به گزارش قم نا ، احصای آسیبهای اجتماعی و برقراری امنیت در ابعاد مختلف اجتماعی فرهنگی در جامعه از دغدغه های مهم مردم و مسئولان بوده است، تلاش در راستای از بین بردن این آسیبها با برنامهریزی دقیق و ارائه راهکارهای قابل عمل ضروری است.
مکان های مخروبه و بی دفاع شهری به ویژه آنهایی که هم جوار با منازل مسکونی هستند با مشکلاتی که برای شهروندان به وجود می آورند به یک معضل جدی تبدیل شده اند.
البته این معضل به دو شکل آزاردهنده شده است؛ یکی به وسیله سیمای ظاهری و آلودگی بصری به وجود آمده توسط خود این مکان ها و دیگری به دلیل پاتوق شدن آن ها به وسیله معتادان و اراذل و اوباش.
بافت های فرسوده شهری، بناهای مخروبه و متروکه، آب انبارها و حمام های قدیمی و ... از مواردی هستند که به هزاران دلیل دیگر خالی از تردد شده و متروکه گشته اند. برخی از این مکان ها بعد از مدتی تبدیل به زباله دان می شوند و آلودگی ها و بیماری هایی را برای ساکنان هم جوار خود ایجاد می کنند.
برخی دیگر اما تبدیل به مکان هایی برای جمع شدن اراذل و اوباش می شوند که میزان آسیب های اجتماعی را تا چندین برابر در سطح هر محله افزایش می دهند. به همین دلیل کنترل این روند مستلزم نظارت و رسیدگی دقیق مسئولان جامعه است.
در دی ماه 1393 بود که حجتالاسلام و المسلمين مهدي اعتمادي در جلسه اعضاي كميته مساجد استان قم از راهاندازي شوراي امر به معروف در 400 مسجد استان قم خبر داد ، اعتمادي گفت: اين شوراها در ايام دهه فجر با رويكرد انقلابي مسائل را دنبال كرده و به ترويج مباحث و تبيين ارزشهاي انقلاب خواهند پرداخت.
یکی از وظایف اصلی شوراهای امر به معروف مساجد را می توان پیگیری و رفع مشکلات مناطق دانست ، در جلسه ای که به همت شورای امر به معروف مسجد امام حسن مجتبی (ع) و پایگاه بسیج این مسجد و پایگاه بسیج شهید چمران برگزار گردید به معضل حمام عشقعلی در گذر جَددا رسیدگی شد.
در این جلسه نمایندگانی از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری , حجت الاسلام نائینی امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی (ع) ، هیئت امنای مسجد امام حسن مجتبی (ع) ، مهندس اقبالیان شهردار منطقه 7 و هیئت همراه ، رئیس کلانتری 12 و کلانتری واقع در حرم مطهر و نمایند وراث برگزار گردید.
با توجه به نزدیکی این بنا به حرم مطهر و نمای غیر متعارفی که ایجاد کرده است و محل جمع آوری زباله و افراد مشکل ساز شده است از وراث خواسته شد که به نحوی این مشکلات را با تعامل با نهاد های مربوطه مرتفع سازند ، نماینده وراث نیز با تشکر از برگزاری این جلسه اظهار داشت : بنده به نمایندگی از حدود 90 از وراث در این جلسه حاضر شدم با توجه به اینکه وراث در صدد ایجاد یک هتل در این بنا هستند و به دلیل اینکه میراث این بنا را ثبت تاریخی کرده است مشکلات اداری زیادی ایجاد شده است که ما نیز در صدد رفع آن هستیم.
مهندس اقبالیان شهردا منطقه هفت نیز که به همراه معاونین خود در این جلسه حاضر شده بود قول هر گونه همکاری را داد و خاطر نشان کرد فعالیت شهرداری برای تامین ساختار مناسب برای این بنا بدون اجازه میراث امکان پذیر نیست اظهار داشت: با توجه به نزدیکی این بنا به حرم مطهر و ایجاد مزاحمت برای ساکنین و زائرین کریمه اهل بیت شهرداری منطقه 7 آماده هرگونه همکاری در این خصوص است اما چون بنای مذکور در مالکیت اوقاف و وراث است و از همه مهمتر به دلیل ثبت این بنا در میراث امکان مرمت و بازسازی و یا تخریب بخشی از آن بدون موافقت وجود ندارد.
پیش از این نیز به همت بسیجیان این مسجد نامه های به نهاد های مختلف استان در خصوص رفع این معضل ارسال شده بود که متاسفانه ره به جای نبرده است.
لازم به ذکر است طی پیگیری های خبرنگار قم نا ، عملیات اجرایی این طرح امروز با حضور مهندس کاووسی و مهندس اقبالیان شهردار محترم منطقه 7 در ساعت ۹:۳۰ صبح در قالب یک حرکت جهادی انجام خواهد پذیرفت.