کد خبر ۲۶۸۷۴ انتشار : ۹ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۳۰
در گفت‌وگو با عضو شورای عالی ادیان معاونت تبلیغ حوزه مطرح شد

حضرت علی اکبر(ع) رازی سربه‌مهر

عضو شورای عالی ادیان معاونت تبلیغ حوزه با اشاره به سخن پیامبر (ص) که فرمود «من مبعوث شدم تا مکارم اخلاق را تکمیل کنم» بیان کرد: شبیه‌ترین فرد به ایشان را به شهادت رساندند و حضرت علی‌اکبر (ع) چونان رازی سر به مهر باقی ماند.

به گزارش قم نا ، حجت‌الاسلام حمیدرضا مظاهری‌سیف اظهار کرد: تعبیر معروفی وجود دارد در زمانی که امام حسین (ع) به فرزندش حضرت علی‌اکبر (ع) اذن میدان می‌داد فرمود خدایا تو شاهد باش کسی را به سوی این قوم می‌فرستم که خلقا و منطقا شبیه‌ترین مردم به پیامبر است.
وی افزود: این بسیار ارزشمند است و برداشت اولیه ما از این مطلب این است که ایشان از نظر ظاهری مثل چهره، لهجه و طرز سخن گفتن و رفتار شبیه پیامبر (ص) است در حالی که این تعبیر بسیار مهم و جدی است.

عضو شورای عالی ادیان معاونت تبلیغ مرکز مدیریت حوزه علمیه قم بیان کرد: وقتی قرآن فضایل پیامبر را بررسی می‌کند می‌فرماید تو بر یک خلق بزرگ و متعالی هستی و این خوی پیامبر واقعا ممتاز و فوق‌العاده بوده و شاید یکی از ملاک‌هایی که ایشان را برتر از سایر ائمه قرار می‌دهد همین مورد باشد.

وی ادامه داد: امام حسین (ع) در مورد حضرت علی‌اکبر (ع) از روی گزافه و اغراق سخن نمی‌گوید زیرا وی امام معصوم و صادق است و آنچه بیان می‌کند جز واقعیت نیست.

مظاهری‌سیف یادآور شد: پیامبر (ص) فرمود من مبعوث شدم تا مکارم اخلاق را تکمیل کنم، در حالی که شبیه‌ترین فرد به او را در همان انفوان جوانی به شهادت رساندند و با بی‌مهری مردم آن روزگار حضرت علی‌اکبر (ع) چونان رازی سر به مهر باقی ماند و شناخته نشد.

وی گفت: علی‌اکبر (ع) آیینه تمام نمای پیامبر (ص) است که تمام اسرار و مسائل فکری گفته شده در مورد پیامبر (ص) در مورد ایشان نیز مصداق پیدا می‌کند.

عضو شورای عالی ادیان معاونت تبلیغ مرکز مدیریت حوزه علمیه قم تصریح کرد: هر وقت سخن می‌گفت همه با شنیدن صدا و لحن سخن گفتنش یاد پیامبر می‌افتادند و منطق سخنانش شبیه‌ترین به پیامبر بود.

وی یادآور شد: همه بزرگانی که در مورد پیامبر سخن گفته‌اند ایشان را به عنوان عقل کل دانسته‌اند که در بین تمام بشریت از ابتدا تا انتها به لحاظ عقلی سرآمد بوده و خرد عظیم در وجود پیامبر (ص) بوده و پیش از آنکه دنیا از خرد الهی نهادینه در وجودش بهره‌مند شود ایشان از دنیا رفت و بشریت هیچگاه فرصت نکرد از علم، اخلاق و کمالات پیامبر و ائمه اطهار به شکل کامل استفاده کند.

مظاهری‌سیف افزود: در واقعه کربلا یاران امام حسین (ع) به علت اخلاص و ارادتشان به آن حضرت اجازه ندادند که هیچ‌ یک از خاندان امام وارد صحنه نبرد شوند اما پس از شهادت تمام یاران امام حسین (ع) نخستین کسی که از اهل بیت (ع) به میدان رزم رفت علی‌اکبر (ع) بود.

وی خاطرنشان کرد: در مورد رزم ایشان گفته‌اند که رزم بسیار شگفت‌انگیز و شایانی از خود به نمایش گذاشته و جنگی نمایان کرده است.

عضو شورای عالی ادیان معاونت تبلیغ مرکز مدیریت حوزه علمیه قم گفت: شجاعت، هوشمندی، خردمندی و دلیری از ویژگی‌های بارز حضرت علی‌اکبر (ع) بوده است.

وی ادامه داد: مجموع این خصوصیات از او جنگ‌آوری توانا و دلیر ساخته که بارها و بارها به میدان نبرد وارد شد و به سوی پدر بازگشت و دوباره به قلب دشمن زد.

مظاهری سیف بیان کرد: اینکه بدانی چگونه و در چه زمانی وارد میدان نبرد شوی و چگونه از آن خارج شده و دوباره به میدان برگردی تاکتیک و استراتژی جنگی قوی نیاز دارد که حضرت علی‌اکبر (ع) به خوبی به این موضوع آگاه بود و از آن استفاده می‌کرد.

وی با بیان اینکه ایشان خوی عظیم و خرد بی‌نهایت خود را بارها و بارها در این عرصه به منصه ظهور رساند اظهار کرد: نوع مبارزه ایشان در صحنه نبرد روی جوانان بنی‌هاشم تاثیر فراوانی داشت و جوانان با دیدن وی دل‌هایشان قوی و قدرتشان افزون می‌شد.

منبع : فارس 

شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com