به گزارش قم نا ، محسن رنجبر پیش از ظهر امروز در همایش «نقش زیارت و گردشگری مذهبی در توسعه استان قم با رویکرد اقتصاد مقاومتی» که در مجتمع فرهنگی امامزاده سید علی(ع) برگزار شد اظهار کرد: گردشگری یکی از فعالیتهای اقتصادی است که درآمدها را در لایههای پایین جامعه توزیع میکند.
وی افزود: از این خوان نعمت همه اقشار جامعه بهرهمند هستند و این ظرفیتی مهم برای گردشگری است.
مدیرکل مطالعات و آموزش گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه در افق 1404 باید 20 میلیون گردشگر را جذب کنیم گفت: ایران جزو 10 کشور نخست دنیا از نظر آثار تاریخی و باستانی است و 10 میلیون اثر فرهنگ، باستانی و طبیعی ایران شناسایی شدهاند.
وی ادامه داد: 17 اثر در ایران به عنوان آثار ملموس به ثبت بینالمللی یونسکو رسیدهاند و همچنین 202 اثر زیست محیطی ثبت شده در کشور ما وجود دارد.
رنجبر با اشاره به اقدامات سازمان میراث فرهنگی برای بالفعل کردن این ظرفیتها به منظور توسعه گردشگری عنوان کرد: 40 کشور بازار هدف گردشگری ایران تعیین شدهاند و همچنین کارگروه ساماندهی زائران ورودی به ایران تشکیل شده است.
مدیرکل مطالعات و آموزش گردشگری سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه طرح سراسری توانمندسازی نیروهای فعال در حوزه گردشگری هم تهیه و اجرایی شده است گفت: ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر به صورت دائمی فعالیت میکند و همچنین کارگروه تصویب روادید گردشگری و پیگیری صدور روادید یک ماهه فرودگاهی از دیگر اقدامات به شمار میرود.
وی خاطرنشان کرد: سامانه جامع سرمایهگذاری در راستای اهداف دولت الکترونیک و نیز طرح ارتقای امنیت گردشگران را هم میتوان به این فعالیتها اضافه کرد.
رنجبر با تاکید بر تحقق افق چشماندازی 1404 به گامهای اساسی سازمان میراث فرهنگی در این زمینه پرداخت و افزود: این سازمان نخستین نهادی است که در راستای تحقق سند برنامه ششم برنامهای کاربردی ارائه کرده است.
مدیرکل مطالعات و آموزش گردشگری سازمان میراث فرهنگی با اشاره به 10 هزار بارگاه و بقعه مقدس در ایران عنوان کرد: برای نخستین بار، سال گذشته با پیگیریهای صورت گرفته در دولت تدبیر و امید، گردشگری ایران در سطح بینالمللی رتبه 48 را کسب کرده و تراز گردشگری کشور به نفع گردشگران ورودی بود.
وی تصریح کرد: در حوزه گردشگری زیارتی و مذهبی، بر اساس آمار موجود حدود 13 درصد جمعیت مسلمان جهان که شیعه هستند میتوانند به ایران بیایند به همین دلیل جذب گردشگران مذهبی یکی از اولویتهای اصلی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
رنجبر با بیان اینکه رسیدن به این مقصود، نیازمند اجرای برنامههای مختلفی است گفت: 38 درصد گردشگران دنیا را توریستهای مذهبی تشکیل میدهند و سالانه 600 میلیون سفر مذهبی در سراسر دنیا صورت میگیرد و با توجه به اینکه ایران امالقرای جهان تشیع به شمار میرود برنامههای اصلی سازمان در این زمینه، جذب گردشگران مذهبی با توجه به موقعیت استثنایی کشورمان است.
مدیرکل مطالعات و آموزش گردشگری سازمان میراث فرهنگی با تاکید بر ایجاد تسهیلات در مسیرهای جدید زیارتی در سطح کشور خاطرنشان کرد: شناسایی الگوهای تسهیل و توسعه گردشگری زیارتی، نهادینه کردن فرهنگ بهرهمندی از سفرهای زیارتی در میان اقشار مختلف جامعه و دسترسی سریع و آسان و بیواسطه مردم به خدمات سفرهای زیارتی از جمله راهکارهای توسعه اینگونه از گردشگری است ضمن اینکه باید ایران باید به عنوان بزرگترین کشور دارای ظرفیتهای گردشگری مذهبی تبدیل و معرفی شود.
وی بیان کرد: مشهد و قم از جمله شهرهایی هستند که ظرفیت مهمی در حوزه گردشگری مذهبی محسوب میشوند و سالانه دهها میلیون نفر زائر را به سمت خود جذب میکنند بنابراین باید در راستای تحقق اهداف افق 1404 نقش مهمی در جذب 20 میلیون گردشگر و درآمدزایی برای کشور داشته باشند.
رنجبر با بیان اینکه با ورود هر گردشگر یکهزار و 700 دلار به اقتصاد هر منطقه و کشور تزریق میشود تصریح کرد: از میزان این مبلغ مهمتر، توزیع آن در میان لایهها و اقشار مختلف مردم است.
منبع : فارس