کد خبر ۲۶۶۲۷ انتشار : ۲ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۵۵

مشق مردان استقامت در معامله با خدا

سالروز ولادت حضرت عباس(ع) به عنوان روز جانباز نامگذاری شده، همین مناسبت بهانه‌ای بوده تا از سخنان مردانی که پای مردانگی خود فداکاری کردند و درس استقامت دادند، به عنوان چراغ راه بهره‌مند شویم.

به گزارش قم نا ، با عصای سفیدی که بر دست گرفته به زحمت از میان عابران عبور می‌کند و تلاش دارد تا به مقصد برسد.

کمتر کسی شرایط خاص او را در نظر می‌‌گیرد و به وی یاری می‌رساند، هرکسی مشغول به کار خود است و حاضر نیست تا برای عبور راحت‌تر فرد نابینا مسیر را برای او باز کند.

مردانگی عصای سفید بیشتر از همه است و تکیه‌گاهی شده برای چشم‌هایی که خاموشند و جز سیاهی چیزی نمی‌بینند.

حس لامسه همراهی می‌کند تا روشن‌دلی که در ازدحام جمعیت قرار گرفته نجات پیدا کند و به اموری که در نظر دارد، بپردازد.

این تنها صحنه‌ای کوتاه از زندگی یک جانباز است که در جنگ چشمان خود را از دست داده و ما با عبور و مرور در شهر با تعداد زیادی از آنها رو به رو هستیم که هر کی به نوعی دچار نقص هستند و با مشکلات خود دست و پنجه نرم می‌کنند.

اگر نخواهیم از انصاف دور باشیم باید گفت که نسبت به گذشته وضعیت مناسب‌سازی شهر برای معلولان و جانبازان بهتر شده است و اقدامات چشمگیری در این زمینه صورت گرفته، ولی هنوز جای کار دارد.

میلاد با سعادت حضرت عباس(ع) بهانه‌ای شد تا به سراغ ایثارگرانی برویم که با تمام توان در برابر دشمنان ایستادگی کردند و برای حفظ خاک ایران اسلامی از هیچ تلاشی دریغ نکردند.

علی اصغر قربانی یکی از ایثارگرانی است که در عملیات والفجر سه در سال 1362 یک دست خود را از آرنج و یک پا را در راه حفظ اعتقاداتش هدیه کرده است.

این جانباز 70 درصد بدون اینکه باکی از شهادت، اسارت و جراحت داشته باشد در برابر دشمنان ایستاده و جان خود را در طبق اخلاص گذاشته است.

وی با افتخار درباره جانبازی‌اش حرف می‌زند و این را معامله‌ای با خالقش می‌داند.

مسئولان پشتیبانی معنوی را از جانبازان دریغ نکنند

وی درباره اهمیت مناسب‌سازی شهر برای جانبازان می‌گوید: جانبازان نیازمند امکاناتی هستند تا بتوانند با بدنه جامعه در ارتباط بوده و مانند افراد عادی به مسائل روزمره خود رسیدگی کنند، باید با الگو گرفتن جوامع پیشرفته امکانات لازم را برای حضور معلولان و جانبازان در جامعه فراهم کنند.

به راستی که هنوز هم آثار مردانگی در وجود این مردان مرد نمایان است و از جبهه‌های جنگ ویژگی‌های بارزی برای خود به یادگار آورده‌اند.

قربانی همچنین ضمن تبریک به مناسبت میلاد با سعادت حضرت ابوالفضل‌ العباس(ع) به والا بودن شخصیت آن بزرگوار اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: از آنجایی که امام حسین(ع) توجه ویژه‌ای به قمر بنی‌هاشم(ع) داشتند معلوم می‌شود که ایشان در بین یاران امام حسین(ع) با ارزش‌ترین بودند، اگر چه تمامی یاران امام حسین(ع)چهره‌های درخشان اسلام هستند.

وی اضافه می‌کند: حضرت عباس(ع) همه زندگی خود را برای حفظ دین دادند و دستان مبارکشان را برای حفظ اسلام و استواری کربلا تقدیم کردند و ایشان ویژگی‌های بسیار زیادی داشتند که مهم‌ترین آنها وفاداری بود که جانبازان و ایثارگران باید از آن بزرگوار درس بگیرند.

قربانی با بیان اینکه جانبازان باید سیره زندگی حضرت عباس(ع) را الگوی خود قرار دهند، اظهار می‌کند: صدق و راستی از دیگر ویژگی‌های ایشان است که می‌تواند محور زندگی همه ما قرار گیرد، جانبازان نیز با بخشیدن اعضای خود حرف و اعتقاد خود را در عمل به اثبات رساندند.

وی ادامه می‌دهد: آنچه ما را بیمه می‌کند تقویت ایمان است و قمر بنی‌هاشم(ع) در این زمینه نیز الگو بودند و اثر سجده بر پیشانیشان نمایان بود و همین ایمان است که نمی‌گذارد دشمن وارد حریم ما شود.

