کد خبر ۲۷۲۴۱ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۸

از واردات بی‌رویه کالا تا عدم تمایل بانک‌ها برای سرمایه‌گذاری در قم

این موضوع که واردات بی‌رویه کالا تبدیل به رقیب جدی تولید داخل شده به همان اندازه دردناک است که بانک‌ها هم در این میان تمایلی برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید ندارند.

به گزارش قم نا ، وب سایت «قم فردا» در گزارشی نوشت:

امروز بخش تولید کشور در اغمایی نگران کننده فرو رفته است به طوری که بر اساس آمارهای اعلام شده تنها در استان قم تعداد واحد های فعال به مرز 60 تا 70 درصد می رسد و همین واحد های فعال نیز تنها از 30 تا 90 درصد ظرفیت خود برای تولیدات خود استفاده می کنند.

عدم پرداخت یارانه تولید دلیل محکم تعطیلی واحد های تولیدی

کارشناسان حوزه اقتصاد دلایل مختلفی را برای این مشکل عنوان می کنند و اعتقاد دارند یکی از دلایل بزرگی که در تعطیلی درصد زیادی از واحد های تولیدی موثر بوده عدم حمایت دولت از این واحد ها است.این کارشناسان عدم پرداخت یارانه تولید و همچنین عدم حمایت بانک ها را دلیلی محکم برای تعطیلی بیشتر واحد های تولیدی می دانند.

از سوی دیگر،استان قم نیز دارای ظرفیت های مناسب اقتصادی و همچنین زمینه های مناسب سرمایه گذاری است اما متاسفانه بخش تولید وضعیت مناسبی را تجربه نمی کند، در حال حاضر 300 تا 400 واحد های تولیدی استان قم به دلایلی از جمله نبود امکانات و تکنولوژی مناسب غیر فعال شده اند که این آماری نگران کننده برای اقتصاد استان محسوب می شود.

سهم 8درصدی تولید استان قم

به گفته سید رضا دهناد مشاور استاندار قم در امور اقتصادی، در 15 سال گذشته میانگین سهم تولید ناخالص ملی 70 درصد بوده است، سهم تولید استان در حال حاضر تنها هشت درصد است که با توجه به این شرایط شاهد این هستیم که برخی بانک‌ها اعتباراتی را که باید به مردم استان در قالب تسهیلات بدهند را به مردم دیگر استان‌ها می‌دهند.

البته بخش بزرگی که در حال حاضر نقش انکار ناپذیری را در اقتصاد کشور برعهده دارند بانک ها هستند که در استان قم از این ظرفیت بالقوه استفاده مقبولی صورت نمی گیرد.

عدم تمایل بانک ها برای سرمایه گذاری در قم

حمایت بانک ها از تولید استان موضوعی است که مسئولان اقتصادی قم نیز بر آن تاکید دارند، مجید آوری فرد مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استان قم با اشاره به اینکه بانک‌های استان نقش موثری در توسعه استان ایفا نمی‌کنند، می گوید: متاسفانه بانک‌ها پولی را که برای استان باید استفاده شود را به دیگر استان‌ها می‌دهند.

وی با بیان اینکه تیم اقتصادی استان تیم متوسطی است ادامه می دهد:راکد بودن طرح‌ها برای بانک‌ها ضرر محسوب می‌شود و باید شرکت‌های خارج از استان را تشویق به سرمایه‌گذاری در استان کنیم،متاسفانه بانک‌های تجاری عملکرد خوبی از خود نداشته‌اند که امیدواریم در آینده روند فعالیت آنها بهبود پیدا کند.

حجت الاسلام صالحی منش استاندار قم نیز بانک ها را سنگرهای جهاد در شرایط تحریم می داند و در این خصوص می گوید: لازمه تحرک اقتصادی استان همکاری همه جانبه همه بخش ها و حضور در عرصه هاي تولیدی و استفاده از ظرفیت های حداکثری در جذب سرمایه های ملی برای استان است .

با توجه به این اظهارات به نظر می رسد در استان قم سرمایه های مردم توسط بانک ها در این بخش عظیم سرمایه گذاری نمی شود و بانک ها اشتیاقی برای سرمایه گذای در بخش تولید استان ندارند، در این راستا نقش مردم نیز غیر قابل انکار است اما به نظر می رسد مردم نیز اشتیاقی به این موضوع نشان نمی دهند.

سرمایه گذاران قمی در استان های دیگر سرمایه گذاری می کنند

به طور مثال طبق یک اعلام غیر رسمی بیشترین تعداد سرمایه گذاران پروژه پدیده مشهد شهروندان و سرمایه گذاران قمی بوده اند که این آمار در نوع خود جالب و نگران کننده به نظر می رسد و نشان از این دارد که اغلب سرمایه گذاران زمینه مناسبی را برای سرمایه گذاری در استان نمی بینند.

فراهم کردن این زمینه ها، وظیفه خطیر و مهمی است که دستگاه های اجرایی و دولت سهم بزرگی در آن دارند به نظر می رسد هنوز استان قم در مسیر توسعه مناسب قرار نگرفته است و البته ریل گذاری های ناقصی انجام شده است اما در حال حاضر این تدابیر نیز پاسخگو نیست و زمینه های بهتری را می طلبد.

سودهای بانکی بالا و موتور خاموش تولید

انتقاد ها از ضعف حوزه تولید در استان قم بالا است به طوری که علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در این خصوص می گوید: سودهای بانکی نباید به گونه‌ای باشد که کمر تولید کنندگان را بشکند و باید موتور تولید در قم روشن شود و مشوق‌هایی برای جذب سرمایه‌گذار ایجاد شود و همچنین با رونق تولید اشتغال نیز ایجاد شود.

به هر حال به اذعان بسیاری از کارشناسان حمایت از تولید رمز توسعه و آبادانی قم است و با سرمایه گذاری و راه اندازی پروژه های صنعتی و استفاده از ظرفیت نیروی انسانی و دیگر ظرفیت ها می توان آینده درخشانی را برای قم رقم زد و از سوی دیگر سهم تولید استان در کشور را افزایش داد و حتی نیم نگاهی نیز به صادرات محصولات تولیدی داشت که برای محقق شدن این موضوع هماهنگی دستگاه ها و همچنین ورود هر چه سریعتر بانک ها به فعالیت های سرمایه گذاری و توسعه استان قم لازم است.

منبع : خبرآنلاین 

شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com