کد خبر ۲۶۷۷۷ انتشار : ۵ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۱۷
رئیس پژوهشکده تفسیر اهل بیت(ع) مطرح کرد

تالیف طرح پژوهشی مدخل فکر در قرآن

رئیس پژوهشکده تفسیر اهل بیت(ع) گفت: از جمله طرح‌های پژوهشی در دست تالیف این پژوهشکده می‌توان به مدخل حکمت، مدخل فکر در قرآن، مدخل نسخ و مدخل تبیین و تبیان اشاره کرد.

به گزارش قم نا ، حجت‌الاسلام عبدالهادی مسعودی با اشاره به فعالیت پژوهشکده تفسیر اهل بیت(ع) اظهار کرد: این پژوهشکده در راستای اهداف پژوهشگاه قرآن و حدیث در زمینه گسترش فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) و پاسداری از میراث فکری شیعه در قالب گروه‌های پژوهشی به صورت رسمی فعالیت خود را از سال 91 آغاز کرد.

وی خاطرنشان کرد: پژوهشکده تفسیر اهل بیت(ع) دارای هدف دستیابی به روش تفسیر جامع اهل بیت(ع)، گسترش راهکارها و الگوهای بهره‌گیری نظام‌مند از آن و همچنین تربیت پژوهشگران توانمند و آگاه به شیوه تفسیری اهل بیت(ع) است.

رئیس پژوهشکده تفسیر اهل بیت(ع) عنوان کرد: این پژوهشکده در زمینه همگانی کردن بهره‌گیری از آموزه‌های تفسیری اهل بیت(ع) در عرصه‌های مختلف علمی و عملی به فعالیت می‌پردازد.

وی با اشاره به دانشنامه تفسیر امامیه گفت: این دانشنامه مجموعه خاص از آگاهی‌های جامع،‌ گویا و در عین حال فشرده در موضوع تفسیر امامیه را به شکل الفبایی در قالب مدخل‌های متنوع ارائه می‌کند و کلان‌نگری، جامعیت،‌ استناد، روشمندی و ایجاز از ویژگی‌های این دانشنامه به شمار می‌آید.

مسعودی خاطرنشان کرد: محورهای اصلی دانشنامه تفسیر امامیه شامل تفسیر پیامبر اکرم(ص)، راویان و محدثان قرآنی امامیه، مدارس تفسیری امامیه، ‌میراث روایی و ‌دانش‌های قرآنی است.

وی یادآور شد:‌ از طرح‌های پژوهشی در دست تالیف می‌توان به مدخل حکمت، مدخل فکر در قرآن، مدخل نسخ و مدخل تبیین و تبیان اشاره کرد.

رئیس پژوهشکده تفسیر اهل بیت(ع) با اشاره به تالیفات و منشورات پژوهشکده تفسیر اهل بیت(ع) گفت: شناخت‌نامه قرآن بر پایه قرآن و حدیث، تدوین مجموعه قرآن کتاب زندگی، روابط اجتماعی در قرآن، قرآن کتاب اخلاق و نشریه علمی تخصصی تفسیر اهل بیت(ع) از جمله منشورات این پژوهشکده است.

وی با اشاره به نشست‌های برگزار شده پژوهشکده تفسیر اهل بیت(ع) گفت: نشست ترجمه و نقد مهم‌ترین نگاشته‌های غربیان در تفسیر امامیه،‌ رویکرد علامه طباطبایی به حدیث در تفسیر المیزان و بررسی دو رویکرد در اسلام‌پژوهی از جمله نشست‌های برگزار شده است.

مسعودی از انتشار کتاب «میراث قرآنی ابان بن تغلب الفضائل، القرائات و غریب القرآن» در آینده‌ای نزدیک خبر داد و افزود: پژوهشکده تفسیر اهل بیت(ع) با توجه به نصوص روایی و تاریخی ابان کتاب‌های الفضائل، غریب القرآن یا معانی القرآن ابان و کتاب القرائات را بر همین اساس بازنویسی کرده است.

منبع : فارس 

شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com