یکی دیگر از این دلاوران قدرت اله شفیعی است، جانباز 70 درصدی که از ناحیه دو چشم نابینا است و در عملیات والفجر مقدماتی که دانش‌آموز سوم دبیرستان بوده قدرت بینایی خود را از دست داده است.

وی از نخبگان جانباز است و با اشاره به اینکه معلولیت برای او محدودیت نیاورده، می‌گوید: بعد از مجروحیت تحصیل را ادامه دادم در حال دانشجوی دکتری هستم و همچنین در زمینه وکالت نیز فعالیت‌هایی دارم.

این جانباز و ایثارگر علاوه بر همه این‌ها در بخش ورزش نابینایان، تیر و کمان و دارت نیز فعالیت می‌کند و در این زمینه نیز می‌گوید: برای نخستین بار تیر و کمان نابینایان در قم فعال شده است و در سطح کشور چنین رشته‌ای برای نابینایان وجود ندارد.

وی درباره مشکلات جانبازان می‌گوید: هر انسانی چه جانباز و یا غیره مشکلاتی دارد و مردم باید در نظر داشته باشند که امنیت و آسایشی که دارند مدیون خون شهداست و باید آن را پاس بدارند.

شفیعی با بیان اینکه امنیت امروز کشور مرهون دلاوری رزمنده‌ها است، خاطرنشان می‌کند: به طور عمومی مردم برخورد خوبی با قشر ایثارگر دارند و ما نیز قدردان محبت‌های آنها هستیم، هرچند گاهی نیز کنایه‌هایی هم هست و این به دلیل نبودن اطلاع‌رسانی مسئولان و نگفتن مسائل فرهنگی زمان جنگ است.

وی اظهار می‌کند: مسائل مادی در مقابل ایثار جانبازان مهم نیست و نباید بیان شود و جانبازان نیز دنبال این مسائل نیستند ولی مسئولان به اندازه‌ای که شعار می‌دهند اگر خدمات دهند مشکلات حل می‌شود.

این جانباز خواستار توجه هر چه بیش‌تر به رشادت‌های هشت سال دفاع مقدس می‌شود و بیان می‌کند: از مردم و مسئولان انتظار دارم به عنوان کسانی که در هشت سال دفاع مقدس فعال بودند هرگز رشادت‌ها و شهامت‌های ایثارگران را فراموش نکنند، چون همین دلاوری‌ها سبب شده تا اکنون در سطح بین‌الملل بدرخشیم.

تعداد این عزیزان به اندازه‌ای زیاد است که انتخاب از بین آنها برای گفت‌وگو کار ساده‌ای نیست و همه آنها در جایگاه خود حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند.

به سراغ سید سعید رضا چاوشی نیز رفتیم، او 21 بهمن سال 61 در والفجر مقدماتی در فکه بر اثر اصابت ترکش و خمپاره به نخاع دچار آسیبی جدی شده و 70 درصد جانباز است.

وی با روحیه بسیار خوبی که دارد با این شرایط کنار آمده و می‌گوید: پس از مجروح شدن فهمیدم شرایط جدیدی برایم ایجاد شده و در زندگی خود باید با وضعیت جدید کنار بیایم و خود را وفق دهم و بعد از مراحل درمانی اولیه فعالیت‌های ورزشی را برای نشاط روحی جسمی آغاز کردم.

چاوشی ادامه می‌دهد: اوایل هدفم سلامتی روح و جسم بود ولی بعد‌ها به صورت حرفه‌ای وارد ورزش قهرمانی بسکتبال شدم و همچنین هیئت جانبازان را در قم تاسیس کردم و در رشته‌های ورزشی مختلف فعالیت کردم.

وی درباره وضعیت رسیدگی به جامعه ایثارگران بیان می‌کند: مسئولان طبق ضوابط و مقررات اقداماتی را انجام می‌دهند، ولی باید فرهنگسازی لازم صورت گرفته و کسانی که هشت سال در دفاع مقدس فعالیت کردند به جوانان شناسانده شوند و اهداف ایثارگران نیز بیان شود.

این جانباز ادامه می‌دهد: هر یک از جانبازان در عرصه علمی و فرهنگی ارزشی دارند، برای خود صاحب جایگاهی هستند و شاهد حضور جانبازان در جامعه هستیم.

چاوشی از فعالیت گروه قرآنی و مدیحه‌سرایی که از جانبازان تشکیل شده خبر می‌دهد و می‌گوید: این گروه با نام قمر بنی هاشم(ع) فعالیت می‌کند و تا کنون حدود 2 هزار و 500 اجرای برنامه در محافل مختلف داشته و در محضر مقام معظم رهبری نیز برنامه اجرا کرده‌ایم.

وی معتقد است مشکلات جسمانی نباید سبب کناره‌گیری جانبازان شود بلکه هر فردی با توجه به قابلیت‌هایی که دارد فعال باشد.

*********************

گزارش: سمانه روشنایی

منبع : فارس 

شماره پیامک قم نا: 50001717150598رایانامه: info@Qumna.com