب از حرمت های الهی است، یک چیزهایی به خاطر انتساب به خداوند جایگاه بالایی پیدا می کند، عملی مثل روزه را خداوند خودش می گوید که جزایش را می دهد. اگر کاری با اخلاص باشد، ماندگار می شود، با وجود کتاب های ادعیه زیاد، اما کتاب مفاتیح الجنان ماندگار شد.
وی تصریح کرد: اخلاص صفت ارزشمندی است و باید این صفت را از خداوند درخواست کنیم، در پرتو روزه می توان این صفت برتر را کسب کرد.
منبع : تسنیم