به گزارش قم نا ، سید رحمان دانیالی روز چهارشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته محیط زیست برگزار شد، در سخنانی اظهار داشت: حفظ و حراست از محیط زیست نیازمند عزم جدی همه مردم و مسوولان است که این مهم قطعا با فرهنگ سازی، ایجاد حساسیت عمومی و آگاهی بخشی به آحاد جامعه امکان پذیر است.
وی در ادامه افزود: تعمیق فرهنگ زیست محیطی در جامعه از مهمترین اقداماتی است که باید در راستای حفاظت از این امانت و موهبت الهی مورد توجه قرار دهیم که در این راستا و در جهت اطلاع رسانی و تنویر افکار عمومی رسانه ها نقش بسیار مهم و موثری ایفا می نمایند.
وی با بیان اینکه استان قم کمتر از یک درصد مساحت کل کشور را داشته و با دارا بودن بیش از 2 هزار و 500 واحد صنعتی، یکی از متراکم ترین شهرهای صنعتی کشور است، اظهار داشت: متاسفانه بسیاری از مشکلات زیست محیطی امروز قم، متاثر از غفلت ها و اقدامات نادرست در حوزه های مختلف در گذشته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به رشد فزاینده جمعیت و مهاجرت در استان قم، برداشت از آب های زیرزمینی و حفر چاههای متعدد نسبت به گذشته را بیش از 9 برابر عنوان کرد و افزود: احداث سدهای غیراصولی بدون توجه به پایین دست حوزه های آبریز و برداشت های غیرمجاز از آب های زیرزمینی، در کنار کاهش شدید بارندگی در چند سال اخیر، بحران خشکسالی در استان را بوجود آورده است.
وی خشکسالی های گسترده در دشت های شرقی استان قم و عدم تامین حقابه های زیست محیطی تالابها و رودخانه های استان را از مهمترین علل بروز پدیده گرد و غبار و ریزگردها در قم و استانهای همجوار دانست و گفت: هوای قم در حال حاضر از حیث وجود ریزگردها و گرد و غبار در شرایط نامطلوبی است و اگرچه شدت این ریزگردها در قم به صورت مقطعی است، اما این چالش جدی که سلامت عمومی جامعه را به خطر انداخته است، باید به صورت ریشه ای برطرف شود.
دانیالی ضرورت احداث تصفیه خانه فاضلاب در شهرک ها و نواحی صنعتی استان را مورد توجه قرار داد و گفت: در حال حاضر علی رغم تمام پیگیری ها همچنان یک شهرک صنعتی فعال در استان دارای تصفیه خانه است و دیگر شهرک ها از این امکانات برخوردار نیستند که این مساله باید با همکاری نهادهای ذیربط از جمله سازمان صنعت، معدن و تجارت و شرکت شهرکهای صنعتی هرچه زودتر برطرف شود.
وی با بیان اینکه در شهر قم روزانه 700 تن پسماند تولید می شود، از انجام کارهای مطالعاتی برای مدیریت و ساماندهی هرچه بهتر پسماندهای خانگی، صنعتی، کشاورزی و بیمارستانی با همکاری و همفکری سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم خبر داد و گفت: در حال حاضر سه ایستگاه سنجش آلودگی هوا در شهر قم فعال هستند و امیدواریم با افزایش اعتبارات بتوانیم ضمن افزایش ایستگاهها به منظور سنجش بهینه فاکتورهای آلاینده زیست محیطی، برنامه ریزی مدون و مناسبتری در این خصوص داشته باشیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به ظرفیت گسترده محیط زیست طبیعی و تنوع گونه های گیاهی و جانوری در استان قم، تصریح کرد: با توجه به وجود 34 درصد از گونه های پستانداران، 32 درصد از گونه های پرندگان، 6 درصد از گونه های ماهی های آب شیرین، 2 درصد از از گونه های دوزیستان، 21 درصد از گونه های خزندگان و 9 درصد از گونه های گیاهی کشورمان در استان قم، باید برنامه ریزی جامع و منسجم برای حفظ و حراست از این گونه های ارزشمند و زیست بوم های استان با همکاری مدیریت عالی استان داشته باشیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با الحاق مناطق شکار ممنوع استان به مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست که در دستور کار این اداره کل قرار گرفته است، وسعت مناطق حفاظت شده استان قم به بیش از 25 درصد افزایش یافته تا بتوانیم با اتکاء به این نقاط قوت گام های محکم تری برای حفظ و حراست از محیط زیست این خطه مقدس برداریم.