به گزارش قم نا ، حجتالاسلام مجید حکیمالهی پیش از ظهر امروز در نشست خبری هشتمین گردهمایی دانشآموختگان جامعةالمصطفی العالمیه اظهار کرد: بالندگی و پویایی و روزآمد بودن هر نهاد علمی، مبتنی بر این مسئله است که برنامههای آموزشی و مقاطع و رشتههای تحصیلی خود را بر مبنای نیاز بشر معاصر و جوامع هدف تنظیم کند.
وی افزود: پایبندی به واحدهای درسی گذشته و ادامه و استمرار رشتههای تحصیلی گذشته، موجب ایستایی نهادهای آموزشی میشود بنابراین در شاخصهای ارزیابی نهادهای آموزشی و پژوهشی، به این مهم توجه میشود که آن واحد، رشتهها و واحدهای درسی را بر اساس نیازهای جوامع هدف و انسان معاصر تنظیم کند.
معاون ارتباطات و بینالملل جامعةالمصطفی العالمیه با بیان اینکه چنانچه مرکزی آموزشی بتواند به این مهم دست یابد، میتوان آن را روزآمد و بالنده دانست گفت: در این صورت چنین واحدی میتواند در فهرست دانشگاههای برتر دنیا، جایگاه خوبی را به خود اختصاص دهد.
وی ادامه داد: برای اینکه بتوان به این پویایی و بالندگی دست یافت، دو محور اساسی اهمیت ویژهای دارند؛ نخست بازخوردگیری از فعالیتهای گذشته و از رشتهها و واحدهای درسی و دیگر، نیازسنجی جوامع هدف و بشر معاصر و در این بین جامعةالمصطفی که نهادی علمی، حوزوی و آکادمیک است، برای دستیابی به روزآمدی و سرآمدی در حوزههای علمی و معرفتی، همواره تلاش میکند از این دو مولفه و دو عنصر اساسی بهره بگیرد.
حکیمالهی با اشاره به ابزارهای استفاده بهینه از این دو محور و شاخص یعنی دانشآموختگان هر واحد آموزشی گفت: دانشآموختگان و فارغالتحصیلان المصطفی بهترین سفیران و برترین شاخص برای ارزیابی عملکرد این نهاد به شمار میروند؛ گردهماییهای دانشآموختگان که به صورت سالانه برگزار میشوند، ضمن ارتباط مستقیم با فارغالتحصیلان، اهداف دیگری را هم دنبال میکند.
معاون جامعةالمصطفی العالمیه افزود: بیش از 30 هزار نفر طلبه و دانشجو در مقاطع تحصیلی کارشناسی تا دکتری و نیز سطوح دو تا چهار حوزه در المصطفی تحصیل میکنند و 40 هزار فارغالتحصیل آن هم در 120 کشور حضور دارند و المصطفی را به یکی از بهترین و بالاترین مراکز علمی و آموزشی دنیا تبدیل کردهاند.
وی با بیان اینکه فارغالتحصیلان، محصولات علمی و روزآمدی برنامههای تحصیلی، شاخصههای پویایی المصطفی به شمار میروند خاطرنشان کرد: امسال هشتمین گردهمایی دانشآموختگان جامعةالمصطفی در جمهوری اسلامی ایران و در شهرهای مقدس قم و مشهد و نیز در تهران برگزار خواهد شد.
حکیمالهی عنوان کرد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، 74 نفر از 57 کشور در این گردهمایی شرکت خواهند کرد.
معاون ارتباطات و بینالملل جامعةالمصطفی العالمیه به اهداف گردهمایی هشتم اشاره کرد و گفت: تقویت روحیه معنوی دانشآموختگان یکی از مهمترین اهداف محسوب میشود زیرا اکنون فارغالتحصیلان به کشور خود بازگشتهاند و از فضای معنوی جمهوری اسلامی به ویژه قم و مشهد فاصله گرفتهاند، بنابراین نیاز دارند با تجدید دیدار از این دو مرکز مهم اسلامی و همچنین علما و مراجع تقلید، به تقویت روحیه معنوی خود بپردازند.
وی آشنایی متقابل میان جامعةالمصطفی و بخشهای مختلف آن با دانشآموختگان را دیگر هدف مهم این گردهمایی دانست و افزود: برخی از این افراد بیش از 20 سال است که جمهوری اسلامی را ترک کردهاند و در کشورهای خود مشغول فعالیتهای علمی و آموزشی شدهاند، تحولات علمی و پژوهشی در المصطفی رخ داده و فارغالتحصیلان نیز تاثیرات شگرفی را در جوامع خود بر جا گذاشتهاند و بنابراین لازم است با حضور این افراد در ایران، آشنایی متقابلی از برنامهها، سیاستها و راهبردهای المصطفی حاصل شود.
حکیمالهی بیان کرد: تقویت بنیه علمی دانشآموختگان سومین هدف این گردهمایی محسوب میشود و در این راستا دورههای آموزشی فشرده در راستای دانشافزایی و روزآمدسازی فارغالتحصیلان برگزار میشود.
معاون جامعةالمصطفی العالمیه گفت: به اهداف دیگری همچون آشنایی دانشآموختگان با نهادهای علمی و آموزشی جمهوری اسلامی و تازهترین دستاوردهای ایران در حوزههای مختلف علمی و فناوری توجه خواهیم داشت.
وی به برنامههای جانبی گردهمایی هشتم اشاره و اظهار کرد: زیارت حرم مطهر حضرت معصومه (س) و مرقد امام راحل، بهرهگیری از توصیههای مراجع تقلید و در مجموع هشت برنامه معنوی، 10 برنامه علمی شامل سلسله جلسات هماندیشی و گفتوگو، نشستهای علمی، کارگاههای آموزشی و همایشهای علمی و تخصصی، شش برنامه در حوزه آموزش، پژوهش و تربیت و شش بازدید از مراکز علمی و فناوری ایران برای شرکتکنندگان در این دوره در نظر گرفته شده است.
حکیمالهی افزود: شرکتکنندگان در هشتمین گردهمایی دانشآموختگان المصطفی در دو همایش مهدویت در تهران و آشنایی با جریانهای تکفیری در قم هم حضور خواهند یافت که همایش دوم با اشراف آیتالله مکارمشیرازی برگزاری میشود.
معاون جامعةالمصطفی العالمیه خاطرنشان کرد: مراسم افتتاحیه گردهمایی هشتم، دوم خردادماه امسال در قم برگزار میشود و تا 11 خرداد نیز ادامه خواهد داشت؛ این مراسم در مجموعه فرهنگی نرجسخاتون (س) در کنار مسجد مقدس جمکران برگزار میشود و کارگاههای آموزشی هم در همان مکان در نظر گرفته شده است همچنین سه روز برنامه و دوره آموزشی در مشهد مقدس و چهار روز در تهران خواهد بود البته به گونهای برنامهریزی شده که مهمانان بتوانند در مراسم سالروز ارتحال امام خمینی (ره) شرکت کنند.
منبع : فارس